08-02-12, 20:39
|
 |
straż forumowa
|
|
|
|
Cytat:
Napisał Filutek
Polecam Wam dolewanie kropli olejku rycynowego do szamponu podczas mycia włosów. Będę ładniejsze, bardziej błyszczące i w moim przypadku szybciej rosną.
|
Na jakiej zasadzie działa ta kropla olejku? Pytam, bo po prostu nie rozumiem, jak jedna kropla rozcieńczona w szamponie, później zmyta działa tak na włosy (przy czym typowy szampon ma i detergenty i silikony, chyba że używamy inne)? Wiem, że olejek ten wzmacnia włosy i rzęsy, ale robi się z niego maseczki czy smaruje rzęsy na noc, żeby był czas na dobroczynne działanie. Tak samo, jak i inne kosmetyki czy olejki. Ja stosuje olejek (nie rycynowy) na noc i rano po zmyciu włosy się błyszczą, a po dłuższym stosowaniu przestały wypadać.
|

08-02-12, 21:15
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Cytat:
Napisał ayame
Właśnie mnie przekonałaś, jutro lecę do apteki 
|
Mam olej rycynowy, ale stosuje go głównie do paznokci i rzęs  czemu nie spróbować z włosami? zaczynam od jutra
|

08-02-12, 21:33
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
|
Bardzo dobrze działają ampułki z czarną rzepą wcierane w skórę głowy
|

08-02-12, 23:27
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Cytat:
Napisał dakota
Na jakiej zasadzie działa ta kropla olejku? Pytam, bo po prostu nie rozumiem, jak jedna kropla rozcieńczona w szamponie, później zmyta działa tak na włosy (przy czym typowy szampon ma i detergenty i silikony, chyba że używamy inne)? Wiem, że olejek ten wzmacnia włosy i rzęsy, ale robi się z niego maseczki czy smaruje rzęsy na noc, żeby był czas na dobroczynne działanie. Tak samo, jak i inne kosmetyki czy olejki. Ja stosuje olejek (nie rycynowy) na noc i rano po zmyciu włosy się błyszczą, a po dłuższym stosowaniu przestały wypadać.
|
Zdradź, jaki to olejek
|

08-02-12, 23:35
|
 |
straż forumowa
|
|
|
|
Cytat:
Napisał ayame
Zdradź, jaki to olejek 
|
Cały czas ten sam o którym pisałam w temacie o olejowaniu włosów
|

08-02-12, 23:42
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Cytat:
Napisał dakota
Cały czas ten sam o którym pisałam w temacie o olejowaniu włosów 
|
Hmm, czyli Amla, bo rozumiem, że jaśminowy już wykończyłaś?
|

09-02-12, 00:03
|
 |
straż forumowa
|
|
|
|
|
Cały czas mam amlę, ten jaśminowy to też była amla + jaśmin.
A Ty nie miałaś efektów po tym olejowaniu? Pisałaś, że też stosujesz.
|

09-02-12, 00:42
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Cytat:
Napisał dakota
Cały czas mam amlę, ten jaśminowy to też była amla + jaśmin.
A Ty nie miałaś efektów po tym olejowaniu? Pisałaś, że też stosujesz.
|
Miałam, ja stosowałam (latem) kokosowy (jeden z biochemii urody, jeden ze sklepu z naturalną żywnością) potem miałam migdałowy, ale on miał w składzie na 1 miejscu olej mineralny... Ale efekty były - nabłyszczone i odżywione włosy. Tylko, że mi się od jakiegoś czasu w ogóle nie chce. No i nigdy nie nałożyłam żadnego oleju na skórę głowy, zawsze tak od ucha, podobnie z naftą. Bałam się przetłuszczania  więc ja żadnego działania w kierunku zmniejszenia wypadania włosów nie zauważyłam.
|

15-02-12, 22:54
|
 |
Member
|
|
|
|
Tydzień temu ściełam włosy o ok. 20cm i postanowiłam, że je na nowo zapuszcze.. Chyba od zawsze mam manię na tle włosów, więc niemal ciągle testuję jakieś nowinki. Zdecydowanie polecam vitapil oraz capivit piękne włosy, bo oba faktycznie działają. Fryzjerka poleciła mi także spożywanie codziennie 3 łyżeczek lnu mielonego, który działa dobrze na włosy, skórę i paznokcie. Od jakiegoś czasu mam chęć kupić olejek sesa i ampułki radical, słyszałam, że są zbawieniem dla włosów..
|

16-02-12, 11:23
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Capivit piękne włosy faktycznie działa, stosowałam go w tamtym roku
O lnie to pierwsze słyszę muszę wypróbować
|