12-04-10, 14:36
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
Akryl lub żel na naturalnym paznokciu
Dziewczyny,
macie może jakieś doświadczenie związane z żelem lub akrylem na naturalnej płytce paznokcia? Co polecicie? Może macie jakieś fajne miejsca w Warszawie gdzie to wykonują profesjonalnie?
|

12-04-10, 15:11
|
|
|
|
z tego co słyszałam to lepszy dla paznokcia jest żel. Jednakże sama stoje właśnie nad decyzją co wybrać, co byłoby lepsze dla paznokcia oraz trwalsze.
|

12-04-10, 18:45
|
|
|
Nie ma lepsze-gorsze  Jest albo akryl albo żel i to tyle, jesli chodzi o podziały.
Na paznokcie naturalne osobiście nakładam żel- poprostu wolę tę metodę i tyle 
Istnieje jeszcze taka zaleta, że na rynku dostępne są żele silikonowe, które z natury są bardziej elastyczne i przez to lepiej współpracują z naturalkiem- akryl bywa czasami za sztywny
Ale obiektywnie oceniając- to, czym należy pokryć paznokcie naturalne zależy przede wszystkim od ich stanu i od chęci dbania o nie- najlepiej zdać się na doświadczenia stylistki
|

12-04-10, 18:59
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
Dziękuje, chyba rzeczywiście pomyśle o żelu bo mam naprawdę słabe paznokcie a słyszałam, że lakier na sztucznych (żel czy akryl) trzyma się ok tygodnia! To byłaby rewelacja!
|

15-04-10, 20:58
|
|
|
tak, to prawda  lakier na żelu trzyma się zdecydowanie dłużej- dobry nawet koło 2 tygodni!
|

04-05-10, 23:40
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
No niby tak, ale jeżeli miałabym już nakładać sobie na swoje paznokcie żel, to wolałabym zrobić całe paznokcie - i tak po wszystkim efekt będzie taki sam, a jak zrobi się wszystko tak jak trzeba, to dłużej się trzyma. Fakt, że trzeba uzupełniać, no ale taka jest cena bycia piękną.
|

07-05-10, 17:47
|
|
|
Z tego co mi wiadomo ... to paznokcie się niszczą i od akrylu i od żelu. Najlepiej jest chyba stosowac różne rodzaje odżywek do paznokci
|

19-05-10, 22:38
|
|
|
|
A ja dojrzałam do decyzji, aby zmienić wygląd swoich paznokci. Słyszałam, że żel może szczypac, rozumiem, że tylko podczas aplikacji. Macie jakieś doświadczenie w tek sprawie, czy to prawda?
|

21-05-10, 16:20
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
ja wykonuje paznokcie metodą i żelową i akrylową,osobiście wole żelowe i na tipsie i na szablonie i na naturalkach,lepiej mi się nim pracuje i dłużej się trzyma ale na akryl też mam klientki,to zależy co się chce uzyskać,jakie się ma pazurki itd.pazurki które robię trzymają się spokojnie ponad miesiąc,a lakier też bardzo długo około 2-3 tygodni.Jeśli chciałabyś pokryć warstwą żelu bądź akrylu dla wzmocnienia (chociaż od tego też paznokcie się niszczą) a potem tylko malować to polecam żelowe,a jeśli akrylowe to trzeba używać zmywacza bez acetonu bo może ci rozmoczyć akryl,przy silikonowych żelach też może sie tak stać
|

01-10-10, 15:37
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
|
Ja już nie zdecydowałabym się na żadną z tych dwóch metod.. robiłam kilka razy żele, fakt wyglądały ładnie, dobrze się trzymały, przez miesiąc było w miarę..
ale paznokcie po ich zdjęciu są w tak opłakanym stanie, że ryczeć mi się chce jak na nie patrzę, są miękkie, łamliwe i tak słabe, że drą się jak papier.
Powiedziałam sobie niech mi palce ktoś poobcina jak się jeszcze kiedyś zdecyduję.
|
| Narzędzia wątku |
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|