11-07-11, 20:39
|
|
Senior Member
|
|
|
|
diabolique - na co masz alergię? Jak na 1 czy 2 pokrewne alergeny, to może warto się odczulać?
|

13-07-11, 12:02
|
|
Junior Member
|
|
|
|
Zdecydowanie zawsze warto zacząć się odczulać, choć wiadomo, że jest to proces wyjątkowo żmudny i trzeba sporo cierpliwości, czekając na efekty. Ale te efekty w końcu naprawdę przychodzą i to jest najważniejsze Tutaj możecie znaleźć kilka ciekawych artykułów na temat odczulania.
|

08-08-11, 14:06
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Także jestem alergiczką  I już od naprawdę wielu lat mam zaawansowaną alergię... Niestety mogłabym bez końca wyliczać na co jestem uczulona  Życie z alergią nie należy do najprostszych, dlatego postanowiłam się właśnie odczulać...Od ok. 3 lat systematycznie się szczepię. W początkowej fazie raz na dwa tygodnie, później co ok. 4-6 tygodni. Dostaję domięśniowo zastrzyk z wodnego roztworu bodajże kurzu i pyłku traw (mieszanina tych alergenów), bo na nie jestem najbardziej uczulona...Dostaję stosunkowo niewielką dawkę, ponieważ bardzo silnie reaguję na te alergeny.
Zwłaszcza latem, moje życie nie wygląda ciekawie, ciągle kicham, mam katar, obrzęknięty nos i łzawiące oczy, nie mówiąc już o innych objawach...Teraz np. siedzę przed komputerem i na zmianę ocieram łzy i nos, w międzyczasie kichając

09-11-11, 11:34
|
|
Junior Member
|
|
|
|
Kurcz, ja borykam sie z tym codziennie. Katar nawet po okresie pylenia i ciagle swedzenie gardla, czesto lzawienie...caly make up sie rozplywa...biore codziennie lek nowej generacji Telfexo (bez srodkow powodujacych sennosc) dostepny na recepte i pomaga... a przynajmniej do wieczora. Badalam sie na alergie wielokrotnie i nadal nie wiem jak obyc sie bez brania tabletek. Zwariowac mozna :/ Znalazlam tez artykul, ale malo pocieszajacy: http://www.pfm.pl/u235/navi/199563
|

16-11-11, 14:21
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
ja się odczulałam 5 lat i bardzo mi to pomogło, uważam, że to bardzo dobrze działa, świetnie się po tym czułam i nic mnie nie dopadało , żadne objawy, było super , teraz przestałam , i na razie wszytsko sie utrzymuje, jesli ktoś miałby alergię pokarmową to proponuję wspomagać się także probiotykami, one podobno łagodzą objawy, z tego co sie orientuję to polecany jest latopic
|

17-11-11, 12:26
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Cytat:
Napisał diabolique
Co do alergi, to już byłam na dwóch spotkaniach z masażystką, która poza cellulitem i zdrowym kręgosłupem, leczy to, co sprawia mi poważny problem (alergia i nadwyrężone kolano). Czuję się coraz lepiej! Medycyna niekonwencjonalna rządzi! Sama muszę nauczyć się tricków z akupresury...
|
Zgadzam się  sama stosuję tego rodzaju terapię i widzę, jak ludziom można pomóc - bez chemii, faszerowania się (niezmiernie szkodliwymi na dłuższą metę) lekami, a przy jednoczesnym odprężeniu psychicznym
|
| Narzędzia wątku |
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|