Stosowałam wiele antyperspirantów różnych marek, ale dopiero ETIAXIL okazał się skuteczny w 100%. Wcześniej z podobnych produktów miałam Antidral, ale niestety nie sprawdził się na mojej skórze. Zwykłe antyperspiranty w aerozolu czy sztyfcie odpadają w zupełności - miałam ich wiele i żaden nie radził sobie dobrze z nadmierną potliwością. Antidral i Etiaxil to raczej silne preparaty i trzeba uważnie przeczytać dołączoną ulotkę i stosować się to tych zaleceń! Ja posmarowałam tym kiedyś paszki po depilacji i myślałam, że umrę z bólu - piekło, swędziało, nie dało się tego w żaden sposób już zmyć i w rezultacie przez jakieś 2 tygodnie miałam zaczerwienioną (poparzoną) skórę :/. Niemniej był to mój błąd i teraz bardziej uważam na to, co jest w ulotce. Etiaxil w moim przypadku sprawdza się w 100% i nie szukam już innego produktu. Niweluje całkowicie pocenie pod pachami - większość innych produktów tylko ograniczała na jakiś czas, a mnie to nie zadowalało. Minusem jest to, że na początku, kiedy zaczynałam go używać, pojawiało się nieznośne swędzenie (preparatu jednak nie da się zmyć!!!) i tak jest też w przypadku dłuższej przerwy w jego stosowaniu (ja zimą nie stosuję

). Plus, że nie trzeba go używać codziennie, a przy regularnym stosowaniu, częstotliwość się zmniejsza

. Ja z czasem mogłam go użyć raz na miesiąc i zero potu przez ten czas, co latem jest po prostu cudem

. Nie ma problemu z brudzeniem ubrań, nie zostawia białych plam, nalotu itp. Stosuje się go na noc, więc można jakoś znieść to swędzenie

. Niestety cena w aptekach to 50zł i więcej, więc warto zajrzeć np. na Allegro, gdzie jest prawie o połowę taniej za ten sam produkt (nawet z przesyłką).