19-04-10, 17:01
|
|
|
|
Bóle i zawroty głowy
Znów wróciły mi zawroty głowy  i bóle-ale słabsze niż ostatnio, wiem, ze to najpradopodobniej od kręgosłupa ale moze znacie jeszcze jakieś powody bo już sama nie nie wiem czasem skąd to wszytko.
Moze macie jakiś dobre i skuteczne tabletki???
|

19-04-10, 22:50
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
|
hej
ja też mam ten problem,byłam u neurologa i skierowała mnie na tomografię komputerową,wyszło mi że" przy czaszkowo przy środkowo w tylnej części płata ciemieniowego lewej półkuli mózgu widoczny jest hypodensyjny obszar śr 0,9 i ze mam zwapnienia obu tt.kręgowych".Jestem trochę wystraszona bo nie brzmi to za ciekawie,a neurolog po przeczytaniu wyniku skierowała mnie na rezonans który mam dopiero w listopadzie.Teraz biorę leki bellergot gdyż stwierdziła że te zawroty mogą być na tle nerwowym.I po nich nawet ok się czuję,chociaż głowa i tak często mnie boli,ale chociaż mi się już nie kręci a kręciło mi się nawet jak siedziałam czy leżałam.Radzę ci iść do lekarza.A może ktoś wie co to znaczy co mi wyszło?
|

20-04-10, 14:01
|
|
|
|
Oj to faktycznie chyba też powinnam postarać się o jakieś szczegółowe badanie, bo mam często nawroty bólu głowy.
megi22241 nie wiem co Ci napisać wogóle sie na tym nie znam , może poszukaj w internecie
|

02-07-10, 15:15
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
Przyczyn może być mnóstwo-chociażby niedobór magnezu, chwilowe osłabienie organizmu, zła dieta. warto zrobić sobie badania- morfologia, mocz itd. i z nimi udać się do lekarza. On na pewno będzie wiedziała jak dalej działać. Nie ma sensu martwić się na zapas, nic dobrego z takich stresów nie wynika
|

05-07-10, 18:31
|
|
Member
|
|
|
|
|
Polecam serię masaży kręgosłupa u dobrego specjalisty, mnie to pomogło na wszelkie bóle (pleców, karku, głowy). Oczywiście jeden masaż nic nie da, trzeba wykonać ich kilka, żeby odczuć efekt
|

08-07-10, 01:48
|
 |
Junior Member
|
|
|
|
Cytat:
Napisał megi22241
(...)przy czaszkowo przy środkowo w tylnej części płata ciemieniowego lewej półkuli mózgu widoczny jest hypodensyjny obszar śr 0,9 i ze mam zwapnienia obu tt.kręgowych(...)A może ktoś wie co to znaczy co mi wyszło?
|
Obszar hypodensyjny to obszar najczęściej po udarze niedokrwiennym. To znaczy, że tkanka mózgowa jest w tym miejscu obrzęknięta. Zwapnienie tętnic kręgowych to nic innego jak zbyt wysokie stężenie wapnia i fosforanu w ich ścianach (są to główne składniki kości). To może oznaczać, że cierpisz na miażdżycę. Oczywiście najlepiej poradzić się lekarza. Pozdrawiam i życzę zdrowia.

11-07-10, 22:13
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
|
mi lekarz powiedział że to zwapnienie to że cholesterol mi się odkłada na ściankach i może powodować zwężenie przez co krew nie dopływa do mózgu i dlatego mogę mieć zawroty,a co to znaczy ten udar niedokrwienny?każdy lekarz co innego mówi więc juz sama nie wiem o co chodzi?
|

07-10-10, 13:41
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
Również przez dłuższy czas borykałam się z silnymi bólami głowy i do tego doszła bezsenność i po konsultacji z lekarzem okazało się że mam zaburzenia krążenia w mózgu. Dostałam odpowiednie leki, niestety leczenie jest długotrwałe, bo leki należy brać przez 3 miesiące, ale jest skuteczne. Bóle głowy występują z mniejszą częstotliwością i są mnie intensywne.
|

08-10-10, 08:13
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Cytat:
Napisał jola
Znów wróciły mi zawroty głowy  i bóle-ale słabsze niż ostatnio, wiem, ze to najpradopodobniej od kręgosłupa ale moze znacie jeszcze jakieś powody bo już sama nie nie wiem czasem skąd to wszytko.
|
Jeśli bierzesz tabletki antykoncepcyjne, to one również mogą powodować takie bóle.
|

08-10-10, 14:46
|
|
Banned
|
|
|
|
|
też mam częste zawroty głowy,ale u mnie to chyba tylko z przemęczenia oby,u lekarza z tym nie byłam,bo głowa mnie nie boli,a zawroty chyba przejdą,ale ty wybierz się lepiej na wizytę
|
| Narzędzia wątku |
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|