ZAREJESTRUJ SIĘ
|
ZALOGUJ
TESTY KOSMETYKÓW ROZRYWKA KONKURSY FILMY E-MAGAZYN

stare 19-04-10, 17:01
jola
Guest

Bóle i zawroty głowy

Znów wróciły mi zawroty głowy i bóle-ale słabsze niż ostatnio, wiem, ze to najpradopodobniej od kręgosłupa ale moze znacie jeszcze jakieś powody bo już sama nie nie wiem czasem skąd to wszytko.
Moze macie jakiś dobre i skuteczne tabletki???
Odpowiedź z Cytatem
stare 19-04-10, 22:50
megi22241 megi22241 jest nieaktywny
Senior Member

Wpisy: 4
Zdjęcia: 31
hej

ja też mam ten problem,byłam u neurologa i skierowała mnie na tomografię komputerową,wyszło mi że" przy czaszkowo przy środkowo w tylnej części płata ciemieniowego lewej półkuli mózgu widoczny jest hypodensyjny obszar śr 0,9 i ze mam zwapnienia obu tt.kręgowych".Jestem trochę wystraszona bo nie brzmi to za ciekawie,a neurolog po przeczytaniu wyniku skierowała mnie na rezonans który mam dopiero w listopadzie.Teraz biorę leki bellergot gdyż stwierdziła że te zawroty mogą być na tle nerwowym.I po nich nawet ok się czuję,chociaż głowa i tak często mnie boli,ale chociaż mi się już nie kręci a kręciło mi się nawet jak siedziałam czy leżałam.Radzę ci iść do lekarza.A może ktoś wie co to znaczy co mi wyszło?
Odpowiedź z Cytatem
stare 20-04-10, 14:01
jola
Guest

Oj to faktycznie chyba też powinnam postarać się o jakieś szczegółowe badanie, bo mam często nawroty bólu głowy.
megi22241 nie wiem co Ci napisać wogóle sie na tym nie znam , może poszukaj w internecie
Odpowiedź z Cytatem
stare 02-07-10, 15:15
liberetto liberetto jest nieaktywny
Junior Member

Przyczyn może być mnóstwo-chociażby niedobór magnezu, chwilowe osłabienie organizmu, zła dieta. warto zrobić sobie badania- morfologia, mocz itd. i z nimi udać się do lekarza. On na pewno będzie wiedziała jak dalej działać. Nie ma sensu martwić się na zapas, nic dobrego z takich stresów nie wynika
Odpowiedź z Cytatem
stare 05-07-10, 18:31
mariposa mariposa jest nieaktywny
Member

Wpisy: 6
Polecam serię masaży kręgosłupa u dobrego specjalisty, mnie to pomogło na wszelkie bóle (pleców, karku, głowy). Oczywiście jeden masaż nic nie da, trzeba wykonać ich kilka, żeby odczuć efekt
Odpowiedź z Cytatem
stare 08-07-10, 01:48
Evey Evey jest nieaktywny
Junior Member

Cytat:
Napisał megi22241 Zobacz post
(...)przy czaszkowo przy środkowo w tylnej części płata ciemieniowego lewej półkuli mózgu widoczny jest hypodensyjny obszar śr 0,9 i ze mam zwapnienia obu tt.kręgowych(...)A może ktoś wie co to znaczy co mi wyszło?
Obszar hypodensyjny to obszar najczęściej po udarze niedokrwiennym. To znaczy, że tkanka mózgowa jest w tym miejscu obrzęknięta. Zwapnienie tętnic kręgowych to nic innego jak zbyt wysokie stężenie wapnia i fosforanu w ich ścianach (są to główne składniki kości). To może oznaczać, że cierpisz na miażdżycę. Oczywiście najlepiej poradzić się lekarza. Pozdrawiam i życzę zdrowia.
stare 11-07-10, 22:13
megi22241 megi22241 jest nieaktywny
Senior Member

Wpisy: 4
Zdjęcia: 31
mi lekarz powiedział że to zwapnienie to że cholesterol mi się odkłada na ściankach i może powodować zwężenie przez co krew nie dopływa do mózgu i dlatego mogę mieć zawroty,a co to znaczy ten udar niedokrwienny?każdy lekarz co innego mówi więc juz sama nie wiem o co chodzi?
Odpowiedź z Cytatem
stare 07-10-10, 13:41
paula18187 paula18187 jest nieaktywny
Junior Member

Również przez dłuższy czas borykałam się z silnymi bólami głowy i do tego doszła bezsenność i po konsultacji z lekarzem okazało się że mam zaburzenia krążenia w mózgu. Dostałam odpowiednie leki, niestety leczenie jest długotrwałe, bo leki należy brać przez 3 miesiące, ale jest skuteczne. Bóle głowy występują z mniejszą częstotliwością i są mnie intensywne.
Odpowiedź z Cytatem
stare 08-10-10, 08:13
moon400 moon400 jest nieaktywny
Senior Member

Zdjęcia: 2
Cytat:
Napisał jola Zobacz post
Znów wróciły mi zawroty głowy i bóle-ale słabsze niż ostatnio, wiem, ze to najpradopodobniej od kręgosłupa ale moze znacie jeszcze jakieś powody bo już sama nie nie wiem czasem skąd to wszytko.
Jeśli bierzesz tabletki antykoncepcyjne, to one również mogą powodować takie bóle.
Odpowiedź z Cytatem
stare 08-10-10, 14:46
ona12345 ona12345 jest nieaktywny
Banned

też mam częste zawroty głowy,ale u mnie to chyba tylko z przemęczenia oby,u lekarza z tym nie byłam,bo głowa mnie nie boli,a zawroty chyba przejdą,ale ty wybierz się lepiej na wizytę
Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania