ZAREJESTRUJ SIĘ
|
ZALOGUJ
TESTY KOSMETYKÓW ROZRYWKA KONKURSY FILMY E-MAGAZYN

stare 30-11-11, 13:37
anxiety_explosion anxiety_explosion jest nieaktywny
Senior Member

Wpisy: 1
Zawrotów absolutnie nie należy lekceważyć! Specjalista powinien ocenić, czy nie jest to np. choroba Meniera, dość dokuczliwa.

Co do bólów głowy, trzeba ustalić, czy są to bóle wynikające z alergii (np. pokarmowej - pojawiają się po zjedzeniu alergenu), czy typowo migrenowe, czy napięciowe. Te ostatnie ogromnie częste u osób zestresowanych, nerwowych, przeżywających wszystko intensywnie (takie osoby często mają nawet specyficzną sylwetkę, podnoszą ramiona w kierunku szyi i klatki piersiowej, są przygarbione) - w tym przypadku dobrze jest się skonsultować z fizjoterapeutą, masażystą. Seria zabiegów manualnych może przynieść nawet znaczącą ulgę.
Odpowiedź z Cytatem
stare 02-01-12, 14:22
jola jola jest nieaktywny
Senior Member

Zdjęcia: 2
Cytat:
Napisał anxiety_explosion Zobacz post
Zawrotów absolutnie nie należy lekceważyć! Specjalista powinien ocenić, czy nie jest to np. choroba Meniera, dość dokuczliwa.

Co do bólów głowy, trzeba ustalić, czy są to bóle wynikające z alergii (np. pokarmowej - pojawiają się po zjedzeniu alergenu), czy typowo migrenowe, czy napięciowe. Te ostatnie ogromnie częste u osób zestresowanych, nerwowych, przeżywających wszystko intensywnie (takie osoby często mają nawet specyficzną sylwetkę, podnoszą ramiona w kierunku szyi i klatki piersiowej, są przygarbione) - w tym przypadku dobrze jest się skonsultować z fizjoterapeutą, masażystą. Seria zabiegów manualnych może przynieść nawet znaczącą ulgę.
Kurcze u mnie znów od paru dni bóle karku i głowy, słabo sobie z nimi radzę, lekarzy i całej procedury chodzenia do lekarzy czekania tygodniami na specjaliste, a potem na zabiegi WPROST NIENAWIDZĘ !!! Wiem powinnam juz dawno być ale ja nie mam siły do tej całej biurokracji i skąpstwa - do tej pory nikt nie dał mi skierowania na poważniejsze badania oprócz RTG. Masakra
Odpowiedź z Cytatem
stare 19-02-12, 17:58
trycja13 trycja13 jest nieaktywny
Senior Member

powinnaś dowiedziec sie czym jest to spowodowane i dopiero szukac leku. byc moze to przezjakies lekarstwa, ktore zazywasz na jakies choroby przewlekłe?
Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania