ZAREJESTRUJ SIĘ
|
ZALOGUJ
TESTY KOSMETYKÓW ROZRYWKA KONKURSY FILMY E-MAGAZYN

stare 17-05-10, 20:32
Dodzia
Guest

Bardzo mocne watpliwosci

Witam,

urzadzenie zachecajace, ale:
od kilku miesiecy (juz koncze po 3 sesjach) miałąm depilowane pachy w salonie. W warszawskiej klinice zabieg depilacji laserowej wykonywała mi lekarka medycyny estetycznej, ktora powiedziala mi, ze obsługa lasera nie jest bezpieczna i taka "ot sobie", dlatego nie pozwala sie dotykac do niego wszystkim kosmetyczkom (nawet tym przeszkolonym). Zabieg wykonuja jeszcze tylko dwie. Jakos tak mnie nakrecila tym, ze bardzo bym sie bala miec taka maszyne w domu. Naprawde nie ma szansy, zeby sobie krzywde zrobic? Oczywiscie nie biore pod uwage depilacji np. oka
stare 17-05-10, 22:16
Ewa Meszka
Guest

Witam,

Jak napisałam wcześniej, nietrudno jest zrobić sobie krzywdę, gdy naprawdę tego sobie zażyczymy - i wcale do tego nie jest nam potrzebne tak skomplikowane urządzenie.
Ale też jeszcze raz powtórzę: świadectwo FDA dla fotoepilatora Silk'n (agencji bardzo restrykcyjnej w zakresie wydawania pozytywnych opinii dotyczących indywidualnego użytkowania) daje olbrzymie poczucie bezpieczeństwa.
stare 17-05-10, 22:21
Dodzia
Guest

Bardzo dziekuje za odpowiedz. MAm jeszcze pytanie - vzy z tego urzadzenia moga korzystac nastolatki (młodsza siostra)?
stare 17-05-10, 22:42
Ewa Meszka
Guest

Witam,

Producent generalnie nie zaleca użytkowania urządzenia na skórze dzieci (aczkolwiek nie podaje ścisłej granicy wieku).

Ogólnym zaleceniem dla wszystkich osób jest wykonanie pierwszego zabiegu na mało widocznym obszarze skóry, z ustawieniem niskiego poziomu energii - w celu obserwacji indywidualnych reakcji na ten rodzaj epilacji.
stare 17-05-10, 23:18
Dina Dina jest nieaktywny
Junior Member

Ja też się zastanawiałam, bo mam młodszą siostrę (17 lat), chyba już mogłaby wykonać sobie taki zabieg...
stare 18-05-10, 10:28
Ewa Meszka
Guest

Witam,

W wieku 17 lat można bez przeszkód spróbować wykonania fotoepilacji, oczywiście stosując się do wytycznych i zaleceń skierowanych do wszystkich użytkowników.
stare 22-03-12, 23:39
Natka13 Natka13 jest nieaktywny
Member

Ja też mam pytanie, znajomy twierdzi (lekarz), że po depilacji laserem na starość mogą się pojawić skutki uboczne, coś z mieszkami włosowymi, ale nie pamiętam dokładnie o co chodzilo.

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania