28-10-09, 19:20
|
 |
straż forumowa
|
|
|
|
Baza pod cienie do powiek
Witam 
Uwielbiam makijaż oczu, ale niestety na moich powiekach trzyma się on niestety krótko. Bez bazy może z godzine, dwie. Myslałam, że baza będzie "wybawieniem", zaczęłam więc od Art Deco - na początku super, cienie trzymały się do 9 godzin, później im baza była "starsza" (dłużej otwarta) trwałośc była coraz gorsza. Kupiłam nowe opakowanie - i dziwne, ale cienie utrzymywały się może z 5 godzin. Przeczytałam dobre opinie o bazie Lumene, kupiłam i jakoś mozna wytrzymać, ale o 9 godzinach nie ma mowy. //Te 9 godzin to makijaż w normalnych warunkach  czyli bez upałów, dzienny. //. Postanowiłam, że kupie wreszcie coś porządnego, ponieważ szykowało się wesele koleżanki, była dobra okazja do przetestowania. Kupiłam więc baze Kryolan. Tym razem makijaż nie wytrzymał nawet do wieczora (od 12)  Próbowałam też na pudrze - zero efektów  Czy jest jakiś sposób, aby przedluzyć trwałość cieni na powiece?
Mam cere mieszaną, i powieki czasem "tłuste", paskudnie więc wyglądają zebrane w kąciku cienie.
|

28-10-09, 20:16
|
|
Ekspert iBeauty.pl
|
|
|
|
|
Baza pod cienie do powiek
Witam ibeautkę dakota!
Cieszę się,że został poruszony ten temat.Często spotykam się z tym zagadnieniem.Panie mają problem z trwałością cieni.I to bez względu na firmę.Jedne są bardziej trwalsze,inne mniej.A to się obsypują,a to rozmazują,innym razem zbierają się w załamaniach powiek w nieestetyczne rowki.Starajmy się jednak wybierac cienie sprawdzonych marek,z zasłużoną renomą,które cieszą się powodzeniem.Jeśli chodzi o nakładanie.W przypadku cery mieszanej bądż tłustej,jeżeli mamy wrażenie ,że nasze powieki również mają taką tendencję,to zamiast kremu pod oczy i na powieki należy zastosowac żel.Szybko się wchłonie nie pozostawiając tłustego filmu.Następnie można nałożyc bazę.W Pani przypadku ,widzę,że ten kosmetyk się nie sprawdza.Zdarza się.Można go zastąpic silikonową bazą po makijaż.Jest w ofercie kilku firm kosmetycznych,zwłaszcza polskich.Jedwabista i żelowa konsystencja.Dobrze się wchłania.Wygładza i faktycznie przedłuża trwałośc makijażu.Zaczekac aż się wchłonie.Następnie przypudrowac oko pudrem sypkim lub prasowanym,używając puszka do pudru(wtedy puder lepiej przylega niż nałożony pędzlem).Warto też zaopatrzyc się w odpowiedni pędzelek.Nakładanie cieni pędzelkiem,a nie pacynką,jest bardziej dokładne,cienie lepiej się rozprowadzają i trzymają.Dla trwałości makijażu, musnąc oko czystym(be pudru)pędzlem,aby usunąc nadmiar,który to on właśnie lubi się w ciągu dnia zesypywac.Jeżeli to konieczne delikatnie poprawic kolor.Mam nadzieję,że się uda.
Pozdrawiam!
|

28-10-09, 21:48
|
 |
straż forumowa
|
|
|
|
Bardzo dziękuje za tak szybką odpowiedź!  I za ciekawe rady, które dały do myślenia też (m.in czy ja za duzo cieni nie nakładam). Jeśli tylko będzie okazja, zastosuje się do nich. Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam serdecznie
|

17-11-09, 09:53
|
|
Senior Member
|
|
|
|
|
o, ja też mam ten problem- po 2 godzinach cienie mam w "zgięciu" powieki. mam w domku taki żel do oczu chłodzący, spróbuję powieki niem posmarować, bo faktycznie po nim skóra nie jest lepka i tłusta. zobaczymy tylko czy nie za sucha...
|

17-11-09, 17:33
|
 |
straż forumowa
|
|
|
|
a czy to nie zależy w dużej mierze od cieni??
Kiedyś koleżanka powiedziała mi o kaszmirze
 bo miałam problem ze świecącą się skórą i faktycznie mi pomógł, z tym że od razu mówię nie można używać go za często i w dużych ilościach gdyż zatyka pory, ale cienie na nim trzymały się super, podobnie jak i podkład, no i co najważniejsze jako jedyna na imprezie się nie świeciłam  mimo iż szalałam
|

17-11-09, 18:50
|
 |
straż forumowa
|
|
|
|
NIe tak dawno kupiłam tą baze, i do twarzy jest boska! Cienie na niej trzymały się troche dłużej, ale rewelacji nie było  Choć coś mnie oświeciło - mam tłustą cere, to fakt, ale nie wiem, czy nie dodaje sobie "tłustości" na powiekach tym, że używam olejku rycynowego do rzęs i brwi. Wiadomo, że cos tam zawsze zostanie na powiece, bo idealnie w rzęsy olejku wetrzeć sie nie da (przynajmniej ja nie potrafie  ) .
Nadal będe testowac baze, bo skóra jest gładziuteńka i rzeczywiście podkład się trzyma dużo dłużej.
O zatykaniu porów, to taki średnio dobry news
|

17-11-09, 19:52
|
 |
straż forumowa
|
|
|
|
Cytat:
Napisał dakota
O zatykaniu porów, to taki średnio dobry news 
|
No niestety to ten minusik, ale malutki  , wiec się wybaczy
|

17-11-09, 21:01
|
 |
straż forumowa
|
|
|
|
Używam malutkiej ilości, bo mi szkoda  , ale tak na serio, to jest baaaardzo wydajny. I niewielka kropelka juz sprawia, że skóra taka gładziutka jest (a ja siedze i sie głaszcze po polikach :P ).
Udało mi się ustrzelić kod w promocji Rossmanna, i o 10 zł taniej kupiłam. Ale nawet jak byłby za 40 zł, to kupie ponownie! Świetna rzecz!
|

11-12-09, 22:57
|
|
Ekspert iBeauty.pl
|
|
|
|
|
Nowośc...JOKO...
Witam iBeautki!
Wracam do tematu bazy pod cienie.Właśnie na rynku pojawił się nowy produkt.Przetestowałam i sprawdziłam go specjalnie dla Was.
JOKO COSMETICS exclusive eye shadow base.
Zamknięty w maleńkim,ekskluzywnym pudełeczku produkt.Baza pod cienie do powiek o delikatnej,kremowej konsystencji.W kolorze neutralnym.Niewielka ilośc rozprowadzona na powiekach doskonale dopasowuje się do koloru skóry,tworząc transparentny podkład pod makijaż oka.Cienie doskonale się rozprowadzają,trzymają się cały dzień,bez osypywania i zbierania się w nieestetyczne rowki.Produkt bezzapachowy,nie podrażnia nawet wrażliwych okolic oczu.Wart swojej ceny(23,00pln).Polecam!
|

12-12-09, 12:37
|
 |
straż forumowa
|
|
|
|
Super! Bardzo dziękuje  Jak się skończą moje bazy, to pewnie kupie tą.
A z ciekawości jeszcze zapytam, czy uzywała Pani może Duraline z Inglota?
|
| Narzędzia wątku |
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|