ZAREJESTRUJ SIĘ
|
ZALOGUJ
TESTY KOSMETYKÓW ROZRYWKA KONKURSY FILMY E-MAGAZYN

stare 17-03-11, 13:20
Mamba_2008 Mamba_2008 jest nieaktywny
Junior Member

Blizny potrądzikowe

Zawsze miałam problem z trądzikiem i oczywiście niezdrowy nawyk wyciskania po czym zostały mi blizny Moja twarz nie jest rewelacyjna, a i po nałożeniu podkładu z jej wyglądem jest kiepsko. Słyszałam o laserze frakcyjnym, że super, że daje najlepsze efekty i tak dalej... Powiedzcie co o tym sadzicie??
stare 17-03-11, 23:09
lucynka lucynka jest nieaktywny
Member

ja bym sobie laser odpuściła...
na moje blizny stosowałam krem z masy perłowej (pomógł!), ale prawdziwe cuda na głebokie blizny czy rozszerzone pory zdziałały kwasy owocowe nakładane przez kosmetyczkę (ale to sie robi w zimę, ze względu na konieczność ochrony przed promieniowaniem UVA i UVB). To w czym ja brałam udział to była seria zabiegów - stopniowo zwiększało się stężenie kwasów - trwało to wszystko ok 3 miesięcy (najpierw samemu stosuje sie tonik, potem 10-12 zabiegów raz w tygodniu, potem min. 4 tygodnie filtra 50 na buzi). Rozmawiałam ostatnio z moją kosmetyczką o tym, że u lekarza jest 1 zabieg, ale za to mocno stężonym kwasem, więc trzeba wziąć czasem tydzień wolnego....to chyba też nie dla mnie. Jakoś wolę nie przeprowadzać laserowo-stężonych eksperymentów na twarzy.

A jeśli po podkłądzie cera nie wygląda za dobrze, to moze warto zmienić podkład albo sposób jego aplikacji?
U mnie np. fatalny efekt dawał puder sypki mineralny L'oreal True Match. Jego zadaniem jest dopasowanie sie do cery i nie można mu tego odmówić. Tyle, że jeśli nałożyło się go więcej niż odrobinę na pędzel, to natychmiast WPASOWYWAŁ sie w pory niemiłosiernie je podkreślając. Naprawdę nie chodzi mi o przeładowanie produktu na pędzlu czy na twarzy.....wystarczyło niewiele, a on natychmiast wtapiał się w skórę i nie dało sie go wcale rozetrzeć. Pierwszy i jedyny raz zdarzyło mi sie coś takiego, wiec może o u Ciebie trzeba poszukać czegoś innego?
stare 20-04-11, 15:10
agatak agatak jest nieaktywny
Junior Member

na blizny potrądzikowe, moje przynajmniej pomoga trochę witamina C, nakładam kilka kropelek Juvitu C (witamina c w kropelach dla dzieci) na twarz wieczorem bo sa one b. tłuste i nie wyobrażam sobie nałożenia podkładu na nie, po jakimś czasie stosowania (ale nie codziennie bo wit c kumuluje się w skórze) tak co 2,3 dni skóra "ożyła" przebarwienia blizny stały się mniej widoczne, inną zaletą serum z witaminy C jest fakt że jest ona silnym antyoksydantem i chroni skórę przed wolnymi rodnikami ale uwaga!! Juvit może zapychać, mnie nie zapchał nigdy chociaż ma właściwości zapychające

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania