12-04-11, 23:21
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
co zrobić żeby urosły mi piersi????
Trochę niezręcznie mi o tym pisać. Mam kompleksy. Niestety, ale ciężko mi zaakceptować swój mały rozmiar. Wiem, że to infantylne pytanie, ale co zrobić żeby bez operacji powiększyć swoje piersi? 
|

13-04-11, 00:05
|
|
Senior Member
|
|
|
|
|
Ćwiczenia ujędrniające biust ładnie go wymodelują i podniosą, powiększyć raczej nie powiększą, ale może jakaś masa mięśniowa pod piersią trochę urośnie. Masaż stymuluje piersi do wzrostu, możesz też łykać tabletki albo stosować kremy na powiększenie piersi wraz z masażem. Także w diecie - możesz jeść produkty zawierające fitoestrogeny - działają podobnie do ludzkich estrogenów, ale dużo słabiej. Czytałam, że dobre jest mleko sojowe i tofu...
Ew. słyszałam o jakiejś pompce do piersi, która ma je powiększyć na kilka godzin, ciekawe ;D
|

13-04-11, 09:09
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
|
Zazwyczaj piersi powiększają się kiedy kobieta przybiera na wadze, kiedyś reklamowali takie tabletki BUST CAPS poszukaj w internecie informacji na ich temat jest mnóstwo.
|

13-04-11, 11:10
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Też mam niewielki biust i zawsze go nie lubiłam aż do czasu kiedy poznałam mojego męża  Teraz nie mam już tego kompleksu on kocha mnie taką jaką jestem , a nawet zauważył że mi urosły od pewnego czasu hehehe  :*
|

13-04-11, 13:14
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
pochodzę z dystansem do proszków i innych świetnych eksperymentów, które mają powiększyć piersi. zazwyczaj są one po nich opuchnięte i stąd wydaje się, że są może i większe a przy zaprzestaniu ich stosowania powracają do normalnych rozmiarów.
też mam małe piersi i gdyby nie push-upy to byłabym płaska  staraj się dobrze dobierać biustonosz bo od niego naprawdę wiele zależy, zobacz jakie rozmiary biustu mają kobiety w twojej najbliższej rodzinie - jeśli małe to raczej mało prawdopodobne, że dużo powiększy Ci się jeszcze biust ( tak jak u mnie). a jeśli naprawdę masz z tym to może zapytaj o jakąś terapię hormonalną? mi ostatnio ginekolog powiedział, żebym nie marudziła i nie narzekała bo po porodzie będę miała o dwa rozmiary większe i niech się cieszę z tego co mam bo 'co małe to piękne'
|

13-04-11, 16:13
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Też mam mały biust i coraz mniej się tym przejmuję  . Kiedyś miałam straszne kompleksy na tym punkcie (i nie tylko  ), ale staram się zaakceptować to, że nie będzie on taki, jakbym chciała. Najgorzej latem, kiedy tyle "porozbieranych" kobietek biega po ulicach... Zazdrość potrafi popsuć cały dzień  . No ale cóż - trzeba odkryć w sobie inne atuty i je eksponować  .
Dobry push-up to podstawa!
Od kilku dziewczyn słyszałam, że "trochę" urosły przy zażywaniu tabletek antykoncepcyjnych, ale osobiście nie stosowałam, bo jestem ich przeciwniczką.
Radykalne rozwiązanie to operacja plastyczna, ale to jeszcze zależy w jakim jesteś wieku, no i koszt jest niemały... Do tego istnieje ryzyko niepowodzenia, więc mnie osobiście możliwe komplikacje i ból po takiej operacji, skutecznie odstraszyły od tego pomysłu. No i kiedyś mi ktoś powiedział, że "dopóki jest jędrny i w ogóle jest, to po co coś zmieniać"  . I tym stwierdzeniem ciągle się pocieszam  .
Ponoć po urodzeniu dziecka się powiększa, ale nie zawsze to jest prawda  . Moja mama nie ma już w ogóle biustu i mnie to przeraża... Ale kiedyś tak się nie dbało o siebie... może dlatego  .
Spróbuj zaakceptować swoje "cycuszki"  , bo jeżeli już jesteś w wieku, kiedy nie rosną, to na cuda nie ma co liczyć  .
|

13-04-11, 17:31
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
Podobno dłuższe stosowanie wywarów z kopru włoskiego coś daje, bo wytwarza estrogen chyba. Teraz nie jestem pewna. Jednak jeśli chce się rozpocząć spożywanie to i tak należy się skonsultować z lekarzem czy nie ma żadnych przeciwskazań.
Kupisz go w sklepach zielarskich.
|

13-04-11, 19:23
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Hm, szkoda, że mój chłopak tak nie uważa 
Ale wiecie, mniejszy biust dłużej jest jędrny i później obwisa, bo grawitacja słabiej na niego działa. A ładny biust to przede wszystkim zadbany biust. I dobrze dobrany dekolt
|

14-04-11, 00:01
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Cytat:
Napisał UnaDonna
Ale wiecie, mniejszy biust dłużej jest jędrny i później obwisa, bo grawitacja słabiej na niego działa.
|
Hehe  Dokładnie tak samo uważam- zawsze pocieszam się w ten sposób co Ty wyżej, bo również jestem posiadaczką małego biustu  No i wmawiam sobie, że małe jest piękne hihi    Co ciekawe dodam, że sporo kobiet w mojej rodzinie, w tym mama i babcia mają b. duże piersi, a ja...  Już nie mam czym oddychać  Chyba limit się wyczerpał i dla mnie zabrakło większych rozmiarów heh  Powiem jeszcze na pocieszenie wszystkim posiadaczkom biustu w rozmiarze A/B słowa mojej koleżanki ze studiów: "Pod tym względem jestem podobna do taty-jak on nie mam piersi..."  

14-04-11, 07:12
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Cytat:
Napisał UnaDonna
Hm, szkoda, że mój chłopak tak nie uważa 
Ale wiecie, mniejszy biust dłużej jest jędrny i później obwisa, bo grawitacja słabiej na niego działa. A ładny biust to przede wszystkim zadbany biust. I dobrze dobrany dekolt 
|
To przykre, że Twój chłopak zamiast Cię wspierać i Ci powtarzać, że masz ładny biust i mu się podoba, to jeszcze Cię wpędza w takie kompleksy  . Mój często mi to mówi, zwłaszcza jak sama zaczynam narzekać, że chciałabym mieć większe. Tylko raz w życiu facet powiedział mi, że "mogłabym mieć większe"  . Cóż - na szczęście nie znaliśmy się długo i... nie spotkałam się z nim więcej  . Mężczyzna ma Cię "kochać" za Ciebie całą, za to jaka jesteś, a nie za to, jaki masz rozmiar biustu albo jak wyglądasz  .
A jak Ci będzie dokuczał, to mu powiedz, że mu "tam" też trochę brakuje  (albo że też idealny nie jest - bo nie wiem na jakim etapie związku już jesteście  )
|
| Narzędzia wątku |
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|