ZAREJESTRUJ SIĘ
|
ZALOGUJ
TESTY KOSMETYKÓW ROZRYWKA KONKURSY FILMY E-MAGAZYN

stare 01-01-10, 15:56
rafalmagdajankowiak
Guest

Cudowne triki dla urody

...Gdy masz cienki wloski na brwiach i rzesach - na noc przecieraj je wacikiem nasączonym olejkiem rycynowym.efekt wzmocnionych i odzywionych rzes i brwi
...gdy na twarzy wyskoczy ci pojedynczy czerwony pryszcz, natychmiast posmaruj go kilkoma kroplami kropel do oczu(zawarta w nim substancja zweza naczynia krwionosne krostki i zmniejsza opuchlizne)potem zamaskuj go kolektorem
...nie nakladaj odzywki na cale wlosy, fryzura staje sie przyklapnieta,a pasma na czubku glowy matowe. nie ma sensu odzywiac fragmentow, ktore nie są zniszczone(nasada glowy)
....bardzo ciezki makijaz najlepiej zetrzec za pomocą wilgotnych chusteczek przeznaczonych do pielegnacji niemowląt. Te z dodadkiem aloesu szybko i bez podraznienia skory rozprawiaja sie z wieczornym makijazem
A wy jakie macie triki....
Odpowiedź z Cytatem
stare 01-01-10, 16:21
ewa9317 ewa9317 jest nieaktywny
Senior Member

Wpisy: 4
Zdjęcia: 24
aa ja sie nie zgodzę z tą odzywką
!!! włosy zawsze smaruje nią od nasady! i właśnie bardziej mi się błyszczą. prędzej zależy to od odżywki!
a żeby nie były przychlapniete, to trzeba dobrze spłukać!!!
Odpowiedź z Cytatem
stare 03-01-10, 00:39
RudaGrazyna RudaGrazyna jest nieaktywny
straż forumowa

Wpisy: 1
Zdjęcia: 32
Cytat:
Napisał ewa9317 Zobacz post
aa ja sie nie zgodzę z tą odzywką
!!! włosy zawsze smaruje nią od nasady! i właśnie bardziej mi się błyszczą. prędzej zależy to od odżywki!
a żeby nie były przychlapniete, to trzeba dobrze spłukać!!!
Ewcia każda fryzjerka powie Ci ze nie masz racji - włosów nie smaruje się od nasady, bo stają się ciężkie i szybko się przetłuszczają - wiem bo mam w pobliżu siebie takiego eksperta

KODEKS ZASAD PANUJĄCYCH NA FORUM

W życiu nie ma game over, jest tylko next level...
Odpowiedź z Cytatem
stare 03-01-10, 16:13
vendetta vendetta jest nieaktywny
Member

Zdjęcia: 4
też się nie zgodzę ze stosowaniem odżywki na całe włosy. i to wynika nie z tego co fryzjer na to ale z doświadczenia życiowego. mam włosy długie i jak daje odzywke na całe włosy to od skóry momentalnie robią się ciężkie i tłuste. może jak ktoś myje włosy codziennie to tego nie zauważa.
co do chusteczek dla niemowlaków to naprawdę jest to super wynalazek do zmywania twarzy, jest ich dużo są dobrze nawilżone i wychodzą taniej niż chusteczki typowo do zmywania makijażu.jest jedno ale: często w składzie mają rumianek który coraz więcej osób uczula (ja np. kiedyś cała opuchłam od tego zabiegu bo przeoczyłam ten składnik)
hmmm ja stosuje miód na usta, albo żeby usta były gładkie i czerwone dobrze jest je masować szczoteczką do zębów
z moich przypadkowych odkryć: maść z wit. A niweluje kurze łapki we wczesnym stadium
kiedyś maznełam sobie zmęczoną skórę pod oczami i obudziłam się piękna i gładka a kurze łapki zniknęły bez śladu
Odpowiedź z Cytatem
stare 22-01-10, 23:22
talula talula jest nieaktywny
Member

Zdjęcia: 1
kopiuję to z innego forum....
.................................................. .................
1.Gdy masz cienki wloski na brwiach i rzesach - na noc przecieraj je wacikiem nasączonym olejkiem rycynowym.efekt wzmocnionych i odzywionych rzes i brwi
2.skrócic koncowki nie skracając wlosow?- skręc pukiel dookola wlasnej osi i przytnij odstajace(rozdwojone)
3. swiezy tusz do rzes bywa za zadki i ciezki w obsludze - zanim zaczniesz nakladac go na rzesy, przez kilka sekund trzymaj szczoteczke nie uzywajac jej, czekaj az zgęstnieje
4. przedluzenie maniciuru nawet o tydzien - wcieraj w skorki paznokci najzwyklejsza wazeline, najwazniejsze, aby nie dopuscic do wysuszenia naskorka wokol plytki !
5. nie nakladaj odzywki na cale wlosy, fryzura staje sie przyklapnieta,a pasma na czubku glowy matowe. nie ma sensu odzywiac fragmentow, ktore nie są zniszczone(nasada glowy)
6. gdy na twarzy wyskoczy ci pojedynczy czerwony pryszcz, natychmiast posmaruj go kilkoma kroplami kropel do oczu(zawarta w nim substancja zweza naczynia krwionosne krostki i zmniejsza opuchlizne)potem zamaskuj go kolektorem.
7. Gdy nie masz czaqsu umyc glowy - (sposob Angeliny Jolie)zastosuj talk na przyklapniete wlosy (najladniej pachnie ten dla dzieci). Bialy proszek wchlania nadmiar tluszczu i unosi pasma. dokladnie wytrzep nadmiar kosmetyk
8. na przebarwienia paznokci - najlepsza jest kapiel plytki w wodzie z sokiem z cytryny.
9.bardzo ciezki makijaz najlepiej zetrzec za pomocą wilgotnych chusteczek przeznaczonych do pielegnacji niemowląt. Te z dodadkiem aloesu szybko i bez podraznienia skory rozprawiaja sie z wieczornym makijazem
Odpowiedź z Cytatem
stare 15-02-10, 15:01
izis
Guest

Z tym tuszem do rzęs to faktycznie dobra sprawa...
Ale talku nie polecam. Z resztą pewnie każdy kto tego spróbuje stwierdzi, że woli szybko umyć głowę, zamiast powtarzać ten eksperyment ;P Włosy nie dość, że się robią matowe, to jeszcze robi się coś w stylu kasku - niestety widać, że włosy są brudne. Ja się z tym źle czuję na głowie. jedyny plus, że są talki zapachowe i może to ładnie pachnieć
Odpowiedź z Cytatem
stare 16-02-10, 10:46
Ania
Guest

Ja mogę polecic, dolewanie do kąpieli odrobinę parafiny, zastąpi to uzywanie specjalnych płynów do suchej skóry typu Oilatum, emolium itd, one są oparte własnie na parafinie. a sama parafina kosztuje grosze.

no i ten olejek rycynowy na rzęsy, bądź kilka kropel dodawać do szamponu.
Odpowiedź z Cytatem
stare 17-02-10, 22:59
Rubylips
Guest

Cytat:
Napisał izis Zobacz post
Z tym tuszem do rzęs to faktycznie dobra sprawa...
Ale talku nie polecam. Z resztą pewnie każdy kto tego spróbuje stwierdzi, że woli szybko umyć głowę, zamiast powtarzać ten eksperyment ;P Włosy nie dość, że się robią matowe, to jeszcze robi się coś w stylu kasku - niestety widać, że włosy są brudne. Ja się z tym źle czuję na głowie. jedyny plus, że są talki zapachowe i może to ładnie pachnieć
Bo to nie powinien być talk ale specjalny puder do włosów. Można takie kupić bo niektóre firmy mają go w ofercie a w ostateczności puder do makijażu.
Odpowiedź z Cytatem
stare 17-02-10, 23:10
Rubylips
Guest

Cytat:
Napisał RudaGrazyna Zobacz post
Ewcia każda fryzjerka powie Ci ze nie masz racji - włosów nie smaruje się od nasady, bo stają się ciężkie i szybko się przetłuszczają - wiem bo mam w pobliżu siebie takiego eksperta
Ja myślę, że to jednak trochę zależy od odżywki np. moją ulubioną maskę błotną Mineral Care kładzie się od skóry głowy bo ma specjalne składniki działające w tym miejscu i wręcz zgodnie z instrukcją należy ją wmasować. Problem jest raczej z definicją odżywki bo u nas można pod tą nazwą sprzedać przeciętny balsam do włosów.
Odpowiedź z Cytatem
stare 18-02-10, 22:21
RudaGrazyna RudaGrazyna jest nieaktywny
straż forumowa

Wpisy: 1
Zdjęcia: 32
Cytat:
Napisał Rubylips Zobacz post
Ja myślę, że to jednak trochę zależy od odżywki np. moją ulubioną maskę błotną Mineral Care kładzie się od skóry głowy bo ma specjalne składniki działające w tym miejscu i wręcz zgodnie z instrukcją należy ją wmasować. Problem jest raczej z definicją odżywki bo u nas można pod tą nazwą sprzedać przeciętny balsam do włosów.
Ruby chodziło mi o odżywki, podobnie jak Ewie, możliwe że z maska tak jest, nie sprzeczam się bo nie wiem

KODEKS ZASAD PANUJĄCYCH NA FORUM

W życiu nie ma game over, jest tylko next level...
Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
triki, uroda

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania