30-07-10, 00:37
|
 |
Administrator
|
|
|
|
|
Czwarta edycja: sierpień 2010
Witajcie,
Zapraszamy po raz kolejny do udziału w konkursie, dzięki któremu możecie dołączyć do grupy osób co miesiąc testujących najnowsze kosmetyki Bourjois.
Szczegóły akcji i listę już wybranych testerek znajdziecie tutaj: http://ibeauty.pl/artykuly,1,32,659,...etyki-bourjois :)
Wystarczy napisać, czy używasz jakichś kosmetyków Bourjois oraz podać swój ulubiony trik makijażowy (tylko ta odpowiedź podlega ocenie jury).
Uwaga! Nowe posty można wrzucać od 5 do 20 sierpnia!!!!
W sieprniu do przetestowania absolutna nowość - ekopodkład Bio Detox Organic.
Serdecznie zapraszamy!
|

05-08-10, 08:52
|
 |
Member
|
|
|
|
|
1.Uwielbiam kosmetyki Bourjois. Moje ulubione to tusze do rzęs (wszystkie!), zwłaszcza talons aiguilles, volume glamour, 1001 cils (zawsze czarne!) oraz nowy podkład Healthy Mix nr 52, który kocham za jasny naturalny kolor i efekt świeżości.
2. Mój ulubiony trik który jest zbawienny dla mojej urody to biała kredka po wewnętrznej stronie powieki. Mam małe oczy, noszę soczewki lub okulary, często moje oczy są zmęczone. Ten zabieg makijażowy nadaje mojemu spojrzeniu świeższy i zdrowszy wygląd i powiększa oczy.
Drugim trikiem który często stosuję to nakładanie błyszczyku nie tylko na usta, ale też na powieki – zamiast cieni. Uważam że daje to świetny efekt w połączeniu z jasną, nieskazitelną, zmatowioną cerą! Polecam!!!
|

05-08-10, 09:25
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
1). Tak jak już pisałam wcześniej używam dwóch produktów Bourjous. Fluidu oraz błyszczyka. Oba kosmetyki są naprawdę warte zakupu, ale za wprost genialny uważam błyszczyk BOURJOIS EFFET 3D MAX.
2). Trik makijażowy:
Aby krem lepiej się wchłaniał, podkład dłużej się trzymał i aby skóra była w lepszej kondycji, po każdorazowym umyciu twarzy czy wykonanym demakijażu należy skórę przetrzeć delikatnie odpowiednim do potrzeb tonikiem. Spowoduje on zakwaszenie, zmianę PH skóry, które zostało naruszone wykonanymi zabiegami. Należy jednak pamiętać, by nadmiar toniku delikatnie odsączyć ze skóry wacikiem lub chusteczką higieniczną, gdyż w przeciwnym razie kosmetyk zamiast pomóc - dodatkowo wysuszy skórę.

05-08-10, 10:09
|
|
Junior Member
|
|
|
|
1- Tak używam, ostatnio szczególnie przypadł mi do gustu podkład HEALTHY MIX nr 56.
2 - mój trik makijażowy ? prosty ... twarz wykonczona równo podkładem, podkreślone oczy , usta „ w tle”  . Mam typ urody niesłowiańskiej  i wyzanaję zasadę mniej znaczy więcej, nie przesadzam z kolorami na twarzy.
Lubie podkreslać brązowe oczy - czarnym cieniem, lub ciemnobrązowym i czarnym tuszem ..nawet na codzień ...no moze nie w letnie dni. Usta pociagniete tez podkladem a potem lekko bladą pomadką. Dla ozywienia spojrzenia (dodania blasku) robie plamkę rozświetlającą na powiece (różową lub perłową)
|

05-08-10, 10:56
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
1. Moje ulubione kosmetyki Bourjois :
a. błyszczyk do ust Bourjois Effet 3D Lipgloss - różne;
b. podkład Bourjois En Toute Legerete Foundation Oil Free - naturalny;
c. zapach Soir De Paris;
d. tusz do rzęs, który uwielbiam Maxi Frange Mascara - czarny;
e. tusz do rzęs Chanel Mascara Base Beaute - czarny.
2. Moje ulubione triki makijażowe to:
a. Oczy migdałowe. Idealny kształt oczu, ciekawie wygląda w prawie każdym rodzaju makijażu. Wyjątkowo ładnie wyglądają gdy jasnym cieniem pokryjemy całą ruchomą powiekę, ciemniejszym zaś zaznaczymy zewnętrzny kącik oka. Ciemniejszy cień najlepiej rozprowadzić na górnej i dolnej powiece.
b. Niedawno,po tym jak zgubiłam kolejną pacynkę do cieni, spróbowałam nałożyć je palcami, ale inaczej niż zwykle. Nie rozcierałam na powiece, tylko dociskałam opuszkiem miejsce przy miejscu. Metoda okazała się świetna –uniknęłam osadzania się cieni w zagłębieniach skóry i uzyskałam o wiele trwalszy efekt niż przy tradycyjnej aplikacji.
|

05-08-10, 11:15
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
Używam i lubię kosmetyki Bourjois. Do moich ulubionych należą:
- błyszczyk Effet 3D Max; kosmetyk idealnie podkreśla i nawilża usta oraz sprawia, że odbijają światło niczym tafla wody.
- tusz do rzęs Effet Liner; doskonale rozdziela i wydłuża rzęsy oraz pozostawia delikatną kreskę na górnej powiece, dzięki czemu zagęszcza optycznie rzęsy.
- lakier do paznokci So Laque; lubię go przede wszystkim za głęboką, klasyczną czerwień, którą ciężko znaleźć u innych producentów, a także za trwałość i łatwość aplikacji.
Mój ulubiony trik makijażowy to wykańczanie wieczorowego make-upu kholem. Nic nie dodaje takiej głębi i tajemniczości spojrzeniu, jak kreska zrobiona na wewnętrznej części powieki, właśnie kholem. Dodatkowo khol ma właściwości kurczące delikatne naczynka krwionośne, przez co niweluje popękane, czerwone naczynka, powstałe wskutek stresu, czy nieprzespanych nocy, pozostawiając lśniące i kuszące spojrzenie. Przy codziennym makijażu nie zapominam zaś o odrobinie jasnego, perłowego cienia w wewnętrznym kąciku i tuż pod łukiem brwiowym, który delikatnie rozcieram pędzelkiem. Zabieg ten skutecznie otwiera i powiększa oczy, a także sprawia, że stają się one świeże i wypoczęte.
|

05-08-10, 12:01
|
|
Junior Member
|
|
|
|
1) Tak, Używam. Obecnie używam tuszu do rzęs, Maxi Frange Mascara - czarny! świetny jest.
2)Mój ulubiony trik makijazowy:
Delikatny makijaż który nie jest widoczny na kilometr.Lubię pomalować rzęsy tuszem do rzęs(czarnym) .Do tego podkreślić ale bardzo delikatnie oko czarną kredką bo akurat w takiej mi najlepiej.Cienie do powiek różnokolorowe i tak samo kredki i eyelinery różnokolorowe.Najbardziej lubię malować oczy na róż,wrzos,żółty,zielony.No i jak maluję oczy to tylko dolną część podkreślam czarną kredką a dalej cieniem do powiek.
|

05-08-10, 12:02
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
1) Bourjois Eau De Gloss Błyszczyk Nawilżający - kolor 13 - Rose a L'eau
Bourjois Smoky Eyes Trio - odcienie zieleni
2) uwielbiam szminki, a kiedy któraś okazuje się być w zbyt ciemnym odcieniu, przed
jej nałożeniem przeciągam usta zwykłą, bezbarwną pomadką - nawet bardzo ciemny
kolor szminki wygląda wtedy dużo jaśniej
|

05-08-10, 12:12
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
1. 10 Hour Sleep Effect 73 Beige Clair. Fluid walczący z oznakami zmęczenia cery. Podkład marzeń, który sprawi, że cera będzie idealnie wygładzona, świeża i promienna jak po 10 godzinach snu. Szara zmęczona skóra po jednym muśnięciu odżywa!
2. Moje 3 sprawdzone triki makijażowe bez których nie potrafię już się obejść
1. Zalotka do rzęs. Podkręcam nią rzęsy tylko przez chwilę, a potem maluję je. Efekt murowany zalotnych rzęs! Uniesione maksymalnie przez cały dzień. Idealnie współgra z tuszami dających efekt sztucznych rzęs oraz stawiających na zwiększoną objętość. Seksowne "firaneczki" powaliły nie jednego na kolana. Przy okazji zauważyłam, że taki zabieg powiększa oczy
2. Róż do policzków. Nakładam go pod kością jarzmową najbardziej wystającego punktu na moim policzku. Ruch ku kącikowi ust. Wyszczupla i wyostrza to rysy twarzy. Idealnie podkreśla to opaleniznę i urodę kobiety.
3. Powiększenie ust. Proste. Wklepanie opuszkami palców odrobiny odkładu w usta oraz w jego kontury lub obrysowanie kontur i pomalowanie błyszczykiem w identycznym kolorze przy czym musnąć go więcej na samym środku ust
|

05-08-10, 12:38
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Używałam lakieru do paznokci So Laque.
~~~~
Triki:
1. Podkład + krem ujędrniający, by zatuszować drobne zmarszczki
Wystarczy wymieszać zwykły podkład z kremem ujędrniającym (proporcja pół na pół) i rozprowadzić na twarzy i szyi. Drobne zmarszczki wygładzają się, a twarz wygląda młodziej.
2. Krem nawilżający lub maseczka do twarzy + podkład
Zdarza mi się wstać rano z przesuszoną skórą, więc najpierw wklepuję krem nawilżający do twarzy (najlepiej lekkiej, niezbyt tłustej konsystencji) i po kilku minutach rozprowadzam dopiero podkład. Ewentualnie najpierw stosuję maseczkę nawilżającą, która nawilża i wygładza twarz (świetna jest 3-minutowa z Yves Rocher winogronowa)
3. Tusz do rzęs
Rzęsy maluję zawsze zygzakiem od nasady po końcówki, co bardziej je wydłuża i zapobiega sklejaniu oraz tworzeniu brzydkich grudek. Aby przedłużyć trwałość można odczekać chwilę i pomalować je ponownie.
4. Usta
- Co kilka dni masuję je szczoteczką do zębów o średniej twardości. Po kilku minutach usta stają się gładkie, pełniejsze i bardziej czerwone. Polecam szczególnie, gdy usta sa spierzchnięte i mają "zadziorki".
- Cienie do powiek lub róż do policzków świetnie nadają się do podkreślenia również ust (zamiast pomadki czy błyszczyka). Mając dużo odcieni różu ,czerwieni, a nawet brązów, można poeksperymentować z kolorami
5. Utrwalanie lakieru
Może to nie do końca trik, tylko porada, ale warto mieć utwardzacz/utrwalacz do paznokci. Tańsze lakiery zazwyczaj szybko odpryskują, a taki utwardzacz może znacznie przedłużyć trwałość. Wystarczy pociągnąć cienką warstwą uprzednio pomalowane kolorem i wyschnięte paznokcie.
6. Brwi
Jeżeli musimy wyrwać włoski przed wyjściem, to warto najpierw schłodzić skórę kostką lodu, co zapobiegnie powstaniu zaczerwienienia.
7. Korektor
Używam głównie pod oczy i w zagłębieniach nosa, żeby bardziej "wyrównać" skórę. Często nakładam też warstwę na powieki - służy jako baza pod cienie, przedłużając ich trwałość na powiece.
8. Cienie do powiek
Z doświadczenia wiem, że nakładane palcami pozostają na powiece dłużej i łatwiej połączyć ze sobą barwy (jeśli używa się więcej niż jednego odcienia). By uzyskać intensywniejszy kolor cienia nakładam odrobinkę kremu na powiekę (można zwilżyć wodą, ale ja wolę krem lub korektor).
Mam nadzieję, że coś z tych porad się przyda. W moim przypadku te sposoby się sprawdzają.
Warto eksperymentować z różnymi trikami i podpatrzonymi sposobami, by wybrać dla siebie te, które udoskonalą nasz wygląd
Każda z Nas jest piękna, a czasem wystarczy naprawdę niewiele, by to piękno podkreślić jeszcze bardziej
Pozdrawiam!
|
| Narzędzia wątku |
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|