05-08-10, 21:28
|
|
Member
|
|
|
|
1) Używam i jednocześnie polecam: BOURJOIS EYELINER EFFET SMOKY 75 Intense black i Bourjois LOVELY BASE Zielona Baza Korygująca Zaczerwienienia
2) Oto trik makijażowy, jest ich kilka, bo łącznie dają na prawde świetny rezultat  polecam:
2.1. Dla podkrążonych oczu:
Niedoskonałości cery o kolorze różowym – używajcie koloru zielonego, a o kolorze fioletowym lub niebieskim – używajcie bardziej żółtych, pomarańczowych kolorów korektora. Nakładając go pod oko, w taki sposób, aby „utworzyć” kształt trójkąta, który zakryjcie w całości pigmentem, oczywiście uważając, aby kolor wtopił się w całość makijażu
2.2. Jak uzyskać pełne usta:
Przede wszystkim używając ciemnego koloru usta będą wydawały się optycznie mniejsze, dlatego należy użyć kolorów jasnych. Warto zastosować kredkę do ust, która nada im odrobinę cienia, podkreślając nią usta na granicy skóry i ust od środka ku dołowi, nadając ustom zaokrąglony kształt. Wypełnij usta kredką omijając środek dolnej i górnej części, który pomaluj jasną pomadką. Pędzelkiem postaraj się połączyć te dwa kolory, na koniec użyj błyszczyka uważając, aby nakładać go od środka na boki, aby usta wydawały się pełniejsze i większe.
2.3. Jeżeli masz oczy położone dosyć blisko siebie:
Zrób kreskę kredką od połowy powieki do zewnątrz, wtedy optycznie oddalisz oczy
2.4. Jak wydłużyć trwałość szminki:
Aby makijaż ust przetrwał dłużej najpierw przypudruj usta, a później nałóż pomadkę lub błyszczyk
2.5. Aby optycznie zmniejszyć nos:
Nanosimy jasny korektor pędzelkiem od brwi aż do nosa, przy kąciku oka, a także robimy prostą kreskę wzdłuż niego, aby nie był on zanadto widoczny musimy go rozetrzeć. Aby efekt był doskonalszy ciemniejszym korektorem pokrywamy boki nosa, w ten sposób zdecydowanie stał się on mniejszy.
2.6. Używając bronzera:
nanieś pędzelkiem bronzer od skroni do kącika oka, a następnie kulistym ruchem do środka policzka, uzyskany kształt przypomina 3, na twarzy pojawi się przyjemny cień, który poprawi kontury twarzy.
2.7. Lakier do paznokci:
jeżeli masz kolor, który okazał się za ciemny, a chciałaś uzyskać bardziej delikatny lub przytłumiony kolor, wymieszaj go z białym lakierem.
2.8. Żeby białka twoich oczu były błyszczące:
Użyj jasnej niebieskiej kredki pod oczy lub niebieskiego cienia, który podziała równie skutecznie.
2.9. Aby nadać skórze zdrowy wygląd:
W bardzo banalny sposób możemy uzyskać zdrowy wygląd naszej twarzy używając samoopalacza. Stosując często peeling i inne kosmetyki, nasz naskórek szybko się ściera, a kolor naszej twarzy zwykle jest jaśniejszy od reszty ciała warto, więc od czasu do czasu zastosować taki samoopalacz, aby nadać skórze blask i spowodować, że twarz stanie się optycznie „chudsza”. W tym wypadku warto, przed nałożeniem samoopalacza posmarować brwi kremem, aby nie pojawiły się brzydkie zacieki.
|

06-08-10, 13:47
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
1) Bardzo lubie korektor Healthy Mix nr 51
2)Triki:
Na 15 min przed pomalowaniem ust szminką nakładam miód. Po tym czasie biorę zwilzony ręcznik i przecieram nim ust- daje to efekt pilingu. Dzięki temu usta sa aksamitnie gładkie i nawilzone. Po pomalowaniu ust szminką nie wiedać żadnych pęknięć. Całośc jest bardzo estetyczna.
Gdy zabraknie mi żelu do brwi uzywam zamiat tego żelu do włosów. Efekt jest ten sam.
Korektor rozświetlający nakładam nie tylko pod oczy, ale równiez i na powiekę. Wklepuję, nie rozcieram. Dzięki temu oko wydaje się większe i wypoczęte.
Korektor rozświetlający można dać równiez nad ustami. Wydadzą sie one większe.
Aby rzęsy wydały się dłuższe po pomalowaniu ich pierwszą warstwą przupudruwuję rzęsy. Potem maluje drugą warstwę.
|

06-08-10, 18:40
|
 |
Member
|
|
|
|
|
Testuj z nami kosmetyki bourjois!
1. Pierwszym i używanym do tej pory przeze mnie kosmetykiem Bourjois jest prasowany puder mineralny "Eclat mineral, nr 02 vanille". Stanowi świetne i naturalne wykończenie makijażu, a przy tym pięknie pachnie i posiada eleganckie opakowanie z lusterkiem. To jeden z moich ulubionych kosmetyków.
2. Chciałabym przedstawić kilka tricków, dzięki którym możemy "wyczarować" lekki, naturalny i świeży wakacyjny make up.
*Latem warto zrezygnować z ciężkich podkładów na rzecz samego korektora, który zatuszuje niedoskonałości i ukryje zaczerwienienia oraz cienie pod oczami. Innym rozwiązaniem, które chętnie wybieram jest użycie kremu tonującego. Wyrównamy tym samym koloryt skóry bez efektu maski. Taki krem tonujący możemy też zrobić samemu, mieszając lekki krem nawilżający z podkładem.
*Do utrwalenia makijażu, szczególnie dla osób z mieszaną i tłusta cerą polecam mąkę ziemniaczaną. To świetny i tani ;-) domowy sposób, który zapewni nam matową cerę na wiele godzin. Jest to też dobre rozwiązanie dla bladolicych, którym ciężko jest dobrać odpowiedni odcień pudru z palety drogeryjnych kosmetyków. Polecam ją też osobom z cerą problematyczną, mąka zastosowana w ten sposób nie obciąży skóry, nie zapycha porów i jest lżejsza niż zwykłe pudry.
*Naturalnego wdzięku i kobiecości doda nam podkreślenie kości policzkowych delikatnym różem lub bronzerem. Bronzer pomoże nam także w sytuacji gdy podkład, którego używałyśmy zimną/wiosną okaże się zbyt jasny dla opalonej buzi. Nie chcąc wydawać pieniędzy na nowy kosmetyk możemy nadać skórze odrobinę kolorów poprzez muśnięcie pudrem brązującym kości policzkowych, skroni oraz linii żuchwy. Innym z tricków dotyczących bronzera jest nałożenie jego odrobiny na czubek nosa - optycznie skróci to nieco za długi nosek ;-) Z kolei nałożenie go po bokach nosa - wyszczupli go.
*Przy makijażu oczu latem możemy zaszaleć, wcale nie używając przy tym zbyt wielu kosmetyków do makijażu. Jak to zrobić? Wystarczy podkreślić rzęsy kolorowym tuszem np. niebieskim, fioletowym bądź złotym zamiast zwykłej czerni. Wychodząc wieczorem na randkę lub imprezę warto do takiego makijażu dodać wyrazistą kreskę, wyciągniętą nieco poza linię górnych rzęs, tworząc "kocie spojrzenie". Aby ułatwić sobie zadanie warto przykleić kawałek taśmy samoprzylepnej biegnącej od zewnętrznego kącika oka do zewnętrznej granicy brwi. Wystarczy wyciągnąć kreskę zgodnie z tym jak przyklejona jest taśma - nie zniszczymy reszty makijażu i mamy pewność, że kreska będzie idealna. Jeśli mamy mniej czasu, bądź jest to dla nas wygodniejszy sposób zamiast taśmy możemy przyłożyć w to samo miejsce kartkę papieru - efekt będzie podobny.
*Świetnym trickiem, który nada twarzy charakteru i wyrazistości jest zaakcentowanie brwi. Ja przyciemniam je zwykłym cieniem do oczu w odcieniach matowego brązu, przy użyciu cienkiego pędzelka do cieni. Daje to bardziej naturalny efekt niż kredka do brwi. Na koniec warto dodać im blasku pociągając je woskiem, żelem lub chociażby odrobiną lakieru do włosów nałożonym na palec bądź szczoteczkę po starym tuszu.
*Hitem sezonu są usta w soczystych, owocowych kolorach. Jednym pociągnięciem możemy ożywić makijaż i nadać twarzy niewinnego, dziewczęcego uroku. Warto zwrócić uwagę na to by pomadka lub błyszczyk posiadały filtr przeciwsłoneczny.
*Tak lekki makijaż z łatwością możemy odświeżyć w ciągu dnia. Warto mieć przy sobie bibułki matujące, którymi zbierzemy nadmiar sebum, nie niszcząc przy tym makijażu.
*Przyjemne ochłodzenie przyniesie nam spryskanie twarzy wodą termalną. Pamiętajmy by nadmiar wody delikatnie zebrać chusteczką aby zapobiec wysuszeniu twarzy. Są to bezpieczne tricki, które z pewnością nie zepsują naszego makijażu.
Pozdrawiam serdecznie!
Ostatnio edytowane przez flutterby ; 06-08-10 o 18:55
Powód: literówki
|

06-08-10, 20:48
|
 |
Member
|
|
|
|
1) Błyszczyk Effet 3D Les Nudes, odcień 37 Rose or chic.
2) Moim ulubionym trikiem makijażowym, jest używanie "magicznego" kosmetyku, jakim dla mnie jest rozświetlacz. Niewiele kobiet, przynajmniej w moim otoczeniu, go używa, a szkoda, bo na prawdę potrafi zdziałać cuda.
Po pierwsze : nic tak nie ożywia spojrzenia jak, rozświetlacz nałożony w wewnętrznym kąciku oka. Oczy natychmiast wyglądają na bardziej wypoczęte, większe i weselsze.
Po drugie : rozświetlacz roztarty pod łukiem brwiowym również powiększa optycznie oczy. Oprócz tego podkreśla moje wypielęgnowane brwi
Po trzecie : Używam go również do podkreślenia kości policzkowych. W połączeniu z brązerem i dobrym pędzlem świetnie pozwala "wyrzeźbić" idealny kształt twarzy.
Trik czwarty : to roztarcie rozświetlacza tuż nad ustami, a pod noskiem. Powiększa to usta. Przydatne zwłaszcza gdy ktoś, tak jak ja, ma górną wargę dużo mniej wydatną niż dolną 
Trik piąty : mniej na co dzień, bardziej na specjalne wyjścia  Gdy oprószymy dekolt migoczącym pudrem, piersi wydadzą się większe 
Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, aby używać rozświetlacza jako cieni do powiek, lub nakładać na usta zamiast pomadki. Uważam że jest to kosmetyk wielofunkcyjny i w zakresie jego użycia ogranicza mnie tylko moja wyobraźnia  Z powodu ograniczonej wielkości bagażu, miałam w te wakacje w kosmetyczce tylko rozświetlacz, tusz i błyszczyk, a na zdjęciach na szczęście wyglądam pięknie, więc podsumowując : wszystkim kobietom polecam, używajcie rozświetlacza! 
Dziękuję za uwagę, pozdrawiam
|

07-08-10, 12:28
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
1. Jeszcze nie miałam przyjemności wypróbowania kosmetyków Bourjois.
2. Mój sprawdzony trik makijażowy:
Zmęczone oczy można rozpromienić, nanosząc odrobinę brokatowego żelu w wewnętrznych kącikach oczu.
|

07-08-10, 19:28
|
|
Junior Member
|
|
|
|
1. Zdecydowanie moim ulubionym kosmetykiem Bourjois jest szminka Lovely Rouge kolor nr 12 - Fuchsia adore
2. Usta:
a) pół kostki cukru rozpuścić w odrobinie wody, nabrać pędzelkiem pomadkę, zanurzyć go w tym roztworze i pomalować usta. Przedłuży trwałość szminki
b) po obrysowaniu ust konturówką, pokolorować nią całe wargi, rysując pionowe kreseczki (barwnik lepiej połączy się ze śluzówką). Kreseczki rozetrzeć palcem . Nałożyć warstwę szminki i tak samo rozetrzeć. Dzięki temu, usta będą się wydawać bardziej wypukłe, pigmenty lepiej się połączą i szminka będzie trwalsza
c) Nakładam trochę złotego cienia na pomadkę na środek ust i rozcieram - usta są powiększone. Można też obrysować złotym cieniem lub kredką kontur ust, tez daje ciekawy efekt.
Oczy i brwi:
a) Lakieru do włosów z powodzeniem można używać do utrwalania brwi. Spryskujemy lakierem szczoteczkę do brwi i przeczesujemy nią brwi. Można też używać innych kosmetyków do włosów, ale w bardzo oszczędnych ilościach. Żel, wosk dają różne efekty. Warto poeksperymentować jak ma się wiecznie rozczochrane brwi.
b) Jeśli moja twarz po nieprzespanej nocy wygląda "niespecjalnie" na centralną część górnej powieki nakładam złoty cień (od linii rzęs na całą ruchomą część powieki). Jeśli w złotym Ci nie do twarzy, nałóż biały puder lub cień w kącikach oczu.
c) jeśli mam zmęczone i zaczerwienione oczy to dolną wewnętrzną powiekę obrysowuje kredką w kolorze szampana.
d) duże i ciemne sińce pod oczami można zamaskować używając najpierw różowego korektora, a dopiero na to beżowego.
e) Coś na podpuchnięte oczy:
Wkładam dwie łyżki do zamrażarki na trzy minuty, wyciągam i przykładam do oczu, trzymam ok. minutę.
f) Jeżeli macie już pomalowane pięknie powieki i boicie się, żeby przy końcowym tuszowaniu rzęs powieki się nie pobrudziły tuszem możecie użyć karty kredytowej. Przykładacie kartę kredytową do powieki lekko unosząc rzęsy, żeby lepiej je się pomalowało. No i tuszujecie. Wtedy tusz pomaluje Wasze rzęsy i kartę a nie powieki.
g) Mój sposób na big rzęsy:maluję je tuszem,czekam aż wyschnie,pudruję ,rozczesuję i nakładam drugą warstwę tuszu.
Twarz:
a) Aby makijaż był trwalszy po nałożeniu podkładu spryskuje buzie wodą termalną i odciskam lekko w chusteczkę higieniczną
b) Aby kości policzkowe były wyraźniej zaznaczone, róż nakładam się pod oczami, na górną część policzków i rozprowadza, aż do kącików oczu. Poniżej kości policzkowych daje się róż nieco ciemniejszy i rozprowadza smugą, aż do uszu.
c) Czasami ta samą czerwoną pomadke którą mam na ustach używam jako różu, rozcieram ją palcem - fajnie odświeża cerę i nie ma dysonansu między kolorem na ustach i policzkach.
Róż położony pod brwiami i na skroniach odświeża spojrzenie.
|

08-08-10, 09:36
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
Moje triki urodowe
Witam
1. UŻywam podkładu Bourjois 10 HOur Sleep 73 Beige Clair oraz cieni do powiek Dressing du Mini68 i inne odcienie. Są bardzo fajne, po maja opalenizujący kolor
2. Moim ulubionym trikiem makijażowym jest trik, który doskonale ukryje wszelkie braki urodowe. Używam kuleczek brązujących do takich zadań specjalnych  Na zbyt pulchną twar nakładam dużym pędzlem tuż pod kością policzkową dużą smugę brązerą, co uwydatnia kości i wyszczupla. Tak samo robię by zatuszować zbyt krótką szyję. Nakładam dwie smugi pionowi wzdłuż wgłębień szyi w regularnych odstępach. W ten sposób moja szyja się wydłuża. Tak samo robię by wyszczuplić ramiona  Prosty a bardzo efektywny trik  Polecam gorąco.
|

08-08-10, 11:50
|
|
Junior Member
|
|
|
|
1. Jak już pisałam w poprzedniej edycji moim ulubionym kosmetykiem Bourjois jest bronzer-czekoladka (Bourjois, Delice de Poudre). Piękny zapach,jeszcze lepszy efekt- CUDO!
2. Aby makijaż był idealny należy zadbać nie tylko o doskonałe jego wykonanie ale również zastosować sztuczki przed jego rozpoczęciem jak i po. Da nam to trwały i piękny efekt! 
A oto moje ulubione makijażowe triki:
PRZED ROZPOCZĘCIEM MAKIJAŻU:
• Dla zwężenia porów i przedłużenia trwałości podkładu przed jego nałożeniem zrób masaż twarzy kostkami lodu. Ważne by wykonane one były z czystej wody, najlepiej mineralnej.
• Nagła niespodzianka na twarzy? Przetrzyj wyprysk aspiryną rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody-zaczerwienienie powinno zniknąć.
• Przed nałożeniem podkładu nałóż bazę lub krem dostosowany do potrzeb Twojej skóry. Podkład będzie ładniej wyglądał i przetrwa długie godziny.
MAKIJAŻ:
• Chcesz mieć teatralne rzęsy? Pomaluj je jedną warstwą, poczekaj aż zaschnie, przyprósz sypkim pudrem i pomaluj ponownie. Na zakończenie, porządnie rozczesz rzęsy. Efekt zniewalający!
• Bronzer nakładaj tylko w te miejsca, które najszybciej opaliłoby słońce- kości policzkowe, skronie, górę czoła na (środek), nos i brodę. Umiar jednak jak najbardziej wskazany!
• Gdy masz problem z doborem koloru pomadki do kreacji, spróbuj tego triku- nałóż na usta cień do powiek w odpowiadającej Ci barwie, przypudruj je i nałóż bezbarwny błyszczyk. Trwałość efektu i oryginalny kolor ust gwarantowane!
UTRWALENIE MAKIJAŻU:
• Po nałożeniu makijażu spryskaj twarz wodą termalną-utrwali to efekt końcowy.
|

08-08-10, 12:35
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
1. Pomadki Sweet Kiss - są trwałe i posiadają dobrą selekcję kolorów
2. Bardzo często zasypiam i nie mam czasu na makijaż, więc trzymam w aucie tusz do rzęs i pomadkę - którą używam również jako róż do policzków ( nabieram trochę na palce i wklepuję w policzki). Dzięki temu mogę zrobić bardzo szybki makijaż używając tylko 2 kosmetyków.
|

08-08-10, 13:21
|
 |
Member
|
|
|
|
1. Jeszcze nie miałam okazji używać kosmetyków Bourjois, jednak myślę iż chętnie mogę i chcę spróbować.
2. Hmn..trików jest bardzo wiele , każdy z nich pozwala nam stać się bardziej idealną ,kobiecą . Zapewne wiele dziewczyn pisało o różnych dobrych trikach , ale co tam mogę spróbować podzielić się moimi doświadczeniami
Najważniejsza zasada : szybko ,prosto i skutecznie .
a) Zazwyczaj używam białej dość miękkiej kredki do rozświetlenia oka otóż maluje górną powiekę kredką lekko wklepuje, to daje na prawdę dobry efekt.
b) Bogactwo Azji wodorosty! Tak są świetne ich właściwości lecznicze i regenerujące skórę nie mają w sobie równych . Bardzo dobrze oczyszczają skórę twarzy ,mają właściwości rozświetlające a zarazem matujące , wystarczy tylko rozetrzeć je na twarzy i wytrzeć twarz chusteczką , jeśli nie mamy alg a jesteśmy fanami sushi wystarczy ściągnąć z kawałka sushi dany wodorost i rozetrzeć na twarzy potem wytrzeć.
c) Dwie kreski eye-linerem w zewnętrznym kąciku oka powoduje iż oko staje się takie "doll ", wycięte z mangi czy anime ,świetnie to wygląda a jeśli do tego dodać sztuczne rzęsy + soczewki powiększające tęczówkę oka - bombowe. Można zrobić też kreskę białą kredką na linii wodnej oka.
Dziękuje.
Pozdrawiam
|
| Narzędzia wątku |
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|