ZAREJESTRUJ SIĘ
|
ZALOGUJ
TESTY KOSMETYKÓW ROZRYWKA KONKURSY FILMY E-MAGAZYN

stare 09-02-11, 16:24
Blawatek Blawatek jest nieaktywny
Member

Czy puder niszczy cerę?

Tak się zastanawiam, bo od kiedy go używam, to wydaje mi się, że moja skóra wygląda dużo gorzej

Słyszałyście coś o tym? Macie jakieś opinie? A może ja coś źle robię ;(
Odpowiedź z Cytatem
stare 09-02-11, 18:51
tymka1989 tymka1989 jest nieaktywny
Senior Member

Zdjęcia: 8
ja też to zauważyłam... miałam gładką cerę bez niczego teraz wągry na czole i jakieś czerwone plamki na policzkach... zaczęło się gdy zaczęłam stosować puder na podkład... chyba zrezygnuję - ale szkoda mi bo się nie świecę po jego użyciu.
Odpowiedź z Cytatem
stare 09-02-11, 22:54
Luna_89 Luna_89 jest nieaktywny
Senior Member

Niestety to o czym piszesz faktycznie często zdarza się i to u wielu kobiet Pudry, podkłady niszczą naszą cerę...A co jeśli ktoś musi je stosować?? Bo ma np. sporo do ukrycia...W takich wypadkach po prostu nie ma wyjścia, bo trzeba ukryć mankamenty, ale bardzo dziwi mnie kiedy osoby o wprost idealnej, gładkiej cerze, bez jakichkolwiek niedoskonałości także je stosują... Pytam po co??-przy takiej cerze? Ja niestety jestem zmuszona do makijażu,ale dziewczynom o bezproblemowych cerach stanowczo odradzam stosowanie podkładów, pudrów...Ewentualnie jakiś kremik tonujący, żeby wyrównać koloryt skóry,ale nic poza tym...Nie warto niszczyć sobie cery, i tyczy się to głównie podkładów,bo pudry jeszcze nie są aż takie złe-np. do tzw przypudrowania noska. Jedyny plus jest takie, że teraz na rynku pojawiają się podkłady i pudry z większą ilością naturalnych składników, a nie tylko samej chemii, jak było do niedawna...No i np. dochodzą minerały,ale tu trzeba uważać,bo na wielu kosmetykach pisze teraz,że są mineralne,a okazuje się, że tylko jakiś "dodatek" minerałów w nich się znajduje. Odsyłam do wątku o kosmetykach mineralnych-jeśli ktoś jest zainteresowany-te autentyczne naprawdę warto stosować, bo mają dobroczynny, a wręcz zbawienny wpływ na naszą skórę

"Pieniądze szczęścia nie dają - dopiero ZAKUPY!" ~ Marilyn Monroe
Odpowiedź z Cytatem
stare 09-02-11, 22:55
UnaDonna UnaDonna jest nieaktywny
Senior Member

Może kwestia złego demakijażu? Albo jakości samego pudru.
Odpowiedź z Cytatem
stare 10-02-11, 17:01
Leiree Leiree jest nieaktywny
Member

Ehh no właśnie, ostatnio też mam ten sam problem ;/ Zmieniłam podkład i puder i zaczęło mnie wysypywać , tylko nie mogę dojść do tego która z tych rzeczy ;/ Puder mam z Inglota a podkład z Clinique. A wy jakich pudrów używałyście??? Hmmm a co do demakijażu u mnie to raczej nie to bo najpierw zmywam makijaż płynem do tego przeznaczonym a później myje twarz żelem
Odpowiedź z Cytatem
stare 10-02-11, 20:43
obojetniejaka obojetniejaka jest nieaktywny
Member

Według mnie każdy kosmetyk jakoś ingeruje w naszą buzię. Puder nie jest kosmetykiem pielęgnacyjnym, więc możliwe jest, że będzie jej szkodził. Dlatego też pewnie przestrzega się nastolatki przed tym, by nie malowały się zbyt prędko.
Ostatnio czytałam gdzieś, że pudru nie powinno się stosować bezpośrednio na twarz, tj. bez podkładu. Coś chyba w tym jest, bo buzia z samym pudrem nie wygląda zdrowo. Wiele pewnie zależy też od tego, czy puder jakiego używamy jest dostosowany do naszej buzi - u mnie np. totalnie nie sprawdził się polecany często Synergen - buzia wyglądała nieświeżo, jakby była zmęczona. Teraz znalazłam puder, który mi pasuje i nie zauważyłam, żeby robił z buzią coś złego.
Odpowiedź z Cytatem
stare 10-02-11, 23:30
ewellajn ewellajn jest nieaktywny
Junior Member

A może wystarczy zmienić markę? Niestety puder pudrowi nierówny. Niektóre bardzo zapychają pory i mogą pojawić się wypryski
Odpowiedź z Cytatem
stare 11-02-11, 12:31
lucy27 lucy27 jest nieaktywny
Senior Member

Ja też uważam, ze warto spróbowac z inną marką. Niestety te droższe są lepsze. Przynajmniej dla mnie.
Odpowiedź z Cytatem
stare 11-02-11, 19:08
snowflower snowflower jest nieaktywny
Member

Zdjęcia: 2
źle dobrany - na pewno nam nie pomoże
Odpowiedź z Cytatem
stare 13-02-11, 10:03
ewa9317 ewa9317 jest nieaktywny
Senior Member

Wpisy: 4
Zdjęcia: 24
takk jak mam żle dobrany podkład to mam "czerwone wypieki" gorszy trądzik iiiii dołki mi się robią na policzkach
dlatego jak jestem w domu sie nie maluje
a jak wychodze to tak oby najmniej mam taki jasny podkład ze czasem kombinuje i zakrywam same krostki bez reszty " zdrowej" jeszcze skóry
Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania