ZAREJESTRUJ SIĘ
|
ZALOGUJ
TESTY KOSMETYKÓW ROZRYWKA KONKURSY FILMY E-MAGAZYN

stare 13-03-11, 00:25
mona-lisa mona-lisa jest nieaktywny
Junior Member

czy warto zostac konsultantką

Nie bardzo wiem, czy jest to dobre miejsce na zadanie tego pytania, ale mimo to, mam nadzieję, ze mi odpowiecie?
Dostałam propozycję zostania konsultantką Avonu. Zastanawiam się, czy warto w to wejść i się bawić? Czy to jest w ogole opłacalne, ile taka konsultantka zarabia?
Znajoma, która próbuje mnie w to wciągnąć roztoczyła przede mną jakieś złote wizje, ale podejrzewam, ze chodzi o to, ze jak się zgodzę, to ona będzie miała jakieś profity, a ja tylko zmarnuję czas i energię...
Odpowiedź z Cytatem
stare 13-03-11, 06:58
tymka1989 tymka1989 jest nieaktywny
Senior Member

Zdjęcia: 8
Moja siostra byla konsultantka oriflame. Nie wiem jak w avonie ale gdy miala za male zamowienie zawsze dodawali jej kosmetyk do sprzedania, w fakturach jak miala niskie zamowienie byly doliczane koszta ze 10 czy 15 zloty to byly oplaty jakies m.in. tez za katalogi. gdy odeszla zostala perfidnie oszukana przez prowadzącą caly punkt zrobila zamowienie na siorke i nie zaplacila. przyszlo wezwanie do zaplaty,musielismy tracc czas i pieniadze dzwoniąc do firmy ktora owe pismo wyslala w celu wyjasnienia. przeciez mogli siostre na krajowa rade dluznikow wciagnac. ale zaplacila niuczciwa pani i jakos przeszlo jej to plazem.
byc moze to pojedynczy przypadek ale warto sie zastanowic dobrze.
Odpowiedź z Cytatem
stare 05-04-11, 10:10
PanzerKitty PanzerKitty jest nieaktywny
Senior Member

Moim zdaniem się nie opłaca , chyba,że masz naprawdę dużo koleżanek i wiesz,że twoje zamówienie zawsze będzie wysokie Ja byłam konsultantką Avon jednak takie łażenie i proszenie żeby ktoś coś łaskawie zamówił wkurzało mnie więc zrezygnowałam
Odpowiedź z Cytatem
stare 05-04-11, 12:14
puella puella jest nieaktywny
Senior Member

Cytat:
Napisał PanzerKitty Zobacz post
Moim zdaniem się nie opłaca , chyba,że masz naprawdę dużo koleżanek i wiesz,że twoje zamówienie zawsze będzie wysokie Ja byłam konsultantką Avon jednak takie łażenie i proszenie żeby ktoś coś łaskawie zamówił wkurzało mnie więc zrezygnowałam
Święta racja! Jeśli jesteś pewna, że Twoje koleżanki/rodzina/znajomi lubią te kosmetyki i będą regularnie zamawiać to możesz spróbować. Z doświadczenia jednak wiem, że po pierwszej euforii (duże zamówienie) następuje niemiłe zderzenie z rzeczywistością, bo już nie ma chętnych i tak jak napisała PanzerKitty trzeba chodzić i prosić, żeby ktoś coś zamówił.
Odpowiedź z Cytatem
stare 05-04-11, 14:35
kleo kleo jest teraz aktywny
Senior Member

Wpisy: 1
Zdjęcia: 4
Cytat:
Napisał puella Zobacz post
Święta racja! Jeśli jesteś pewna, że Twoje koleżanki/rodzina/znajomi lubią te kosmetyki i będą regularnie zamawiać to możesz spróbować. Z doświadczenia jednak wiem, że po pierwszej euforii (duże zamówienie) następuje niemiłe zderzenie z rzeczywistością, bo już nie ma chętnych i tak jak napisała PanzerKitty trzeba chodzić i prosić, żeby ktoś coś zamówił.
tak samo jak i u mnie, pierwsze zamówienie ( Oriflame) było olbrzymie, już widziałam jak praktycznie za nicnierobienie pławię się w luksusie i kasie. kolejne zamówienia było o wiele mniejsze, tak, że albo musiałam dopłacać z kolejnymi miesiącami do tego biznesu lub po prostu starczało na opłacenie kuriera i zamówienia katalogów. jeśli w Twoim bliskim gronie malo osób sie tym zajmuje to możesz spróbować a jeśli co druga jest konsultantką to jednak bym sobie już odpuściła
Odpowiedź z Cytatem
stare 09-05-11, 18:27
jaszczurka jaszczurka jest nieaktywny
Senior Member

jelsi jestes osoba 'obrotna' wirecz taka no, z umeisz ludziom wcisnac cos dajeszakatalogi i w ogole to tka badz mozesz byc dlugo. jesli nie to tez sproboj ale jak zoabcyzsz straty odejdz.
ja bylam w oriflame. male zyski mialam wiec odeszlam bo juz na minusie bylam zamawiajac kosmetyki sb zeby meic punkty i dobrnac jakos..
przygotuj sie ze bd duzo konsultantek ale w sumie moja kolezanka jest w oriflame i jakos sb radzi dluzszy czas wiec zalezy jak masz "dryg' do tego to smialo.
pozatym trzeba sprobowac wielu rzeczy
Odpowiedź z Cytatem
stare 09-05-11, 19:08
ines ines jest nieaktywny
Senior Member

Zdjęcia: 10
ja się przy tym dobrze bawiłam ze dwa latka, dobrze to wspominam
Odpowiedź z Cytatem
stare 09-05-11, 21:41
elle_s elle_s jest nieaktywny
Member

w tej materii mam dość bogate doświadczenie. I z perspektywy czasu mówię byciu konsultantką stanowcze NIE! A oto powody:
- faktycznie po pierwszej euforii zamówienia drastycznie maleją,nawet gdy mamy klientki które zopatrują się regularnie, bo większość kosmetyków wystarcza im na dłużej niż do następnego katalogu
- jeśli nie składasz zamówień to twój opiekun może zadręczać cię telefonami z pytaniem dlaczego nie jesteś "aktywna"?
- sama zaczynasz zamawiać więcej kosmetyków, które aktualnie nie są tobie potrzebne, przez co wydajesz więcej pieniędzy
- niektórzy twoi klienci, jeśli dasz im produkt przed zapłatą mogą zwlekać z jej uiszczeniem
- wobec niektórych osób głupio ci wziąć kwote katalogową więc odliczasz im swój opust i faktycznie nie masz prawie żadnego zysku z bycia konsultantką
Odpowiedź z Cytatem
stare 16-05-11, 16:10
lenia lenia jest nieaktywny
Junior Member

elle_s myślę, że dużo jest racji w tym co piszesz. Wydaje mi się natomiast, że szczególnie z tym naciskaniem na bycie aktywna można sobie poradzić nie zapisując się do gigantów jak Avon czy Oriflame, ale wybierając te mniejsze firmy, które też sprzedają przez konsultantki. Mają mniejsze wymagania, nie naciskają tak konsultantek (tak przynjuaniej słyszałam ) jest troche takich mniejszych firm - Mary Kay, Mariza itp. każdy znajdzie coś dla siebie
Odpowiedź z Cytatem
stare 17-05-11, 20:21
ayame ayame jest nieaktywny
Senior Member

Moja mama jest w Oriflame i nikt na nią nie naciska ani za nią nie dzwoni. Ale faktycznie, zarabiać to na tym nie zarabia ale chociaż kosmetyki są taniej
www.dajjesc.pl
www.theanimalrescuesite.com

Dziękuję
Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
avon, katalog, konsultantka, sprzedaż, zarobki

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania