18-05-11, 16:07
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
|
Moja koleżanka była konsultantką w Avon i to dosyć długo z tego, co pamiętam. Plusem jest to, że są rabaty i prezenty dla konsultantki. Minus, że trzeba złożyć zamówienie na określoną minimalną kwotę, więc jak nie znajdziesz chętnych na kosmetyki, to będziesz dokładać z własnej kieszeni - często kupując kosmetyki, których nie potrzebujesz.
Jeżeli ktoś z Twoich znajomych zajmuje się taką sprzedażą i macie wspólne koleżanki, to marne szanse na własne korzyści z tego interesu.
|

22-10-11, 13:28
|
|
Junior Member
|
|
|
|
a znacie firme mariza? tam są fajne, tanie komsetyki
|

24-10-11, 15:52
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Ja kiedyś byłam konsultantką Oriflame, ale zyski nie były jakoś specjalnie wysokie i dałam sobie z tym spokój

19-11-11, 08:55
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
|
Ja też kiedyś (klika lat wstecz) bawiłam się w Oriflame. Zysk niewielki, i to zabieganie o klientki - nie dla mnie.
|

19-11-11, 09:08
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
|
a ja wam powiem,ze wczoraj widzialm mega profesjonalna wizytowke jednej z moich najlepszych przyjaciolek,ktora bawi sie w oriflame.robi tam wszystkie szkolenia i inne pierdolki i pnie sie coraz wyzej.wszystkie jej odradzalysmy ta zabawe a teraz,widzac ta wizytowke z wlasnym zdjeciem w pozie bizneswoman, to dochodze do wniosku ze bedzie tam miala swietlana kariere.serio mowie.takze jesli ktos ma czas,to chyba fajnie sie zabawic w cos takiego,ale nie tylko na zasadzie 'rozdaje katalogi,zbieram zamowienia i mam piec groszy zysku' tylko wlasnie na wlasnym rozwoju w strukturze firmy i budowaniu wlasnego zespolu.
|

19-11-11, 09:19
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Lady Glen, znam to. Jedna z moich koleżanek też awansuje z miesiąca na miesiac. Zaczynała od zbierania zamówienia z katalogu, potem wokół siebie zebrała grupę dziewczyn. I one nie dość, że pracowały na swój zysk, wypracowywały zysk dla niej (jaki ich powiedzmy "opiekuna"). I tak wyżej, i wyżej. Tutaj jakaś konferencja, tutaj jakieś biznesowe spotkanie. Potem okazało się, że przenosi się do większego maista, żeby tam zarządzać jakimś punktem ... I teraz (o ile jestem na bieżąco) jest jakimś tam dyrektorem. Na FB widzę czasami jej zdjęcia z międzynarodowych wyjazdów (zwazanych z Oriflame): Kostaryka, Tajlandia, Portugalia ... Echhhh  Można na tym zarobić, tylko trzeba mieć silną wolę, czas i chęci ogromne!
|

19-11-11, 13:35
|
|
Junior Member
|
|
|
|
Oriflame, Avon... cała masa moich koleżanek była konsultantkami. Jedne narzekały, inne nie, jednak tych pierwszych było więcej. Osobiście uważam, że jest to zajęcie dla osoby mającej duże grono znajomych (mam na myśli płeć żeńską) oraz anielską cierpliwość. Chodzenie, pytanie, czasem nawet już proszenie o zamówienie jakiegoś kosmetyku - to dla wytrwałych. Najlepiej spróbować, wtedy sama się przekonasz
|

20-02-12, 12:05
|
|
Senior Member
|
|
|
|
|
Moja ciotka jest konsultantką avonu i bardzo to sobie chwali bo ma sporo zamówień a wiadomo jest to równoznaczne z dużymi rabatami i wieloma prezentami. Ja kiedys byłam zakochana w orifalme, byłam konsultantką i w sumie nie wiem dlaczego moja przygoda skończyła sie, cos myslę, że ja odświeże bo faktycznie kosmetyki są na baardzo wysokim poziomie, drogie ale warte zakupu.
|

01-03-12, 17:06
|
 |
Member
|
|
|
|
No mi się wydaje, że tak. Sama chciałabym nią zostać
|

01-03-12, 18:26
|
|
Member
|
|
|
|
|
ja bylam w FM i nie polecam, ludzie nie chca kupoac bo tera wszytsko jest na allegro i za polowe ceny niz w katalogu
|
| Narzędzia wątku |
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|