04-11-11, 10:20
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
osobiscie nie lubię mieć wytłuszczonych rąk, przeszkadza mi to 'dziwne' uczucie i to, ze czego sie nie dotknę jest pobrudzone kremem. ale w zimę musze to przecierpiec.
mojego bylego chloapak za to przyzwyczaiłam do codziennego smarowania zarowno buzi - robil do od swieta praktycznie, przeciez woda ma wszelkie własciwosci, na co komu krem?  i rąk. uratowałam go przed szybką starością tych stref. a teraz tymi delikatniusimi rączkami będzie inną bajerował 
|

03-01-12, 09:14
|
 |
Member
|
|
|
|
Cytat:
Napisał rybka28
nie umiem namówić mojego R, by zadbał o swoje dłonie
kremy...dla niego za tłuste i nie znosi mieć ich na swoich łapkach
wysuszone skórki... ciągle się zadzierają,a on próbuje je oderwać powodując wielkie rany wokół paznokci
proponowałam mu kremową męczarnię np. gdy razem oglądamy jakiś film, ale szybko się zniechęca i rezygnuje. Kupiłam nawet z myślą o nim, ale niby dla siebie zestaw nawilżający na noc z rękawiczkami, ale też zrezygnował, bo nie umiał zasnąć w osłoniętych dłoniach !!!
może nie robiłabym z tego problemu gdyby nie fakt że wkrótce nasz ślub i chcę założyć złoty krążek na ładną łapkę ;/
znacie jakieś nie tłuste sposoby na pielęgnację dłoni, czy mam uprzedzić dziewczyny z wieczoru panieńskiego, kupić kajdanki i pielęgnować na siłę ?   
|
mój używa kremu dove i jest zadowolony a ręce ma delikatne
|

20-02-12, 12:17
|
|
Senior Member
|
|
|
|
|
ja swojego nie mogłam namówić też. Uważa, ze to niemeskie. Powiem szczerez, ze takie chropkowate dlonie maja cos w sobie co lubie ale kupuje mu zawsze bardzo nawilzajace zele pod prysznic np la roche pasay, vichy i jest ok.
olexandra ja sama uzywałam krem dove i tak mnie szczypal i wyszuszal skore, ze myslalam, ze sie wsciekne;p
Ostatnio edytowane przez dakota ; 02-03-12 o 21:10
Powód: post pod postem
|

22-02-12, 21:59
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
|
Ród męski nie za bardzo lubi "tłustości" i maziajki na łapkach, a swojego czasem zmuszam. Szczególnie w zimie ma łapki jak potraktowane miejscowo papierem ściernym. Wtedy nakładamy często i grubo - ja nakładam kremik Emolium specjaalny, a On protestuje, ale nic to...i kuracja trwa...
|

23-02-12, 11:00
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
moj partner uwielbia nakremowane raczki, pewnie dlatego, ze krem przynosi mu ulge - jest mechanikiem, wiec oleje, spraye i inne cuda "przeplywaja" przez jego dlonie takze musi je odzywiac.. no i lubi ladnie pachnace dlonie
|

23-02-12, 11:26
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
|
a u mnie mężuś jest najlepszym testerem kremów jeżeli on mówi że ten krem jest dobry to jest dobry
ogólnie miał problemy ze skórą dłoni,dermatolog stwierdziła że to genetyczne używał różnych maści,miał bardzo wysuszoną skórę a nawet chropowatą od popękanych skórek ale teraz już się to unormowało,popękanych skórek nie ma jedynie czasami suchość ale wiadomo jak to facet smary oleje i tak dalej,więc jak kupię jakiś nowy kremik do rąk to najpierw on testuje i jeśli jest zadowolony to mamy dobry krem
|

02-03-12, 20:44
|
|
Senior Member
|
|
|
|
mój P. nieszczególnie dba a dłonie- co mnie trochę wkurza, bo ja z zawodu manicurzystka/kosmetyczka, wiec zadbane dłonie to konieczność  ale jak mu maźnę trochę kremu, "bo mi się za duzo nabrało Kochanie" to nie robi problemu
ale tez nie raz słyszałam, ze to tłuste, a tamto się ciągnie etc

06-03-12, 20:48
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
mój luby niestety ma fatalne dłonie ze względu na pracę. Co prawda zawsze ma rękawiczki, smaruje kremem, ale to nic nie daje. Od pewnego czasu namawiam go na kosmetyczkę, żeby profesjonalnie zrobiła z tym porządek i o dziwo nie protestuje, ale i tak nie ma na to czasu. Chyba sama mu zafunduje takie domowe spa dla dłoni
|

14-03-12, 12:14
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
Ha! a ja wysłałam ostatnio mojego miśka do kosmetyczki na manicure. Pracuje w korporacji i na prawdę to ważne żeby dbał o swój wygląd, a dłonie miał przesuszone jak stary dziad. Ciężko było przyznam, ale wyszukałam mu gabinet specjalnie dla facetów. Był bardzo zadowolony. Ciekawe czy z zabiegu, czy z tego, że skakała dookoła niego śliczna kosmetyczka w zgrabnym fartuszku... :/ no cóż grunt, że poszedł! Gdybyście szukały, (albo wasi faceci) takiego salonu w Krakowie, to jest na Zwierzynieckiej.
|

17-03-12, 19:07
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Cytat:
Napisał puella
mój luby niestety ma fatalne dłonie ze względu na pracę. Co prawda zawsze ma rękawiczki, smaruje kremem, ale to nic nie daje. Od pewnego czasu namawiam go na kosmetyczkę, żeby profesjonalnie zrobiła z tym porządek i o dziwo nie protestuje, ale i tak nie ma na to czasu. Chyba sama mu zafunduje takie domowe spa dla dłoni 
|
U mnie jest wręcz przeciwnie-zawsze ma delikatne i mięciutkie dłonie-i nie muszę specjalnie namawiać na smarowanie kremikami
|
| Narzędzia wątku |
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|