ZAREJESTRUJ SIĘ
|
ZALOGUJ
TESTY KOSMETYKÓW ROZRYWKA KONKURSY FILMY E-MAGAZYN

stare 08-02-12, 14:17
Filutek Filutek jest nieaktywny
Junior Member

Cytat:
Napisał emis89 Zobacz post
hej dziewczyny, a co polecicie dla mnie? Włosy długie, plączą się strasznie-rozczesać je to co najmniej pol godziny roboty, są wysuszone, wypadają przy czesaniu. Farbuję co 2-3 miesiące farbą zmywalną po 28 myciach, używam Biosilka.
Przestań używać Biosilk. Sprawdź skład. Wysoko na liście ma alkohol denat! Pozornie włos wygląda na zdrowy, a jak odstawisz Biosilk zobaczysz jak wysuszył włosy.
Stosuj oleje np. olejek kokosowy, jojoba, arganowy lub inne na włosy. Pij herbatkę z pokrzywy. Zrób płukankę z siemienia lnianego.
Odpowiedź z Cytatem
stare 10-02-12, 17:52
jaszczurka jaszczurka jest nieaktywny
Senior Member

po zadnej odzywce nie ma takiego efektu jak po biosilk (to do kom powyzej), a kosmetyki zawieraja w wiekszosci alkohol i niestety ale nie znalazlam zamiennika lepszego od biosilk.
tez mam dlugie wlosy niestety wysuszone od slonca, mrozow itd.. a po biosilku uslyszalam ze mi sie wlosy poprawily.
dlatego ja osobiscie polecam te odzywki a z szamponow to znalazlam fajny Leo aloesowy we fryzjerskim kupilam bo nawilza dosc dobrze. poza tym jakies odzywki w sprayu
Odpowiedź z Cytatem
stare 10-02-12, 18:35
dakota dakota jest nieaktywny
straż forumowa

Wpisy: 13
Zdjęcia: 4
Cytat:
Napisał jaszczurka Zobacz post
po zadnej odzywce nie ma takiego efektu jak po biosilk (to do kom powyzej), a kosmetyki zawieraja w wiekszosci alkohol i niestety ale nie znalazlam zamiennika lepszego od biosilk.
Tez używałam biosilku i potwierdzam to, co pisała Filutek. Podczas używania jedwabiu włosy pięknie wyglądały, nawet były błyszczące, a po zaprzestaniu - jedno wielkie siano.
Tak były wysuszone. Nie wszystkie kosmetyki do włosów zawierają alkohol, wystarczy poszukać choćby i na tym forum. Ja swoje włosy codziennie myje i suszę do tego farbuje. Powinnam ich już nie mieć, lub mieć połowę. Ale dzięki własnie kosmetykom praktycznie naturalnym, są w bardzo dobrym stanie (o czym uświadomiła mnie fryzjerka). I naprawdę efekty są lepsze niż po biosilku, bo są błyszczące, nawilżone.
I chciałabym tez podziękować za info dot.olejków z Alterry. Kupiłam sobie i rzeczywiście - super sprawa na włosy !!

Odpowiedź z Cytatem
stare 10-02-12, 18:39
anxiety_explosion anxiety_explosion jest nieaktywny
Senior Member

Wpisy: 1
Cytat:
Napisał dakota Zobacz post
I chciałabym tez podziękować za info dot.olejków z Alterry. Kupiłam sobie i rzeczywiście - super sprawa na włosy !!
Dakota, czy to są jakieś specjalne olejki do włosów z Alterry?
Bo ja mam olejki Alterry, te "standardowe", ale stosuję je do masażu - do ciała są rzeczywiście fenomenalne Nie sądziłam, że na włosy też można je stosować z takim powodzeniem.
Odpowiedź z Cytatem
stare 10-02-12, 18:41
dakota dakota jest nieaktywny
straż forumowa

Wpisy: 13
Zdjęcia: 4
Ja też mam ten "zwykły" Konkretnie cytrynowy. Też nie wiedziałam, że można je stosować na włosy, ale dzięki forum się dowiedziałam , więc natychmiast zaatakowałam Rossmanna i jak na kosmetyk, który kosztował 10 zł to efekty są genialne! I na ciało i na włosy. I co tez ważne- zmywają się bez problemu ( a szampon tez mam z Alterry, czyli bez SLS)

Odpowiedź z Cytatem
stare 10-02-12, 19:24
migotka migotka jest nieaktywny
Senior Member

Wpisy: 18
Zdjęcia: 20
Cytat:
Napisał dakota Zobacz post
Ja też mam ten "zwykły" Konkretnie cytrynowy. Też nie wiedziałam, że można je stosować na włosy, ale dzięki forum się dowiedziałam , więc natychmiast zaatakowałam Rossmanna i jak na kosmetyk, który kosztował 10 zł to efekty są genialne! I na ciało i na włosy. I co tez ważne- zmywają się bez problemu ( a szampon tez mam z Alterry, czyli bez SLS)

Oj, to ja też muszę się przyjrzeć bliżej temu olejkowi.
Odpowiedź z Cytatem
stare 17-02-12, 13:17
Starosta53 Starosta53 jest nieaktywny
Member

Ja od jakiegoś czasu stosuję olejek z alterry granat i awokado. Jestem pod wrażeniem, bo moja cera wiele zyskała, a włosy pięknie lśnią i są zdrowsze. Warto kupić

Tagi
dbanie, długie włosy, zabiegi fryzjerskie

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania