04-05-10, 22:39
|
|
|
|
Detox
Dziewczyny, czy któraś z was na nim była, a jeśli -to na jakim (głodówka, soki?)? I pytanie do eksperta - co tak naprawdę robi taka dieta detoksykacyjna, czy warto ją robić i jeśli tak, to jaką wybrać? Dziękuję
|

27-05-10, 16:14
|
|
Member
|
|
|
|
O, super pytanie, też jestem ciekawa! Nigdy nie robiłam typowego detoxu, ale zdarzało mi się pić tzw. koktajle oczyszczające (bazą jest sałata, jabłko i dalej można dodawać mrożonki typu jagody/ truskawki, lub też inne warzywa - to wszystko się miksuje i wychodzi zimny koktajl o śmiesznym kolorze, ale o dziwo b.smaczny!  )
Ale fajnie gdyby ekspert wypowiedział się w kwestii detoxu - czy warto, jak robić, itp.
Z góry dziękuję
|

29-05-10, 18:50
|
|
|
o ciekawy temacik 
też chetnie bym się odtruła  tylko żeby nie zostało ze mnie suche babsko 
a tak na poważnie- też czytałam/słyszałam o takich głodówkach czy dietach odtruwających, ale nigdy się za to nie zabrałam....
chętnie poczytam wskazówki i rady
|

01-09-10, 20:48
|
|
Senior Member
|
|
|
|
|
Ja słyszałam o monodiecie pszenicznej, którą można też przeprowadzić z kaszą jaglaną. Próbował ktoś?
|

06-09-10, 22:02
|
|
Banned
|
|
|
|
|
Latem poddałam się detoxowi :-)
Była to wersja "light" gdyż nie miałam odwagi - bez konsultacji z lekarzem (a tych staram sie omijac dużym łukiem - bez ich potrzeby:-)) - spróbować tej hard (przez tydz sama woda niegazowana).
Moja to była woda niegazowana i warzywka gotowane na prze oraz mięsko też na parze.
Cera się ładnie poprawiła i lżej się czułam.
|

06-09-10, 23:21
|
|
|
|
uuu.. jej.... tylko woda, przez tydzień? niee ... Ta Twoja wersja "light" jest dla mnie hard ;p ile zrzuciłaś w ten sposób? kiedyś lubiłam takie "lajciki", dzisiaj niestety mam krwotoki z nosa i jestem nie do życia podczas takich kuracji oczyszczających. więc nie stosuję..
|

06-09-10, 23:29
|
|
Banned
|
|
|
|
|
Nie wiem ile wagowo - bo nie o to mi chodziło, tylko by cera się stała "żywsza" i by troszkę toksyn sie z cellulitu pozbyć. I spokojnie mówie, ze warto było. :-)
A i ta moja wersja to normalne jedzenie - tyle że bez fast foodów ;-)
|

08-09-10, 20:55
|
|
Senior Member
|
|
|
|
a ja odtruwałam się specjalnym preparatem rozpuszczanym w butelce wody...
poza tym że przez dwa tygodnie częściej sikałam i...hmm no wiecie  nie zauważyłam żadnych innych efektów.
mam wątpliwości, czy specyfiki "oczyszczające" organizm rzeczywiście działają.
A głodówka? też kiedyś stosowałam, po to żeby schudnąć;-)
Po dwóch dniach rzucałam się na jedzenie jak dzikus 
poza tym głodówki chyba nie są do końca zdrowe...
|

08-09-10, 20:57
|
|
Senior Member
|
|
|
|
|
Jest taka dieta, dr Dąbrowskiej, ponoć rewelacyjna (koleżanki mamy stosowały)
|

08-09-10, 22:57
|
|
Banned
|
|
|
|
|
pamietajcie ze to co jedna stosuje i na nia dzial to niekoniecznie na druga.
jedna z kolezanek poszla do dietetyka, porobil badania, przepsial jej diete. schudla ładnie. Ta myslala ze bedzie cfańsza i skserowała diete i rozdała koleżankom. Oczywiscie zaskutkowało na wiekszosc, w tym, że jedna wyladowala w szpitalu z oslabienia, druga bo nie mogla sie wypróżniać, kolejnej zaczeły hurtowo wlosy wypadac...
|
| Narzędzia wątku |
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|