ZAREJESTRUJ SIĘ
|
ZALOGUJ
TESTY KOSMETYKÓW ROZRYWKA KONKURSY FILMY E-MAGAZYN

stare 27-03-11, 12:03
PanzerKitty PanzerKitty jest nieaktywny
Senior Member

Na oczyszczenie organizmu z toksyn jest taki fajny preparat DENOXINAL dieta oczywiście też wchodzi w grę. Ja ograniczam tzw. śmieciowe jedzenie, nie jem żadnych zupek ani sosów z proszku, nie tknę niczego co ma konserwanty nie piję nawet soków z kartonu są dla mnie obrzydliwie przesłodzone
stare 31-03-11, 09:06
beyourself beyourself jest nieaktywny
Member

Dziewczyny to jak z tym detoksem? Tylko główka czy same witaminowe koktajle? Może herbatki ziołowe?
stare 20-04-11, 09:12
PanzerKitty PanzerKitty jest nieaktywny
Senior Member

Cytat:
Napisał beyourself Zobacz post
Dziewczyny to jak z tym detoksem? Tylko główka czy same witaminowe koktajle? Może herbatki ziołowe?
Nie koniecznie musisz głodować,żeby się oczyścić z toksyn. Oczyszczająco działa np. herbata z pokrzywy (pisała już o tym agabil1 w którymś z wątków) z bratka lub ze skrzypu do tego ograniczyć tzw.śmieciowe jedzenie i odżywiać się racjonalnie , pić dużo wody mineralnej (ale też nie za dużo bo można wypłukać wszystkie elektrolity) powinno wystarczyć
stare 22-04-11, 12:09
agabil1 agabil1 jest nieaktywny
Senior Member

przede wszystkim odstawiamy śmieciowe jedzenie. Pijemy codziennie na czczo szklankę przegotowanej wody z sokiem z cytryny, jemy dużo warzyw i owoców, pijemy wodę mineralną, sięgamy po herbatki z pokrzywy.
stare 27-05-11, 09:37
LadyGlen LadyGlen jest nieaktywny
Senior Member

Zdjęcia: 2
nie wiem czy moge wpasc tu ze swoim postem,bo nie bede pisac o typowym detoksie,wiec jakby co niech moderatorki przesuna to w odpowiedni dzial.

postanowilam zrobic sobie 10 dni TOTALNEJ ODNOWY. zaczynam 30 a koncze 8. totalna odnowa obejmie wszystkie sfery mojego zycia<jak to brzmi>. ustawie sobie grafik jedzeniowy na ten czas,bedzie tam wydzielonych 5 posilkow,zdrowszych niz jadam obecnie i mniejsze porcje. caly czas bede pila wode,jako przegryzki w chwilach glodu<mam nadzieje ze nie ebdzie glodu> bede jadla np.arbuza czy tez kalafior. bede codziennie jezdzic na rowerze,minimum godzine ostrego pedalowania. zadbam o moje cialo-co drugi dzien piling calosci,codzienne wsmarowywanie mleczka pzrecw celulitowi,co drugi dzien maseczka na twarz. po kazdym umyciu wlosow maska na nie-niestety teraz nie zawsze mam czas i ochote zeby tak robic zadbam o lapki-krem do rak bede miala zawsze przy sobie,mam dwa wiec napewno sie uda. nie bede tylse na kompie przesiadywac,wczesniej bede sie kladka i wczesniej wstawala.mam nadzieje,ze dzieki takiej odnowie poczuje sie lepiej i bede wygladac lapiej,a kto wie,moze mi takie dbanie wejdzie w krew

aha,lody wodne sa z wody i mozna je jesc bez ograniczen podczas mojej odnowy,no
stare 28-05-11, 12:26
ayame ayame jest nieaktywny
Senior Member

Lady, trzymam kciuki za Twoją odnowę
www.dajjesc.pl
www.theanimalrescuesite.com

Dziękuję
stare 02-01-12, 00:56
olexandra olexandra jest nieaktywny
Member

a włosy po takich drastycznych dietach nie dostają w kość??
stare 02-01-12, 17:48
anxiety_explosion anxiety_explosion jest nieaktywny
Senior Member

Wpisy: 1
Ja też uważam, że absolutnie nie powinno się kopiować jakichś "cudownych" diet wyszperanych w internecie, bo mogą być zwyczajnie szkodliwe dla zdrowia.

Pamiętajmy, że im bardziej "wybiórcza" jest dieta, tym krócej powinna trwać (w sensie że nie wolno miesiącami żywić się wyłącznie marchewką czy czymkolwiek innym ' "pojedynczo"). Organizm potrzebuje różnorodności!

Dobrze jest odtoksycznić się, robiąc sobie co jakiś czas "odtrucie" - unikamy wtedy:
kawy
cukru
nabiału, w tym serów
czarnej herbaty
soli i pieprzu
papierosów
alkoholu
napojów gazowanych
żywności smażonej
czerwonego mięsa
gotowego majonezu, musztardy
białego pieczywa (najlepiej w ogóle pszennego)
Wszystkie te produkty w mniejszym lub większym stopniu niszczą nasze komórki, wysysają z nas energię, osłabiają witalność. Jeśli będziemy trzymać się od nich z daleka przez dłuższy czas, to tym lepiej - szybko zauważymy zmianę nie tylko na wadze, ale i w lustrze. Samopoczucie nie do porównania lepsze

Sama stosuję tę dietę i jestem zachwycona efektami!
stare 02-01-12, 21:05
ayame ayame jest nieaktywny
Senior Member

Ja planuję w długi weekend krótki detoks (na śniadanie owsianka, na obiad gotowane na parze warzywa, na kolację warzywny lub owocowy shake)
www.dajjesc.pl
www.theanimalrescuesite.com

Dziękuję
stare 29-02-12, 15:46
lady lady jest nieaktywny
Member

akurat studiuje na turystyce zdrowotnej i moj wykladowca powiedzial ze glodowka maxymalnie do tyg jest ok. i sie mozna ladnie oczyscic.. ale okolo 4 dnia strasznie sie smierdzi bo przez pory wydostaja sie wszytskie brudy... no i na samej wodzie z cytrynka badz bez

Tagi
detox, dieta detoksykacyjna

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania