27-03-11, 12:03
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Na oczyszczenie organizmu z toksyn jest taki fajny preparat DENOXINAL  dieta oczywiście też wchodzi w grę. Ja ograniczam tzw. śmieciowe jedzenie, nie jem żadnych zupek ani sosów z proszku, nie tknę niczego co ma konserwanty nie piję nawet soków z kartonu są dla mnie obrzydliwie przesłodzone
|

31-03-11, 09:06
|
|
Member
|
|
|
|
|
Dziewczyny to jak z tym detoksem? Tylko główka czy same witaminowe koktajle? Może herbatki ziołowe?
|

20-04-11, 09:12
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Cytat:
Napisał beyourself
Dziewczyny to jak z tym detoksem? Tylko główka czy same witaminowe koktajle? Może herbatki ziołowe?
|
Nie koniecznie musisz głodować,żeby się oczyścić z toksyn. Oczyszczająco działa np. herbata z pokrzywy (pisała już o tym agabil1 w którymś z wątków) z bratka lub ze skrzypu do tego ograniczyć tzw.śmieciowe jedzenie i odżywiać się racjonalnie , pić dużo wody mineralnej (ale też nie za dużo bo można wypłukać wszystkie elektrolity) powinno wystarczyć
|

22-04-11, 12:09
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
|
przede wszystkim odstawiamy śmieciowe jedzenie. Pijemy codziennie na czczo szklankę przegotowanej wody z sokiem z cytryny, jemy dużo warzyw i owoców, pijemy wodę mineralną, sięgamy po herbatki z pokrzywy.
|

27-05-11, 09:37
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
nie wiem czy moge wpasc tu ze swoim postem,bo nie bede pisac o typowym detoksie,wiec jakby co niech moderatorki przesuna to w odpowiedni dzial.
postanowilam zrobic sobie 10 dni TOTALNEJ ODNOWY. zaczynam 30 a koncze 8. totalna odnowa obejmie wszystkie sfery mojego zycia<jak to brzmi>. ustawie sobie grafik jedzeniowy na ten czas,bedzie tam wydzielonych 5 posilkow,zdrowszych niz jadam obecnie i mniejsze porcje. caly czas bede pila wode,jako przegryzki w chwilach glodu<mam nadzieje ze nie ebdzie glodu> bede jadla np.arbuza czy tez kalafior. bede codziennie jezdzic na rowerze,minimum godzine ostrego pedalowania. zadbam o moje cialo-co drugi dzien piling calosci,codzienne wsmarowywanie mleczka pzrecw celulitowi,co drugi dzien maseczka na twarz. po kazdym umyciu wlosow maska na nie-niestety teraz nie zawsze mam czas i ochote zeby tak robic  zadbam o lapki-krem do rak bede miala zawsze przy sobie,mam dwa wiec napewno sie uda. nie bede tylse na kompie przesiadywac,wczesniej bede sie kladka i wczesniej wstawala.mam nadzieje,ze dzieki takiej odnowie poczuje sie lepiej i bede wygladac lapiej,a kto wie,moze mi takie dbanie wejdzie w krew
aha,lody wodne sa z wody i mozna je jesc bez ograniczen podczas mojej odnowy,no
|

28-05-11, 12:26
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Lady, trzymam kciuki za Twoją odnowę
|

02-01-12, 00:56
|
 |
Member
|
|
|
|
|
a włosy po takich drastycznych dietach nie dostają w kość??
|

02-01-12, 17:48
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Ja też uważam, że absolutnie nie powinno się kopiować jakichś "cudownych" diet wyszperanych w internecie, bo mogą być zwyczajnie szkodliwe dla zdrowia.
Pamiętajmy, że im bardziej "wybiórcza" jest dieta, tym krócej powinna trwać (w sensie że nie wolno miesiącami żywić się wyłącznie marchewką czy czymkolwiek innym ' "pojedynczo"). Organizm potrzebuje różnorodności!
Dobrze jest odtoksycznić się, robiąc sobie co jakiś czas "odtrucie" - unikamy wtedy: kawy
cukru
nabiału, w tym serów
czarnej herbaty
soli i pieprzu
papierosów
alkoholu
napojów gazowanych
żywności smażonej
czerwonego mięsa
gotowego majonezu, musztardy
białego pieczywa (najlepiej w ogóle pszennego) Wszystkie te produkty w mniejszym lub większym stopniu niszczą nasze komórki, wysysają z nas energię, osłabiają witalność. Jeśli będziemy trzymać się od nich z daleka przez dłuższy czas, to tym lepiej - szybko zauważymy zmianę nie tylko na wadze, ale i w lustrze. Samopoczucie nie do porównania lepsze
Sama stosuję tę dietę i jestem zachwycona efektami!
|

02-01-12, 21:05
|
|
Senior Member
|
|
|
|
|
Ja planuję w długi weekend krótki detoks (na śniadanie owsianka, na obiad gotowane na parze warzywa, na kolację warzywny lub owocowy shake)
|

29-02-12, 15:46
|
|
Member
|
|
|
|
|
akurat studiuje na turystyce zdrowotnej i moj wykladowca powiedzial ze glodowka maxymalnie do tyg jest ok. i sie mozna ladnie oczyscic.. ale okolo 4 dnia strasznie sie smierdzi bo przez pory wydostaja sie wszytskie brudy... no i na samej wodzie z cytrynka badz bez
|
| Narzędzia wątku |
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|