04-05-10, 15:45
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
doznania podczas zabiegu :)
Mam pytanie, czy taka depilacja jest bolesna? Słyszałam, że jest to bardzo uzależnione od sprzętu. Jak jest w tym przypadku?
|

04-05-10, 22:02
|
|
|
|
Witam,
Typowe odczucia podczas wykonywania zabiegu, towarzyszące każdemu wyzwolonemu impulsowi światła, to łagodne odczucie ciepła i delikatne mrowienie. W szczególności na bardziej delikatnych częściach ciała odczucia te mogą być silniejsze - ale w najmniejszy sposób nie można ich porównywać z koszmarami typu wosk czy plastry:-(
Aby częściowo zneutralizować te efekty jest możliwość ustawienia jednego z pięciu poziomów energii - stosownie do wrażliwości każdej osoby.
Generalnie fotolepilacja przeznaczona jest dla osób o jasnej karnacji skóry
(co w przypadku Polaków dotyczy 99% społeczeństwa). Możliwe jest utrzymywanie się przez krótki czas po wykonaniu zabiegu lekkiego zaczerwienienia skóry. Jedynie w bardzo nielicznych przypadkach (przy ciemniejszej karnacji) konieczne było zastosowanie środków łagodzących.
|

05-05-10, 09:52
|
|
Member
|
|
|
|
Miałam zabieg laserowy i gwarantuję, że w porównaniu do wosku, to jest bajka!! rzeczywiście przypomina to lekkie ukłucie i ciepło, ale trudno to nazwać bólem. Ja niemalże usnęłam w trakcie zabiegu  )
|

05-05-10, 11:33
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
ja to sie troszke boję  )
jestem strasznie wrażliwa na ból niesamowicie  ( i boję sie, że to mnie moze boleć...... lub być bardzo nie przyjemne
|

05-05-10, 11:59
|
|
Member
|
|
|
|
|
A robisz czasem depilację woskową, albo używasz depilatora? Moim zdaniem laser jest z tych 3 opcji najmniej bolesny! =)
|

05-05-10, 12:32
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
uzywam depilatora to az mnie tam ściska wszystko  ) z bólu
|

05-05-10, 13:34
|
|
Member
|
|
|
|
Używasz, czyli dajesz radę  Więc to pewnie też przeżyjesz  ) z tego co piszą, to nieporównywalne odczucie. sama jestem ciekawa
|

05-05-10, 17:28
|
|
|
|
Witam
Oczywiście skala bólu nie jest mierzalna:-) więc trudno o niepodważalne argumenty.
Ja osobiście porównałabym zabiegi za pomocą Silk'n do tych z użyciem tradycyjnego depilatora elektrycznego jak borowanie u dentysty ze znieczuleniem i bez.
Choć oczywiście jedno i drugie da się przeżyć:-)
|

06-05-10, 07:56
|
|
Junior Member
|
|
|
|
Kurcze, ja też mam obawy ale myślę, żeby np. kupić z przyjaciółką na pół 
Czego się nie robi...
|

06-05-10, 15:38
|
|
|
|
Tylko co potem? Zrobicie zabieg, nawet po parę razy, a włosy - jeśli w ogóle - odrosną dopiero po latach… (na szczęście!). Trzymać takie urządzenie? Przecież te technologie też*się zmieniają… Można by w sumie wypożyczać potem taki sprzęt innym dziewczynom, a chętna musiałaby tylko dokupić sobie kasetkę z lampą. Tylko jaką wytrzymałość*ma samo urządzenie? Ile zabiegów wytrzyma?
|
| Narzędzia wątku |
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|