ZAREJESTRUJ SIĘ
|
ZALOGUJ
TESTY KOSMETYKÓW ROZRYWKA KONKURSY FILMY E-MAGAZYN

stare 19-06-10, 23:05
Koralko Koralko jest nieaktywny
Junior Member

Odpowiedzi

1. Jeszcze nie używałam kosmetyków Bourjois
2. Moim ulubionym trikiem makijażowym jest wyszczuplenie twarzy za pomocą brącera. Szerokim pędzlem robię wa pionowe pasy po obu stronach twarzy i od razu widzę efekty. Jest to dobry trik dla pań, które maja okrągłą twarz i chcę wyglądać na smuklejsze
stare 20-06-10, 20:51
rozowaszminka
Guest

1. Szczerze powiedziawszy - nigdy nie stosowałam kosmetyków Bourjois przez dłuższy czas. Uwielbiam jednak podkradać Lipstick sweet kiss shine od mojej koleżanki :P jest boska )

2. Najlepszy trik makijażowy to seks, witaminy i dużo snu ;] nie mam problemu z workami pod oczami, moje oczy błyszczą, a cera jest rozpromieniona, ma ładne rumieńce.

A tak poważnie. Mam kilka ulubionych trików. Stosuję je codziennie. W zależności od sytuacji mam swoje ulubione zestawy makijażowych sztuczek. Innych używam idąc na imprezę, innych, kiedy całe dnie spędzam poza domem - na uczelni, w pracy, z przyjaciółmi w barze. Opowiem o standardowych trikach, które warto znać, żeby polepszyć sobie standard życia i komfort psychiczny :P

Uwielbiam mieć dziewczęcy, lekki, bardzo naturalny makijaż.
Przede wszystkim, podstawą dla mnie jest perfekcyjna cera. Niestety nie mogę sobie pozwolić na to, żeby nie nakładać podkładu na co dzień. Aby lepiej się trzymał, zaczynam od nałożenia na twarz... tłustej maści/ kremu. Kilka minut takiego zabiegu świetnie wpływa na kondycję mojej skóry, która jest nawilżona, gotowa na nałożenie makijażu.

Najpierw nakładam na twarz bazę, BIAŁĄ. Odrobinę. Wszystko co mam do ukrycia, szybko staje się niewidoczne Ułatwia rozprowadzanie kosmetyków, wygładza skórę. Nadal mało dziewczyn stosuje taką "sztuczkę", dlatego uznaję to za trik...
Aby uzyskać efekt świeżej, dobrze odżywionej, zdrowej cery, stosuję bardzo jasny odcień podkładu + kapkę leciutkiego podkładu jaśniejszego o ton. Podkład nakładam PALCAMI, wklepuję go kilka minut po nałożeniu bazy. Podkład o ton jaśniejszy nakładam pod oczy, w okolicach nosa i kącików ust. Twarz jest bardzo ładnie wymodelowana.

Aby wyglądać super dziewczęco :) Nakładam jasny róż na policzki. Uśmiecham się szeroko i muskam skórę pod wypukłościami na policzkach.
Kiedy już mam twarz jak u porcelanowej lalki zajmuję się oczami. Tutaj mam całą gamę tajemniczych trików Uwielbiam tusze do rzęs. Lubię mega długie, gęste rzęsy - niezależnie od pory dnia.

Ze względu na to, że cenię sobie minimalizm w codziennym makijażu, nie zawsze nakładam cienie. Jeżeli się na nie decyduję - ZAWSZE najpierw rysuję kreskę miękką kredką, a później dodaję cienie - takie, które ładnie podkreślają kolor oczu. Spojrzenie nabiera głębi Lubię też eyeliner. Dosyć często go stosuję. Ciężko jest zrobić dobrą kreskę. Ja wypracowałam sobie optymalną technikę. Łokcie opieram na blacie, naciągam powiekę i ostrożnie maluję kreskę wzdłuż niej. Im więcej cierpliwości tym lepsze efekty.

Wiele producentów zapewnia o podkręceniu rzęs. Dla mnie jednak najlepszym sposobem na podkręcenie jest trik mojej babci ;] Może zabrzmi to drastycznie :P Wkładam łyżeczkę do wrzątku , i ją podkładam pod górne rzęsy, zamykam oczy, przytrzymuję chwilę i .. gotowe
Rzęsy maluję zygzakiem. Zaczynam od nasady górnych rzęs, wolno ciągnę szczoteczkę do samego końca. Rzęsy są perfekcyjnie rozdzielone, nie ma grudek. Kobiety często narzekają na szczoteczki, jednak ja uważam że umiejętne ich używanie może przynosić boskie efekty!

Co do ust... Mam jeden trik, który wyda się głupi. Wieczorem "obrysowuję" kontur ust szpilką :P One tak jakby puchną następnego dnia... Dodatkowo nakładam na nie maść z miodem. Kiedy budzę się rano, mam piękne, pełne usta o cudnym kolorze! ) Właściwie nie muszę za wiele kombinować, żeby super wyglądały, zależy mi na odpowiednim kolorze i super trwałości stosowanego kosmetyku. Przeważnie robię tak, że intensywny kolor nakładam na środek war, a po całości lecę delikatnym, bezbarwnym, albo lekkoróżowym błyszczykiem.

Dłuugo można by opowiadać o ulubionych sztuczkach )
stare 20-06-10, 20:56
Agynessian Agynessian jest nieaktywny
Junior Member

1. Kosmetyki Bourjois są bardzo dobrej jakości oraz mają śliczne opakowania, które cieszą oko ciężko jest więc wybrać ten jeden ulubiony... dlatego też po dłuższym namyśle wybrałam czarną mascare "Volume Glamour Ultra Curl", która sprawia, że moje rzęsy są pięknie wydłużone i podkręcone.
2. W moim codziennym makijażu koncentruję się na oczach dlatego opiszę trik, który sprawia, że oczy wydają się większe, otoczone 'firanką' rzęs. Pudrem transparentnym delikatnie omiatam rzęsy. Następnie używam zalotki, którą wcześniej przez około 5 sekund podgrzewam suszarką (zawsze lepiej sprawdzić czy nie nagrzała się za bardzo!). Ciepło sprawia, że rzęsy o wiele łatwiej się podkręcają oraz nie są tak bardzo narażone na uszkodzenia. Na koniec maluję rzęsy mascarą. W ten sposób moje rzęsy są pięknie pogrubione-za sprawą pudru, oraz pięknie podkręcone dzięki zalotce
stare 20-06-10, 21:29
justynaaaaa69
Guest

Odpowiedz na pytanie nr 1.

Bourjois Healthy Mix kolor nr 52 jest poprostu identyczny jak kolor mojej cery i za to najbardziej go sobię cenię. Poza tym nie czuję się w nim jak w masce i mimo, że nie kryje moich wszystkich "niespodzianek" nie sądzę, że zamienię go na inny.

Odpowiedz na pytanie nr 2.

Po pierwsze...
Aby czuć się naprawdę naturalnie i mieć pewność, że nie wyglądam jak w masce podkład nakładam dość dużym pędzlem centyment po centymentrze "wklepuję" podkład w skórę trzymając pędzielek prostopadle do skóry twarzy Mam wtedy wrażenie, że podkład idealnie wchłania się w moją skórę i jest równomiernie rozłożony

Po drugie...
Na wszystkie "niemiłe niespodzianki" najpierw nakładam więszą ilość korektora, następnie odczekuję jakieś 5-10 minut i dopiero później wklepuję go, tak aby wyrównać koloryt Dzięki temu "odczekiwaniu" mam wrażenie, że korektor dłużej się trzyma a "niespodzianka" jest bardziej ukryta.

Po trzecie...
Nie przepadam za błyszczykami, pomadkami... Dlatego też zanim wyjdę z domu traktuję usta szczoteczką do zębów "Szoruję je" z 2-3 minuty a następnie nakładam na nie miód poza tym, że są ładnie zaczerwienione, napięte to jeszcze odżywione i słodkie

I to chyba takie moje najczęstsze triki
stare 20-06-10, 22:01
Evian Evian jest nieaktywny
Senior Member

Zdjęcia: 8
Thumbs up

No cóż, w drugiej edycji wiele więcej nie wymyślę jak w pierwszej... A tak chciałabym przekonać Szanowną Komisję...

1. Miałam kiedyś szminkę z Bourjois i puder sypki, transparentny. Niestety, nie pamiętam nazw, ale szminka była super. Opakowanie miała całkiem podobne do tych, które są właśnie testowane (może to jakaś kontynuacja); nie trzymała sie zbyt długo na ustach, ale była przemiła, o ślicznym zapachu. Jak się skończyła, chciałam kupić taką samą, ale niestety już weszły jakieś inne serie.

2. Zastanawiałam sie długo, co można by uznać za trick, z tego co robię przy swoim makijażu... Każda z nas ma jakieś swoje sztuczki, ale żeby to od razu był trick? Np. to, że wklepuję w skórę krem przed nałożeniem podkładu, czy że czeszę brwi szczoteczką do rzęs, to wydaje mi się raczej naturalne... To powinno być chyba coś mało znanego i zaskakującego. Ostatecznie wybrałam sztuczkę, którą notorycznie stosuję, nie mojego zresztą pomysłu, lecz wyczytaną przed laty w jakimś czasopiśmie - na koniec makijażu muskam lekko różem (oprócz oczywiście kości policzkowych) skronie, płatki uszne i szyję. Ożywia to i odmładza twarz, dodając jej kolorytu. Polecam wypróbować, jeśli ktoś tego nie zna i w dodatku ma tzw. "zmęczoną" cerę.
No i znany też sposób na malowanie od wewnętrznej strony powieki na dole białą kredką, najlepiej perłową, dla rozjaśnienia spojrzenia - bardzo dobry po nieprzespanej nocy! Pod jednym warunkiem, że nie mamy uczulenia na tę kredkę, bo wtedy zamiast rozjaśnionego spojrzenia zafundujemy sobie w trybie błyskawicznym zapalenie spojówek...

Bourjois - cudowny zapach róży damasceńskiej...
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg 240px-Rosa_damascena5.jpg (15.1 KB, 4 wyświetleń)
stare 21-06-10, 01:31
admin admin jest nieaktywny
Administrator

Zdjęcia: 287
Exclamation

Etap czerwcowy już zamknięty! Wyniki już niebawem, a od 5 do 20 lipca - kolejna możliwość dołączenia do grupy testerek Burjois!

Szminki (majowy kosmetyk do przetestowania) zostaną wysłane jutro.

Pozdrawiam
stare 27-06-10, 22:16
admin admin jest nieaktywny
Administrator

Zdjęcia: 287
Exclamation Wyniki czerwcowej edycji Bourjois

Witajcie,
Kolejne 5 osób dołączyło do grupy naszych testerek - wszystkie osoby do niej należące dostaną niebawem do przetestowania mascarę Elastic.
Od 5 do 20 lipca - kolejna szansa, aby dołączyć się do grupy. Zapraszamy!

A teraz dołączają:

1) rozowaszminka
http://ibeauty.pl/vbulletin/showthre...?t=638&page=10

2) Dirrty
http://ibeauty.pl/vbulletin/showthread.php?t=638&page=3

3) elele
http://ibeauty.pl/vbulletin/showthread.php?t=638&page=6

4) chlodna
http://ibeauty.pl/vbulletin/showthread.php?t=638&page=8

5) beniamilka
http://ibeauty.pl/vbulletin/showthread.php?t=638&page=4

Gratulujemy!