ZAREJESTRUJ SIĘ
|
ZALOGUJ
TESTY KOSMETYKÓW ROZRYWKA KONKURSY FILMY E-MAGAZYN

stare 19-03-10, 18:25
ewa9317 ewa9317 jest nieaktywny
Senior Member

Wpisy: 4
Zdjęcia: 24
dym papierosowy

nie przeszkadza Wam że ktoś dmucha dymem w twarz?? czy zwracacie uwagę, takiej osobie???

a moze sami palicie??? jak to jest!!!
przeciez papierosy sa takie szkodliwe dla naszego zdowia!! a tyle % z nas pali...
Odpowiedź z Cytatem
stare 19-03-10, 19:47
dakota dakota jest nieaktywny
straż forumowa

Wpisy: 13
Zdjęcia: 4
Cytat:
Napisał ewa9317 Zobacz post
nie przeszkadza Wam że ktoś dmucha dymem w twarz?? czy zwracacie uwagę, takiej osobie???

a moze sami palicie??? jak to jest!!!
przeciez papierosy sa takie szkodliwe dla naszego zdowia!! a tyle % z nas pali...
Dla mnie dmuchnięcie dymem w czyjąś twarz jest niesamowicie chamskim i bezczelnym odruchem. Dlatego nie za bardzo rozumiem pytania - czy zwracamy uwage. Dla mnie to jest niepojęte, jak po takim czymś nie dać w twarz tej osobie, a co dopiero się zastanawiać , czy zwrócić uwage, czy nie.
Nie wiem, jak jest u Ciebie, ale u mnie niekt nikomu w twarz nie dmucha. Jeśli ktoś pali, to "dymi" albo w góre, albo w dół, zeby własnie nie w twarz. Od czasu do czasu pale, i staram się, aby ktoś kto nie pali, nie musiał dymu papierosowego czuć. A już nie wyobrazam soie dmuchać na kogoś.

Odpowiedź z Cytatem
stare 19-03-10, 19:59
Senior Member

u nas nja stacji autobusowej bardzo często pala) i choć stoisz obok) bo rozmawiasz ze znajomym, albo czekasz na trnasporcik) to dmuchaja nie patrzą... takie chamstwo, że żal!!!!! nie swpominajac o łazienkach w szpitalu pielęgniarki palą i Ci sie aż niedobrze robi!!! przy Tobie wchodzą do łazienki zapalaja i dmuchaja - jak mnie to wkur***!!!!!!!
Odpowiedź z Cytatem
stare 19-03-10, 20:35
Rubylips
Guest

Są różni ludzie, jedni na zwrócenie uwagi reagują zgaszeniem papierosa inni pyskówką. No cóż, niezależnie od tego jak bardzo mi napyskują i tak pozostaje mi pocieszenie, że ich prawdopodobieństwo zejścia jest wyższe, niż moje mimo, że narazili mnie na bierne palenie. Kiedyś zwróciłam uwagę kobiecie palącej mi w twarz( nie tylko mi ale i swojemu niemowlęciu) - oświadczyła, że dziwi się, iż mi to przeszkadza, skoro jesteśmy na świeżym powietrzu (ha ha powietrze to było świeże, zanim ona się nie pojawiła) i oberwało mi się zwłaszcza za to, że śmiem ją pouczać w sprawach wychowania dziecka - i tak nie żałuję tego co powiedziałam.
Odpowiedź z Cytatem
stare 20-03-10, 22:27
toscane toscane jest nieaktywny
Senior Member

Wpisy: 9
Zdjęcia: 4
Nie znoszę jak ktoś w mojej obecności pali.Uważam,że jest to brak szacunku do mnie.Moi znajomi wiedzą,że nienawidzę dymu papierosowego.Jestem nieszczęśliwa,jak idę do lokalu,w którym śmierdzi papierochami.Co z tego,że częśc dla niepalących jest oddzielona od tych,co dymią.I tak wszystko śmierdzi!A jak wrócę do domu,to mam wrażenie,że wszystko jest przesiąknięte dymem.Rozbieram się wtedy "do rosołu"i wszystko wrzucam do pralki.A włosy...bee
Odpowiedź z Cytatem
stare 21-03-10, 08:36
Senior Member

a ja nie nawidzę, całować sie z popielniczka... to mnie tak wybrzydza!!!

ja czasem zapale ale to od wielkich bnerwów raz na dwa miesiące, albo żadziej1!!!

ale nałogowo palić nie mam zamiaru...
to jest paskudne!
moja ciostka pali po 1.5 paczki dziennie, ma tak zachrypnięty głos!!!
włosy śmierdzą, skóra taka lekko graowata!! ile to ma minusów!!! ale czego nie robi sie dla przyjemności
Odpowiedź z Cytatem
stare 09-04-10, 10:58
weronika.o-ca
Guest

rodzice pala, brat tez- z domu ich przegoniłam, ale teraz przesiadują w łazience- z dwojga złegowolę wywietrzyć ją niż całe mieszkanie ale smród jest nie z tej ziemi... sama paliłam, wiadomo liceum i młodośc... ale mój TZ namówił mnie do rzucenia- on rzucił za pierwszym razem- twardziel i uparciuch, ja się troszkę meczyłam, ale od chyba 1,5 jestem zupełnie czysta.

Nałóg jest obrzydliwy, paskudny i w ogóle do d*** także jeżeli ktokolwiek z Was pali- niech przemówi do Was stwierdzenie, że po prostu cuchniecie tymi fajami na kilometr

Obrzydlistwo
Odpowiedź z Cytatem
stare 30-04-10, 11:49
JejPiekielnaWysokość
Guest

ja zwykle zwracam uwagę, bo po pierwsze nienawidzę fajek a tym bardziej nimi śmierdzieć, a po drugie - zwyczajnie robi mi się niedobrze, gdy wdycham ten dym. Dlatego jestem za zakazem palenia w klubach:P jak jest nadymione to muszę konczyć imprezę wcześniej, bo jest mi niedobrze,a rano wstajęz bólem głowy...przecież można byłoby palić w wyznaczonych miejscach i też byłoby ok
Odpowiedź z Cytatem
stare 07-05-10, 21:36
megi22241 megi22241 jest nieaktywny
Senior Member

Zdjęcia: 31
ja paliłam około 8lat i wtedy nie myślałam o tym jak to komuś może przeszkadzać.ale jak rzuciłam to zdałam sobie z tego sprawę,gdzie nie pójdę to ktoś pali,potem cała śmierdzę i mi nie dobrze,tak samo w klubach w dyskotekach,powinni być bary i kluby także dla nie palących bo nawet jak wyznaczają miejsca gdzie można a gdzie nie można to często do tego się nie stosują.
Odpowiedź z Cytatem
stare 08-05-10, 19:26
Doma83
Guest

[QUOTE=ewa9317;9972]nie przeszkadza Wam że ktoś dmucha dymem w twarz?? czy zwracacie uwagę, takiej osobie???
To zależy, jeżeli ktoś dmuchnąłby mi w twarz z premedytacją, zgasiłabym mu tego papierosa na twarzy. Jeżeli przypadkiem, bo za blisko stanął, to zwróciłabym tylko uwagę.
Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
dym papierosowy, papierosy

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania