03-02-12, 19:51
|
|
Senior Member
|
|
|
|
|
Ja mam 5-cioro rodzeństwa i wszyscy palili oprócz mnie, oczywiscie byly takie "głupie okresy" ze popalałam sobie ale to nic groźnego- bo jakos w nałóg nie wpadłam. Dzis po kilku latach palenia dołączyły do mnie 2 siostry wiec połowa nadal pali. Ale ja jestem przeciwniczką ostra tak jak moi rodzice.
|

04-02-12, 13:52
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
|
Ja od dymu mam bóle głowy i łzawiace oczy, nie mówiąc o śmierdzącym ubraniu, włosach...
ale mój dziadek pali - a moje dzieciaki uwielbiają go odwiedzać, więc czasem jesteśmy zmuszeni tego aby 1 czy 2 wciągnąć. Bo w mróz niestety pali w domu.
Ja sama nie palę i cieszę się z tego.
|

04-02-12, 17:41
|
|
Senior Member
|
|
|
|
ojj moj dziadek ile palil.. jak bylam mlodsza razem z bratem dla zabawy podbiegalismy i wytracalismy mu papierosy bo nie lubilismy tego zapachu 
moi rodzice nie znosza dymu papierosowego, ja takze lzawie i drazni mnie ten zapach, w dziecinstwie jeszcze gorzej znosilam go.
Ciekawe jest tez, ze sami palacze nie maja czesto nic rpzeciwko tym wszystkim zakazom..
a i moj dziadek twierdzi, ze od kad nie pali nie moze zniesc dymu papierosowego bo po prostu jest odrazajacy.
sama nigdy nie palilam i nie mam na to ochoty, zadna ciekawosc i sie ciesze
|

05-02-12, 07:26
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Mój Dziadziuś palił fajkę! Uwielbiałam patrzeć, jako dziecko, jak ją nabija tytoniem i popala!
|

13-02-12, 19:33
|
 |
Member
|
|
|
|
Ja też nie znoszę papierosów. Najbardziej denerwujące jest to, że niektórzy mają gdzieś ustawę zakazującą palenia w miejscach publicznych.... żałosne są "palarnie" w kącie klubu, niczym nieodgrodzone, bez wentylacji... żałośni są ludzie pozwalający na to... często zwracam uwagę, jeśli wiem, że mam rację i zawsze palący się "wycofują". Trzeba to tępić, żeby później nie czuć się jak pecik
|

16-02-12, 18:44
|
 |
Member
|
|
|
|
|
Nie znoszę jak ktoś pali w moim towarzystwie.
|

17-02-12, 14:51
|
 |
Member
|
|
|
|
Jak ja nie znoszę, gdy ktoś pali w moim towarzystwie. Strasznie śmierdzą mi ubrania i włosy, a do tego mam ból głowy.. Kiedyś zdarzało mi się zapalić, ale dziś trzymam się od tego z dala

19-02-12, 17:51
|
|
Senior Member
|
|
|
|
dzieki Bogu na obecna chwile nie pale. kilka miecy temu wszystko zapowiadalo sie na to, ze zaczelam gdyz bylo to juz 3-4 dziennie ale jakos wzielam sie za siebie i nie pale z czego jestem dumna. zauwazylam , ze nie mam skoków cisnienia, nie boli mnie serducho i lepiej mi sie oddych czyli same plusy
|

19-02-12, 18:08
|
 |
straż forumowa
|
|
|
|
Cytat:
Napisał trycja13
kilka miecy temu wszystko zapowiadalo sie na to, ze zaczelam gdyz bylo to juz 3-4 dziennie ale jakos wzielam sie za siebie i nie pale z czego jestem dumna
|
hahahhaah no to poważny nałóg!!!
to się nazywa popalanie
|

19-02-12, 19:40
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
|
Jestem co prawda osobą palącą, ale jak wczoraj wróciłam z ostatkowej imprezy, na której można było jarać wszędzie, to natychmiast wrzuciłam wszystkie ciuchy, łącznie z kurtką do prania. Masakra. Więc tak sobie pomyślałam, że dobrze, że w niektórych klubach i pubach można palić tylko w wyznaczonych hermetycznych pomieszczeniach lub na zewnątrz. Po pierwsze - Ci co nie palą, nie muszą wdychać, po drugie - sama choć psioczę pod nosem, to lepiej się wówczas czuję.
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|