04-10-09, 18:59
|
|
|
|
Ej Kobiety jeszcze nic nie ma o Panach??
Uhhh. Frapujące. Czemu nikt tu jeszcze nic nie napisał? Panowie może któryś mógłby mi wyjaśnić dlaczego tylu z Was w naszym kraju jest skandalicznie zapuszczonych? Próbuję tego dociec od jakiegoś czasu i naprawdę nie znam odpowiedzi:-)
Z poważaniem,
Kania
|

04-10-09, 19:33
|
|
|
Hej kania
Jest już wpis - Twój  ))
Z tym zapuszczeniem facetów, to chyba trochę pojechałaś  Ja na szczęście trafiam na facetów raczej zadbanych, w pracy - wszyscy OK. No na mieście to czasem jakieś maksymalne łaziory się trafiają, ale zwykle wtedy odwracam głowę...
|

05-10-09, 21:44
|
|
|
A ja tam jestem w środku - moim zdaniem większość facetów jest „umiarkowana” w dbaniu o siebie. Dezo, żel do włosów, balsam po goleniu, jakiś zapach i wszystko. Raz widziałam w centrum handlowym gościa na manikiurze (stoisko za szybą, był widziany przez wszystkich przechodzących obok) - prawie grupka gapiów się zebrała, mieli niezły ubaw. No to w sumie, co się dziwić tym facetom, że nie chcą wyskakiwać przed szereg? Ale z ciuchami to zgadzam się z Kanią  We Włoszech goście chodzą jak z magazynu mody, lśniące marynareczki, różowe koszule, zadbane pantofelki, włosy nażelowane - u nas taki facet od razu byłby uznany za geja albo narcyza. A tam - wygląda super, sama się oglądałam za nimi na ulicy.  U nas to rzadki widok…
|

06-10-09, 15:16
|
|
|
Nie ma co narzekac na facetow! Zadbane dziewczyny maja zadbanych mezczyzn. Niestety nie ma gorszego widoku niz zapusczona kobieta. Trudno u jej boku zobaczyc chlopca we wloskim stylu
|

08-10-09, 17:16
|
|
|
|
A sie nie zgodze z przedmowca/przedmowczynia. Ja sie smaruje, klepie, maluje dzien w dzien z roznych powodow. co prawda nie wygladam jak kobieta wloskiego faceta (kwestia stylu), a moj facet uzywa kremu do twarzy (od kilku lat za moja sprawa), antyperspirantu i perfum. Gdybym ja tylko tego uzywala... Ech...
|

08-10-09, 20:23
|
|
|
Cytat:
Napisał Dodzia
A sie nie zgodze z przedmowca/przedmowczynia. Ja sie smaruje, klepie, maluje dzien w dzien z roznych powodow. co prawda nie wygladam jak kobieta wloskiego faceta (kwestia stylu), a moj facet uzywa kremu do twarzy (od kilku lat za moja sprawa), antyperspirantu i perfum. Gdybym ja tylko tego uzywala... Ech...
|
Dodziu, podejrzewam że wyglądasz codziennie szałowo!
|

09-10-09, 09:47
|
|
|
Oczywiście, jak chodzę codziennie to kwiaty się przede mną kłaniają, i zawsze lecą nade mną cztery gołębie 
A tak serio - te rózne powody to to jak wygladam bez makijazu. Rozszerzone naczynka i lekkie przebarwienia - korektor+podkład. Jasna (blada) cera - trochę różu. Prawie całkowity zanik BIAŁYCH rzęs i brwi - kredka do brwi i tusz do rzę. A odnosnie ciała - bardzo sucha skóra, więc balsam obowiązkowo. Na antycellulitowe i wyszczuplajace brakuje juz zapału i czasu. Cienki, suche włosy - maski, odzywki. I się tego kupa pozbierała.
Oczywiscie nie jest tak, ze nie wyjde z domu bez tego. Na wakacjach makijaz miewam w powazaniu. Na zakupach tez najczesciej. Ale jak mi sie zdarzylo pojsc tak do pracy, zawsze słyszałam: "Matko, co Ci sie stało??? Chora jestes???". Więc oszczędzam ludziom tych dylematów 
Gdybym więc uzywała tylko kremu i antyperspirantu, perfum jak moj facet, prezentowałabym się jak zaróżowiona świnka z rybim okiem (pozbawiona brwi i rzes
|

10-10-09, 14:11
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Nie popadajmy w skrajności  Ja mam kosmetyków pół łazienki, a mój men deo, żel pod prysznic i coś do golenia. Namówić go na jakiś krem? Niemożliwe! Nie cierpi nawet kremu do rąk, a jakiegoś balsamu do ciała używa na urlopie żeby mu skóra po słoneczku nie zeszła. I myślę, że jednak większość facetów tak ma, choć może powoli zaczyna się to zmieniać. Ale cóż, facet bez tych wszystkich kosmetyków da sobie radę, a kobieta - no co tu dużo mówić - nie bardzo
|

18-10-09, 11:06
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
|
A mój owszem krem do rąk - jak najbardziej ale do twarzy nigdy!!!! nawet próbki,które dostałam leżą pół roku i nie ruszy,chyba tylko pięty może już nimi posmarowac haha.
|

18-10-09, 22:45
|
|
Senior Member
|
|
|
|
choć z drugiej strony wolę mieć więcej miejsca w łazience na swoje kosmetyki
|
| Narzędzia wątku |