ZAREJESTRUJ SIĘ
|
ZALOGUJ
TESTY KOSMETYKÓW ROZRYWKA KONKURSY FILMY E-MAGAZYN

stare 24-08-10, 18:04
Cleo80 Cleo80 jest nieaktywny
Member

Wpisy: 6
Zdjęcia: 10
1. Kosmetyków Delia używam już od bardzo dawna. Jest kilka takich, bez których nie mogę się obejść np. Henna do brwi czy farby do włosów.
2. Farbuję włosy bardzo często (raz na 3-4 tygodnie) , więc muszę dbać o ich zdrowy wygląd. Często je podcinam (raz na miesiąc) oraz stosuję odżywki i delikatne szampony. Niestety nie mam czasu (ani cierpliwości) do różnego rodzaju maseczek, które należy trzymać na włosach przez długi czas, dlatego produkty tzw. "ekspresowe" to jest to czego używam.
stare 24-08-10, 18:31
estre estre jest nieaktywny
Junior Member

1) Czy znasz kosmetyki Delia, jeśli tak, napisz, jakich do tej pory używałaś

Jeszcze nie miałam niestety okazji, ale bardzo lubię wypróbowywać nowe kosmetyki. Z chęcią powitam u siebie kosmetyki Delia.

2) Jak dbasz o swoje włosy?

Mam przetłuszczające się włosy i jestem zmuszona myć je codziennie. Dlatego używam delikatnego szamponu. Później zawsze nakładam odżywkę, żeby odżywić włosy i sprawić by lepiej się układały. Włosy muszą pięknie lśnić.
Suszę chłodnym nawiewem szuszarki i niestety prostuję. Dlatego włosy mają przeschnięte końcówki. Antidotum na to byłby jedwab do włosów. Jednak czy będzie mi dane go przetestować?
stare 24-08-10, 18:52
Iwcia Iwcia jest nieaktywny
Member

Zdjęcia: 2
1. Używałam korektora do twarzy o kolorze żółtym oraz henna body tatoo.
2.
podcinanie – Najważniejszą rzeczą, aby utrzymać włosy w dobrym stanie jest systematyczne ich podcinanie. Nawet, jeżeli zapuszczam włosy, to je wzmocni i spowoduje, że staną się zdrowsze.
mycie – Mam długie ciemne włosy, dlatego wymagają szczególnej troski, stosuje szampon do cienkich, suchych włosów i odżywkę, najczęściej tego samego typu co szampon, mam wtedy wrażenie, że działanie jest skuteczniejsze. Przy tego typu szamponie nawilżanie jest najsilniejsze.
czesanie – Jestem fanatyczką czesania włosów, właściwie przez cały dzień poprawiam je szczotką, ale od razu po umyciu staram się ich nie rozczesywać. Zostawiam je do podeschnięcia, a wtedy nakładam odżywkę i rozczesywanie staje się dużo łatwiejsze
suszenie – Wiem, że używanie suszarki nie jest najzdrowsze, ale inaczej moje włosy są zdecydowanie nieokiełznane. W trakcie suszenie używam do zwiększenia objętości odżywkę bez spłukiwania, lub jeżeli chcę je wygładzić stosuję mleczko wygładzające
prostowanie – Z natury mam dosyć proste włosy, ale gdy podziała na nie wilgoć niektóre pasma lubią się kręcić i odstawać, wtedy używam prostownicy, ale przed spryskuje je sprayem do ochrony przed ciepłem. Bądź i tą opcję wolę używam balsamu prostującego do włosów i z pomocą grzebienia i suszarki mogę zyskać efekt, jak po użyciu prostownicy
nadanie objętości – Gdy chcę gdzieś wyjść wieczorem i nie chcę żeby w trakcie zabawy moje włosy straciły na objętości i oklapły stosuję spray unoszący włosy u nasady
regeneracja - Stosuję różne maseczki, gdy moje włosy są wyjątkowo w złym stanie, najlepsza jak dla mnie jest maseczka z piwa z dodatkiem jajka, zdecydowanie poprawia kondycję moich włosów. Czasami stosuję też odżywkę z octu jabłkowego, jajek, majonezu i miodu, jest także skuteczna. Jeżeli chodzi o gotowe produkty, co jakiś czas stosuję tonik (do włosów cienkich, suchych i łamliwych) oraz fluid na końcówki (do włosów długich o rozdwajających się końcówkach)
jedzenie – To co jemy zdecydowanie przekłada się na stan naszych włosów, dlatego staram się, aby w mojej diecie znalazły się ryby i zielone warzywa
stare 24-08-10, 19:22
angelikabm angelikabm jest nieaktywny
Junior Member

Prosty sposób na zadbane włosy

1) Czy znasz kosmetyki Delia, jeśli tak, napisz, jakich do tej pory używałaś
Słyszałam o tej marce kosmetyków, jednak nie miałam jak dotąd przyjemności ich wypróbować.
2) Jak dbasz o swoje włosy?
O swoje włosy dbam w sposób bardzo naturalny. Nigdy ich nie farbuję,bardzo rzadko suszę je za pomocą suszarki, nie używam ciężkich i osłabiających kosmetyków takich jak lakiery. Włosy myję codziennie starannie dobranym szamponem, a raz na jakiś czas wzmacniam je odżywką. Systematycznie też podcinam końcówki. I to cały sekret, jestem dumna ze swoich włosów
stare 24-08-10, 19:40
Liliana Liliana jest nieaktywny
Banned

Zdjęcia: 9
1. Tak, znam kosmetyki Delia i miałam już przyjemność ich używania. Był to błyszczyk diamentowy, henna do brwi i rzęs a także odżywka do paznokci z keratyną.
2. Jestem posiadaczką średniej długości włosów, systematycznie podcinam końcówki, rzadko farbuję włosy, są naturalne, proste, dlatego też nie wymagają szczególnej pielęgnacji.
Latem myję włosy każdego dnia, dlatego używam szamponu, który zawiera filtr UV, od czasu do czasu serwuję również moim włosom lekką odżywkę chroniącą włosy przed słońcem. Wiadomo, że słońce bardzo szkodzi włosom dlatego staram się, aby zawsze w upalne dni nosić na głowie nakrycia.
Natomiast zimą dla moich włosów zdecydowanie potrzebny jest mocniejszy kaliber. Czapka nie wystarczy aby uchronić włosy przed mrozem, więc stosuję systematycznie maseczkę nawilżającą i jak dla mnie zimą świetnie sprawdza się odżywka w spray-u a także serum na końcówki, gdyż zimą moje włosy są bardziej podatne na rozdwajanie.
stare 24-08-10, 19:51
moon400 moon400 jest nieaktywny
Senior Member

Zdjęcia: 2
1. Nie miałam do tej pory przyjemności wypróbowania produktów tej marki.
2. Jak o nie dbam ? Przefarbowałam je z blond na ciemny brąz i to była najlepsza rzecz jaką mogłam dla nich zrobić. Odpłaciły się pięknym połyskiem, zdrowszymi końcówkami, lepiej się układają. Na co dzień dbam o nie bardzo "ekspresowo" najszybciej działające odżywki, dobry szampon, raz w tygodniu 30 minutowa kokosowa maseczka, do ostatniego płukania woda z sokiem z połówki cytryny, dla zamknięcia łusek. Nie stosuję lakierów, żeli, gum, farby kupuję sprawdzone i dobrej jakości, do ich prostowania stosuję preparaty ochronne z przeznaczeniem do prostownic i podcinam je tak, aby w miarę możliwości układały się jak najbardziej samodzielnie
stare 24-08-10, 19:56
Anulka00089 Anulka00089 jest nieaktywny
Junior Member

o kosmetykach Delia dowiedziałam się od koleżanki, zaciekawiła mnie ich ciekawa nazwa i postanowiłam spróbować. Dziś tego nie żałuję! Mam "trudne" włosy, próbowałam wielu farb lecz każda się w błyskawicznym tempie zmywała aż kupiłam Delię. Teraz Koloryzuję włosy farbą 4.0 brąz. kolor intensywny naturalny i wogóle same superlatywy na jego temat;-)

Moim patentem na pielęgnację włosów jest płukanka z korzenia pietruszki. Stosuję ją gdyż nie lubię kolorowych refleksów a pietruszka pozostawia świetny matujący efekt. Oto recepta: 3 pietruszki zagotować w pół litra wody, i przestudzić, następnie po każdym umyciu włosów zastosować ową płukankę- efekt murowany;-)
stare 24-08-10, 20:43
zwierzaczek
Guest

znam!

1) Oczywiście, że znam kosmetyki firmy Delia. Muszę się z dumą pochwalić, że używam od wielu lat emalie do paznokci i zmywacze acetonowe tej firmy i wcale nie narzekam.
2) Hmmm moje włosy są zdrowe, lśniące i grube. Zasługą jest unikanie gorącego strumienia powietrza suszarki, a więc po umyciu delikatnie osuszam ręcznikiem, wcieram odżywkę aby lepiej się rozczesywały i zawijam na parę chwil w ręcznik. Nie miałam nigdy większych z nimi problemów oprócz nasilonego wypadania ich w okresie wiosennym ale minerały regularnie spożywane zapobiegły dalszemu wypadaniu.
stare 24-08-10, 21:03
rozowaszminka
Guest

1. Znam kosmetyki, słyszałam o ich skuteczności, niestety w moim mieście ciężko jest je dostać. Miałam okazję stosować jedynie szamponetkę Delii, byłam bardzo zadowolona z efektów, ponieważ kolor był fantastyczny, włosy były jakby odżywione.

2. Bardzo starannie dbam o włosy. Chciałabym, żeby były zawsze zdrowe, piękne i lśniące, żeby seksownie opadały na opalone ramiona i zgrabne plecy. Myślę, że włosy są oznaką kobiecości i dodają mnóstwo seksapilu.
Co robię, by efekty były wymarzone? Nie ingeruję w naturalne piękno.
Moje włosy są dość problematyczne. Suche, końcówki mają tendencje do rozdwajania się.
Warto jednak o nie dbać, bo są to piękne, długie loki.
Nigdy nie farbuję włosów. Jedynie szamponetkami, aby włosy nabrały seksownego blasku, pięknego odcienia.
Wybieram kosmetyki o sprawdzonym składzie. Raczej unikam prostownicy, w ogóle nie korzystam z suszarki. Nie używam zwykłych ręczników z frotty, włosy zawijam w bawełniane materiały, które sprawiają, że fryzura jest elastyczna, włosy są mniej wysuszone, taki materiał zatrzymuje wilgoć we wnętrzu włosa.
Do mycia i spłukiwania włosów używam letniej, nawet chłodnej wody.

Włosy myję szamponami ziołowymi, uwielbiam wszelkie maseczki. Zarówno te dostępne w drogeriach, jak i te, które możemy sporządzić same. Uwielbiam żel z siemienia lnianego, klasyczną rycynę wcieraną w końcówki. Lubię płukanki z piwa. Keratynę, która jest podstawowym budulcem włosa lubię stosować w czystej, podstawowej formie, tylko wtedy odpowiednio wpływa na kondycję mojej fryzury. Doskonale odżywia włosy, dzięki niej są sypkie, łatwo się rozczesują, przelatują przez palce, kiedy kokieteryjnie ich dotykam. Keratynę łączę z hydrolatem, to moja ulubiona domowa odżywka. Kosmetyki, które wybieram w drogerii, muszą mieć odpowiednio wysoką zawartość tego składnika.

Jeśli decyduję się na naturalne kosmetyki, wybieram masło shea i oleje - mój ulubiony to olej kokosowy.

Moje włosy pięknie lśnią, kiedy po nałożeniu maski i spłukaniu jej, dodatkowo nakładam balsam bez spłukiwania. Wybieram taki, który pięknie podkreśla loki, nie obciąża ich.
Odpowiedni dobór kosmetyków może zdziałać cuda. Rozpuszczam moje zadbane włosy, a one pięknie falują na wietrze w rytm kołysania się moich bioder. Jest to totalnie skuteczny afrodyzjak.
Dobrze jest spryskać włosy ulubionymi... perfumami. Zapach dodaje pewności siebie i magnetyzuje wszystkich wokół. Dbam o konsystencję, wygodną aplikację, zapach - wszystko musi być idealne.

Moje włosy są odpowiednio ułożone po wyżej opisanych zabiegach. Jednak, aby ich wygląd był idealny, oraz, aby wzbudzały podziw i zachwyt - używam ulubionych kosmetyków do stylizacji. Lubię wszelkie balsamy przeznaczone dla włosów kręconych, które zapobiegają puszeniu się, które chronią przed wilgocią. Odpowiedni kosmetyk to taki, który nie naruszy idealnego skrętu moich loków, a pięknie go podkreśli. Jednocześnie - nie może obciążać włosów, aby nie oklapnęły tuż przy skórze głowy. Muszą być uniesione i perfekcyjnie wypielęgnowane.

Jedwab to mój absolutny niezbędnik, używam go w ogromnych ilościach. Moje suche włosy uwielbiają duże ilości jedwabiu, jest to kapitalne wykończenie perfekcyjnie wyglądającej fryzury.
Dzięki jedwabiu moja włosy są aksamitne, wyglądają na bardzo zdrowe. Lśnią w słońcu, pięknie się wiją, kuszą swoją perfekcją. Moje włosy są idealnym odzwierciedlaniem mojego wizerunku. Bardzo kobiece, zdrowe, magnetyczne.
stare 24-08-10, 21:04
edytka1120
Guest

Smile :)

1) Znam kosmetyki Delia, i jestem z nich zadowolona . Używałam "Delia Dermo System DWUFAZOWY płyn do demakijażu oczu i ust" oraz "Delia Good Foot Balsam do zmęczonych stóp"

2) O włosy dbam bardzo dokładnie i jestem z tego dumna . Myję je szamponem z odżywką odnawiających ich wygląd i wzmacniających . Po tych zabiegach są miękkie i bardzo delikatne. Poza tym używam jedwabiu w płynie a do prostowania specjalnego płynu firmy Matrix. Staram się ich nie przesuszać , nie suszyć suszarka zbyt blisko głowy . Poza tym myję je w letniej wodzie , i nie wycieram ręcznikiem .
Zamknięty Temat

Tagi
delia, konkurs, testowanie kosmetyków

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania