11-09-10, 16:54
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
|
Fixer spray
Utrwalacz makijażu, który przedłuża jego trwałość, zapobiega rozmazywaniu i ścieraniu, otula twarz niewidzialną powłoką. Stosuje się go na wykończony makijaż spryskując z odległości 30-40 cm zostawiamy do wyschnięcia i cieszymy się świeżym make-up`em cały dzień.. tak deklaruje producent. Wpadłam na taki firmy Kryolan i chciałabym zapytać jakie jest Pani zdanie na temat tego kosmetyku, czy rzeczywiście jest tak skuteczny ? czy warto go mieć na specjalne okazje ? czy może nadaje się do codziennego użytku ? Rozważam zakup i będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi.
|

11-09-10, 17:11
|
 |
straż forumowa
|
|
|
|
|
Nie jestem ekspertem, ale posiadam fixator Kryolana właśnie. Testowałam go na sobie, miał mi utrwalić makijaż na weselu (wesele było w styczniu, sala klimatyzowana). Mam cere tlustą, cienie spływają po 2-3 godzinach, zaraz się świece, więc chciałam coś, co porządnie mi utrwali nie tyle makijaż oczu, co nie chciałam się swiecić. Efekt w moim przypadku średni. Przede wszystkim dziwne uczucie, że coś mam na buzi - tak jak lakier do włosów. Po pewnym czasie, zauważyłam, że zaczyna mi się wałkowac (podpierałam głowę dłonią i od tego się zwałkował). Efektu utrwalenia nie było. Troszke się zaraziłam do niego. Będe jednak testować dalej.
|

11-09-10, 17:22
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
|
No właśnie ja też mam cerę przetłuszczającą się i o ten efekt świecenia najbardziej mi chodzi, bo makijaż po 2/3 godzinach nie wygląda świeżo, używam bibułek na złagodzenie poświaty,to naprawdę fajny wynalazek, ale przez ten nadmiar sebum makijaż się ściera i myślalam że może tym cudem możnaby go zatrzymać na dłużej, ale jeżeli się wałkuje to raczej nie wygląda fajnie.. może to od rodzaju cery zależy ?
Dzięki Ada za podpowiedź, wszystkie wskazówki mile widziane.
|

16-09-10, 14:57
|
 |
Member
|
|
|
|
|
Miałam makijaż na studniówkę utrwalany Kryolanem. Nie byłam kompletnie zadowolona, zapłaciłam za tą "usługę" dodatkowo 10 złotych a spray nie utrwalił makijażu (ani tym bardziej cieni) nic a nic. Mam cerę suchą.
|

16-09-10, 18:25
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
|
Czyli wygląda na to że rodzaj cery nie ma tutaj większego znaczenia, tylko jakość tego utrwalacza jest średnia.. szkoda kurcze, a tak się pięknie reklamują.
Dzięki Aniu za opinie.
|

16-09-10, 19:17
|
 |
straż forumowa
|
|
|
|
Może poszukaj utrwalacza, ale w pudrze. Jeśli chcesz mieć próbke fixatora K., to pryśnij sobie lakierem do włosów na twarz  Identyczne uczucie.
|

16-09-10, 19:50
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Ja mam utrwalacz w spray'u z Sephory. Też więcej nie kupię, bo mam podobne odczucia jak Wy po Kryolanie
|

16-09-10, 19:58
|
 |
straż forumowa
|
|
|
|
|
ten "nabłyszczający" ? W takich małych opakowaniach były, kosztowały ok 30 zł ?
|

16-09-10, 20:04
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Cytat:
Napisał dakota
Jeśli chcesz mieć próbke fixatora K., to pryśnij sobie lakierem do włosów na twarz  Identyczne uczucie.
|
Aduś całe życie marzyłam żeby to zrobić  trzeba tak było od razu
|

16-09-10, 20:08
|
 |
straż forumowa
|
|
|
|
Cytat: