20-12-10, 22:46
|
 |
Administrator
|
|
|
|
|
Forum z lekarzem medycyny estetycznej!
Zapraszamy Was do zadawania pytań naszemu ekspertowi, dr. Robertowi Chmielewskiemu z warszawskiej kliniki Skin Clinic, który jest specjalistą chirurgiem i cenionym lekarzem medycyny estetycznej.
Ponieważ piszemy na stronie o świetnym nowym zabiegu modelowania ust metodą Juvéderm Ultra Smile ( http://ibeauty.pl/artykuly,4,83,1235...-z-ultra-smile), zachęcamy Was do pytania odnośnie wypełniaczy, ale nie tylko;-)
Możecie dowiedzieć się naprawdę wszystkiego, co związane z medycyną estetyczną, doktor jest skarbnicą wiedzy i wieloletnim, doświadczonym praktykiem
Polecamy!
|

21-12-10, 11:37
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
Witam,
Cierpię na odwieczny kompleks przez mój nos, który zdaje się kompletnie nie pasować do mojej twarzy. Jest troszkę zbyt duży i ma mały garbek. Poważnie zastanawiałam się nad operacją plastyczną. Ostatnio jednak usłyszałam o nieinwazyjnej metodzie poprawiania nosa przy pomocy kwasu hialuronowego. Chciałabym się dowiedzieć, czy ta metoda jest na prawdę skuteczna? Jakie efekty może dać? Czy efekty są trwałe? I ile może taki zabieg kosztować?
|

21-12-10, 11:46
|
|
Junior Member
|
|
|
|
Witam,
Dołączam się do pytania o nieoperacyjną korektę nosa. Zawsze bałam się operacji a to brzmi obiecująco  .
Chciałabym też poprosić o rade, w jaki sposób powiększyć usta by efekt był najbardziej trwały? Już od dawna o tym myślę. A dokładnie o powiększeniu jedynie górnej wargi, bo naturalnie jest sporo mniejsza od dolnej  . Niestety boję się, że wydam sporą kwotę (bo nie jest to tania zabawa) a po dwóch miesiącach nie będzie już po zabiegu śladu na mojej twarzy  .
Czy usta powiększone różnymi metodami wyglądają inaczej? Np czy jedna metoda daje bardziej naturalny efekt od innej?
pozdrawiam
|

04-01-11, 13:33
|
 |
Member
|
|
|
|
|
Ja na przykład obawiam się, że po takim zabiegu na usta wyglądałabym nienaturalnie. Czy lekarz może coś takiego przewidzieć i powiedzieć klientce, że odradza taki zabieg, albo zrobić komputerową wizualizację?
|

05-01-11, 19:58
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
|
mnie się marzy powiększenie/wypełnienie ust, zwłaszcza górnej wargi. Od miesięcy przeglądam i czytam nt. materiały w sieci. Jaki preparat, gdzie, u kogo?
Oprócz tego wypełnianie bruzd nosowo-wargowych, kurze łapki...ech, tyle rzeczy bym zrobiła
|

07-01-11, 09:04
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
Nadchodzi wiek kiedy trudno się pogodzić ze zmianami jakie robi czas z naszym wyglądem i myślimy o korektach tych najbardziej widocznych na pierwszy rzut "defektów". Chciałabym poddać się zabiegowi wypełniania ust,lecz moje obawy dotyczą tego,czy już ciągle będę to musiała powtarzać,czy kiedy przestanę to moje usta nie pomarszczą się lub całkiem nie zanikną.Pozdrawiam.
|

13-01-11, 14:49
|
 |
specjalista chirurg, lekarz medycyny estetycznej
|
|
|
|
|
odpowiedź na pytanie od użytkowniczki 'shinpi'
Cytat:
Napisał shinpi
Witam,
Cierpię na odwieczny kompleks przez mój nos, który zdaje się kompletnie nie pasować do mojej twarzy. Jest troszkę zbyt duży i ma mały garbek. Poważnie zastanawiałam się nad operacją plastyczną. Ostatnio jednak usłyszałam o nieinwazyjnej metodzie poprawiania nosa przy pomocy kwasu hialuronowego. Chciałabym się dowiedzieć, czy ta metoda jest na prawdę skuteczna? Jakie efekty może dać? Czy efekty są trwałe? I ile może taki zabieg kosztować?
|
Nieinwazyjna metoda korekty nosa przy zastosowaniu kwasu hialuronowego jest możliwa w przypadku wklęsłych czy "siodłowatych" nosów, lub gdy nos jest nieproporcjonalnie mały w stosunku do całej twarzy. Kwas hialuronowy jest bowiem stosowany w celu uzupełnienia tkankowych ubytków. W przypadku nadmiaru tkanki, jedyną metodą korekty (zmniejszenia) jest chirurgia plastyczna.

13-01-11, 15:03
|
 |
|
|
|
|
|
odpowiedź na pytanie od użytkowniczki 'Melinda'
Cytat:
Napisał Melinda
Witam,
Dołączam się do pytania o nieoperacyjną korektę nosa. Zawsze bałam się operacji a to brzmi obiecująco  .
Chciałabym też poprosić o rade, w jaki sposób powiększyć usta by efekt był najbardziej trwały? Już od dawna o tym myślę. A dokładnie o powiększeniu jedynie górnej wargi, bo naturalnie jest sporo mniejsza od dolnej  . Niestety boję się, że wydam sporą kwotę (bo nie jest to tania zabawa) a po dwóch miesiącach nie będzie już po zabiegu śladu na mojej twarzy  .
Czy usta powiększone różnymi metodami wyglądają inaczej? Np czy jedna metoda daje bardziej naturalny efekt od innej?
pozdrawiam 
|
Powiększanie i korekta kształtu ust przy pomocy kwasu hialuronowego jest obecnie jednym z najpopularniejszych rozwiązań estetycznych. Należy też do metod najbezpieczniejszych, ponieważ wypełniacz ten jest substancją naturalną, która nie niesie ryzyka powikłań w postaci zbliznowaceń lub trwałych zwłóknień. Te mogą się pojawić w przypadku użycia preparatów trwałych lub półtrwałych, dlatego medycyna estetyczna rzadko już wykorzystuje takie preparaty. Są one bowiem obarczone dużym ryzykiem powikłań, czasem nieodwracalnych. Nie dają przy tym możliwości uzyskania naturalnej plastyczności i takiego wyglądu ust jaki możemy uzyskać przy pomocy kwasu hialuronowego.
Efekty zabiegu przy wykorzystaniu kwasu hialuronowego jako wypełniacza utrzymują się mniej więcej przez rok. Po tym czasie zabieg należy powtórzyć. Koszt takiej procedury wynosi od 800 zł do 2000 zł.

18-01-11, 10:52
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
Witam,
Ja mam pytanie a propos nierówności po zabiegu - czy po powiększeniu/modelowaniu ust często powstają tzw "grudki"? A jeśli tak to pytanie czy można jakoś temu zaradzić?
Pozdrawiam
s
|

18-01-11, 11:16
|
 |
|
|
|
|
|
odpowiedź na pytanie od użytkowniczki 'Angela'
Cytat:
Napisał Angela
Ja na przykład obawiam się, że po takim zabiegu na usta wyglądałabym nienaturalnie. Czy lekarz może coś takiego przewidzieć i powiedzieć klientce, że odradza taki zabieg, albo zrobić komputerową wizualizację?
|
Efekt zabiegu w postaci całkowicie naturalnego wyglądu ust zależy przede wszystkim od umiejętności lekarza, który przeprowadza procedurę. Zanim zdecydujemy się na taki zabieg należy przedstawić mu swoje oczekiwania oraz omówić rozwiązania i ograniczenia - zwłaszcza w zakresie możliwości anatomicznych Pani ust. Prawidłowo skorygowane (wypełnione) usta powinny harmonizować z całością twarzy i nie mogą wyglądać jak sztuczne i przerysowane.
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|