ZAREJESTRUJ SIĘ
|
ZALOGUJ
TESTY KOSMETYKÓW ROZRYWKA KONKURSY FILMY E-MAGAZYN

stare 20-12-10, 22:46
admin admin jest nieaktywny
Administrator

Zdjęcia: 287
Forum z lekarzem medycyny estetycznej!

Zapraszamy Was do zadawania pytań naszemu ekspertowi, dr. Robertowi Chmielewskiemu z warszawskiej kliniki Skin Clinic, który jest specjalistą chirurgiem i cenionym lekarzem medycyny estetycznej.

Ponieważ piszemy na stronie o świetnym nowym zabiegu modelowania ust metodą Juvéderm Ultra Smile (http://ibeauty.pl/artykuly,4,83,1235...-z-ultra-smile), zachęcamy Was do pytania odnośnie wypełniaczy, ale nie tylko;-)

Możecie dowiedzieć się naprawdę wszystkiego, co związane z medycyną estetyczną, doktor jest skarbnicą wiedzy i wieloletnim, doświadczonym praktykiem

Polecamy!
stare 21-12-10, 11:37
shinpi shinpi jest nieaktywny
Junior Member

Witam,
Cierpię na odwieczny kompleks przez mój nos, który zdaje się kompletnie nie pasować do mojej twarzy. Jest troszkę zbyt duży i ma mały garbek. Poważnie zastanawiałam się nad operacją plastyczną. Ostatnio jednak usłyszałam o nieinwazyjnej metodzie poprawiania nosa przy pomocy kwasu hialuronowego. Chciałabym się dowiedzieć, czy ta metoda jest na prawdę skuteczna? Jakie efekty może dać? Czy efekty są trwałe? I ile może taki zabieg kosztować?
stare 21-12-10, 11:46
Melinda Melinda jest nieaktywny
Junior Member

Witam,
Dołączam się do pytania o nieoperacyjną korektę nosa. Zawsze bałam się operacji a to brzmi obiecująco.

Chciałabym też poprosić o rade, w jaki sposób powiększyć usta by efekt był najbardziej trwały? Już od dawna o tym myślę. A dokładnie o powiększeniu jedynie górnej wargi, bo naturalnie jest sporo mniejsza od dolnej. Niestety boję się, że wydam sporą kwotę (bo nie jest to tania zabawa) a po dwóch miesiącach nie będzie już po zabiegu śladu na mojej twarzy.

Czy usta powiększone różnymi metodami wyglądają inaczej? Np czy jedna metoda daje bardziej naturalny efekt od innej?

pozdrawiam
stare 04-01-11, 13:33
Angela Angela jest nieaktywny
Member

Ja na przykład obawiam się, że po takim zabiegu na usta wyglądałabym nienaturalnie. Czy lekarz może coś takiego przewidzieć i powiedzieć klientce, że odradza taki zabieg, albo zrobić komputerową wizualizację?
stare 05-01-11, 19:58
agabil1 agabil1 jest nieaktywny
Senior Member

mnie się marzy powiększenie/wypełnienie ust, zwłaszcza górnej wargi. Od miesięcy przeglądam i czytam nt. materiały w sieci. Jaki preparat, gdzie, u kogo?
Oprócz tego wypełnianie bruzd nosowo-wargowych, kurze łapki...ech, tyle rzeczy bym zrobiła
stare 07-01-11, 09:04
kameliia kameliia jest nieaktywny
Junior Member

Nadchodzi wiek kiedy trudno się pogodzić ze zmianami jakie robi czas z naszym wyglądem i myślimy o korektach tych najbardziej widocznych na pierwszy rzut "defektów". Chciałabym poddać się zabiegowi wypełniania ust,lecz moje obawy dotyczą tego,czy już ciągle będę to musiała powtarzać,czy kiedy przestanę to moje usta nie pomarszczą się lub całkiem nie zanikną.Pozdrawiam.
stare 13-01-11, 14:49
Dr Robert Chmielewski Dr Robert Chmielewski jest nieaktywny
specjalista chirurg, lekarz medycyny estetycznej

odpowiedź na pytanie od użytkowniczki 'shinpi'

Cytat:
Napisał shinpi Zobacz post
Witam,
Cierpię na odwieczny kompleks przez mój nos, który zdaje się kompletnie nie pasować do mojej twarzy. Jest troszkę zbyt duży i ma mały garbek. Poważnie zastanawiałam się nad operacją plastyczną. Ostatnio jednak usłyszałam o nieinwazyjnej metodzie poprawiania nosa przy pomocy kwasu hialuronowego. Chciałabym się dowiedzieć, czy ta metoda jest na prawdę skuteczna? Jakie efekty może dać? Czy efekty są trwałe? I ile może taki zabieg kosztować?
Nieinwazyjna metoda korekty nosa przy zastosowaniu kwasu hialuronowego jest możliwa w przypadku wklęsłych czy "siodłowatych" nosów, lub gdy nos jest nieproporcjonalnie mały w stosunku do całej twarzy. Kwas hialuronowy jest bowiem stosowany w celu uzupełnienia tkankowych ubytków. W przypadku nadmiaru tkanki, jedyną metodą korekty (zmniejszenia) jest chirurgia plastyczna.
stare 13-01-11, 15:03

odpowiedź na pytanie od użytkowniczki 'Melinda'

Cytat:
Napisał Melinda Zobacz post
Witam,
Dołączam się do pytania o nieoperacyjną korektę nosa. Zawsze bałam się operacji a to brzmi obiecująco.
Chciałabym też poprosić o rade, w jaki sposób powiększyć usta by efekt był najbardziej trwały? Już od dawna o tym myślę. A dokładnie o powiększeniu jedynie górnej wargi, bo naturalnie jest sporo mniejsza od dolnej. Niestety boję się, że wydam sporą kwotę (bo nie jest to tania zabawa) a po dwóch miesiącach nie będzie już po zabiegu śladu na mojej twarzy.
Czy usta powiększone różnymi metodami wyglądają inaczej? Np czy jedna metoda daje bardziej naturalny efekt od innej?
pozdrawiam

Powiększanie i korekta kształtu ust przy pomocy kwasu hialuronowego jest obecnie jednym z najpopularniejszych rozwiązań estetycznych. Należy też do metod najbezpieczniejszych, ponieważ wypełniacz ten jest substancją naturalną, która nie niesie ryzyka powikłań w postaci zbliznowaceń lub trwałych zwłóknień. Te mogą się pojawić w przypadku użycia preparatów trwałych lub półtrwałych, dlatego medycyna estetyczna rzadko już wykorzystuje takie preparaty. Są one bowiem obarczone dużym ryzykiem powikłań, czasem nieodwracalnych. Nie dają przy tym możliwości uzyskania naturalnej plastyczności i takiego wyglądu ust jaki możemy uzyskać przy pomocy kwasu hialuronowego.

Efekty zabiegu przy wykorzystaniu kwasu hialuronowego jako wypełniacza utrzymują się mniej więcej przez rok. Po tym czasie zabieg należy powtórzyć. Koszt takiej procedury wynosi od 800 zł do 2000 zł.
stare 18-01-11, 10:52
singielka singielka jest nieaktywny
Junior Member

Witam,
Ja mam pytanie a propos nierówności po zabiegu - czy po powiększeniu/modelowaniu ust często powstają tzw "grudki"? A jeśli tak to pytanie czy można jakoś temu zaradzić?
Pozdrawiam
s
stare 18-01-11, 11:16

odpowiedź na pytanie od użytkowniczki 'Angela'

Cytat:
Napisał Angela Zobacz post
Ja na przykład obawiam się, że po takim zabiegu na usta wyglądałabym nienaturalnie. Czy lekarz może coś takiego przewidzieć i powiedzieć klientce, że odradza taki zabieg, albo zrobić komputerową wizualizację?
Efekt zabiegu w postaci całkowicie naturalnego wyglądu ust zależy przede wszystkim od umiejętności lekarza, który przeprowadza procedurę. Zanim zdecydujemy się na taki zabieg należy przedstawić mu swoje oczekiwania oraz omówić rozwiązania i ograniczenia - zwłaszcza w zakresie możliwości anatomicznych Pani ust. Prawidłowo skorygowane (wypełnione) usta powinny harmonizować z całością twarzy i nie mogą wyglądać jak sztuczne i przerysowane.

Tagi
dr robert chmielewski, medycyna estetyczna

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania