ZAREJESTRUJ SIĘ
|
ZALOGUJ
TESTY KOSMETYKÓW ROZRYWKA KONKURSY FILMY E-MAGAZYN

stare 17-06-11, 19:37
migotka migotka jest nieaktywny
Senior Member

Wpisy: 18
Zdjęcia: 20
Grzybica paznokci.

Nie wiem, czy w dobrym dziale zakłdam ten wątek.
Kilka dni temu zauważyłam na dużym palcu u stopy żółtawą plamę, jakby zgrubienie.
Wyczytałam, że to może być poczatek grzybicy.
Bardzo czesto korzystam z basenu/sauny. Być może w ten sposób się zaraziłam
Czy ktoś z Was miał lub ma z tym również problem, lub chociaż wie, jak można temu zaradzić ?
stare 30-07-11, 11:46
korniczek korniczek jest nieaktywny
Junior Member

Prawie na 100% to grzybica skoro często korzystasz z basenu to wysoce prawdopodobne, że się tam zaraziłaś. Odpisuję bo sam miałem nieprzyjemność zmagać się z grzybicą paznokciu u na stopach. Pomijam że leczenie trwało bardzo długo to prawdopodobne są zawroty. Pamiętaj, żeby nie przerywać leczenia. Może się okazać, że będzie to trwać ponad rok (leczenie grzybicy paz. stóp zajmuje więcej czasu niż rąk). Mogę polecić loceryl bo jestem z niego zadowolony. Cena może nie jest najniższa ale skuteczność=odpowiednia cena.
stare 31-07-11, 06:18
migotka migotka jest nieaktywny
Senior Member

Wpisy: 18
Zdjęcia: 20
Cytat:
Napisał korniczek Zobacz post
Prawie na 100% to grzybica skoro często korzystasz z basenu to wysoce prawdopodobne, że się tam zaraziłaś. Odpisuję bo sam miałem nieprzyjemność zmagać się z grzybicą paznokciu u na stopach. Pomijam że leczenie trwało bardzo długo to prawdopodobne są zawroty. Pamiętaj, żeby nie przerywać leczenia. Może się okazać, że będzie to trwać ponad rok (leczenie grzybicy paz. stóp zajmuje więcej czasu niż rąk). Mogę polecić loceryl bo jestem z niego zadowolony. Cena może nie jest najniższa ale skuteczność=odpowiednia cena.

Dziękuję bardzo!
A czy można to kupić bez recepty ?
stare 16-08-11, 22:20
Luna_89 Luna_89 jest nieaktywny
Senior Member

Też mam z tym problem i to od kilu lat Zauważyłam kiedyś na dużym palcu u stopy żółtawą plamkę i poszłam z tym do dermatologa. Pobrali mi próbkę zmienionego chorobowo paznokcia i przy następnej wizycie pokazali mi co im "wyrosło" w takim plastikowym pojemniczku.Fuj, włochaty, i wstrętny grzyb Dlatego radzę Ci, abyś jednak udała się z tym do dermatologa- pobiorą próbkę, zbadają, wyhodują i pow. Ci co to za rodzaj grzyba-wtedy dopasują odpowiedni lek do konkretnego rodzaju grzybicy. Tak jest najbezpieczniej, bo tak jak pow. przedmówca leczenie jest żmudne i długotrwałe, a jeśli chcesz skutecznie pozbyć się problemu, nie możesz tego robić na własną rękę. Istnieje bowiem duże prawdopodobieństwo, że będziesz kurować się niewłaściwym lekiem, (źle dobranym na dany typ grzyba) i nie wskórasz nic,albo tylko pogorszysz sprawę...

"Pieniądze szczęścia nie dają - dopiero ZAKUPY!" ~ Marilyn Monroe

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania