05-02-12, 20:38
|
 |
straż forumowa
|
|
|
|
Cytat:
Napisał migotka
Tymka, a jak nakładasz podkład na granice twarzy i szyi ? Nie masz z tym problemu ? Mnie to sprawia największy kłopot, niestety.
|
Co prawda nie jestem Kasią, ale może coś pomogę 
Jak masz dobrze dobrany podkład, to nie będzie różnicy, jeśli zatrzesz ładnie granicę, malując troszkę na boki żuchwy, podbródek i delikatnie na szyję i rozcierając. Spróbuj najpierw tym podkładem w płynie.
|

08-02-12, 14:43
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Wczoraj byłam we wszystkich drogeriach w moim mieście i jakież było moje zdziwienie kiedy okazało się, że nie mają podkładów Bourjois,a najbardziej ten które mi iBeautki polecały tj.BioDetox. Znalazłam tę markę w Rossmanie i wszystko byłoby ok gdyby nie to, że oprócz pustych testerów mieli tylko kilka sztuk i to niestety kolory ciemne, a ja jednak potrzebuję jasnego.Poszukałam więc na allegro i kupiłam próbki tego podkładu i teraz czekam na paczkę.
W jednej drogerii chciałam prosić o próbkę,obejrzenie podkładu Revlon Colorstay, jednakże ekspedientka koniecznie chciała abym kupiła podkład firmy Lumene.Nie zdecydowałam się z 3 powodów, jeden to za wysoka cena jak dla mnie (70 zł), a po drugie "nachalność" pani, a po trzecie po prostu konsystencja i kolor mi nie pasował.
Myślę, że jak podkład Bourjois BioDetox nr 52 będzie mi pasował to kupie go przez internet
|

08-02-12, 15:04
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Cytat:
Napisał Odella
Myślę, że jak podkład Bourjois BioDetox nr 52 będzie mi pasował to kupie go przez internet 
|
Odella, myślę, że będziesz nim zachwycona! Tak jak ja
Musisz tylko uważać przy nakładaniu - wymaga szybkiego tempa i nakładania w maleńkich porcyjkach, które szybko należy rozprowadzić. Ja np. wcześniej nakładałam podkład zupełnie inną techniką, ale ten jest dość specyficzny  Trzeba po prostu się do niego przyzwyczaić, a później się go już kocha!
Właściwie możesz zamiast tradycyjnego podkładu kupić ten sam podkład, ten sam odcień, tylko w kompakcie - jest dużo wygodniejszy (ja testuję go dzieki naszemu kochanemu iBeauty  ) Nakłada się znakomicie, można mieć w torebce, w każdej chwili idealnie poprawić, w ogóle nie czuje się obciążenia na skórze, wygląda znakomicie, aksamitnie! I takie śliczne ma pudełko z lusterkiem
Widziałam że czasami się zdarza, że jest w promocji - np. w SuperPharmie raz ten w buteleczce, raz w kompakcie. Można trafić ok 1/3 ceny taniej.
|

08-02-12, 15:21
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Szczęściara z Ciebie, że możesz testować taki kosmetyk. Ja do tej pory nie wygrałam żadnego kosmetyku do testowania,może temu że za krótko tu jestem 
Fakt faktem, ten podkład trzeba szybko rozprowadzać.Testowałam go w Rossmanie, ale tylko odrobinkę bo wszystkie testery były puste i zaschnięte.Jenak wygrzebałam coś z tego patyczka i niestety nie zdążyłam go rozprowadzić
Niestety u nas nie ma SuperPharma  a myślałam,że mieszkam w dużym mieście hmm...
|

08-02-12, 17:45
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Cytat:
Napisał dakota
Co prawda nie jestem Kasią, ale może coś pomogę 
Jak masz dobrze dobrany podkład, to nie będzie różnicy, jeśli zatrzesz ładnie granicę, malując troszkę na boki żuchwy, podbródek i delikatnie na szyję i rozcierając. Spróbuj najpierw tym podkładem w płynie.
|
Dziękuję Dakota 
Poradziłam sobie. Faktycznie, ten w płynie badzo dobrze 'leży' na mojej twarzy.
Teraz makijaż codzienny nie jest problemem
|

10-02-12, 23:13
|
|
Senior Member
|
|
|
|
|
Dziewczyny mam do Was pytanie.Dostałam pocztą podkład Revlon colorstay kolor buff i wszystko było by ok gdyby nie to że ten podkład ma strasznie "chemiczny zapach". Wiedziałam wcześniej, że nie ma żadnej pompki itp, ale ten zapach jest strasznie dziwny i stąd moje pytanie do użytkowniczek Revlon czy one też tak mają?Nie wiem czy dostałam jakiś stary podkład bo na opakowaniu nie ma napisanej daty ważności...
|

10-02-12, 23:29
|
 |
straż forumowa
|
|
|
|
Cytat:
Napisał Odella
Nie wiem czy dostałam jakiś stary podkład bo na opakowaniu nie ma napisanej daty ważności...
|
na podkładzie powinien być kod, ciąg cyfr i liter - podaj go postaram Ci się pomóc w miarę możliwości
|

10-02-12, 23:36
|
|
Senior Member
|
|
|
|
|
nie wiem czy akurat o ten kod chodzi ale innego nie ma 3 0997-5410-02 0
znalazłam jeszcze coś takiego NPN 80001994 oraz na samym dole 1.0 FL.0z/0z.Lig./30 ml więcej nie ma
Ostatnio edytowane przez RudaGrazyna ; 11-02-12 o 00:31
Powód: post pod postem
|

11-02-12, 00:36
|
 |
straż forumowa
|
|
|
|
Cytat:
Napisał Odella
nie wiem czy akurat o ten kod chodzi ale innego nie ma 3 0997-5410-02 0
znalazłam jeszcze coś takiego NPN 80001994 oraz na samym dole 1.0 FL.0z/0z.Lig./30 ml więcej nie ma
|
hmmmmmm to dziwne
data ważności powinna być wybita na opakowaniu:
|

11-02-12, 09:49
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
jakby co jestem uzytkowniczka Revlonowskiego podkladu i potwierdzam,ze on okrutnie smierdzi!alkoholowo-chemicznie wlasnie,na twarzy sie ten smrodek nie utrzymuje,potem przy kazdej kolejnej aplikacji tez tak go nie czuc..jesli kupowalas w jakims sparwdzonym internetowym sklepie to raczej nie ma strachu ze cos z nim jest nie tak,on po prostu capi sam z siebie fabrycznie
|
| Narzędzia wątku |
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|