ZAREJESTRUJ SIĘ
|
ZALOGUJ
TESTY KOSMETYKÓW ROZRYWKA KONKURSY FILMY E-MAGAZYN

stare 20-09-10, 00:05
admin admin jest nieaktywny
Administrator

Zdjęcia: 287
Exclamation II etap - wrzesień/październik 2010

Witajcie!
Zapraszamy do kolejnego etapu, w którym 5 osób może dołączyć do grupy testerek kosmetyków Delii (pozostaniesz w niej do końca akcji, czyli do lutego 2011!).

Zadanie polega na wpisaniu poniżej odpowiedzi na następujące pytania:
1) Czy znasz kosmetyki Delia, jeśli tak, napisz, jakich do tej pory używałaś
2) Jak dbasz o swoje włosy? (tylko ta odpowiedź podlega ocenie jury)

Szczegóły akcji na: http://ibeauty.pl/artykuly,2,37,928,...osmetyki-delia

Serdecznie zapraszamy!
stare 20-09-10, 07:12
akinoom6 akinoom6 jest nieaktywny
Junior Member

1. Słyszałam o kosmetykach Delia, lecz nie miałam jeszcze okazji ich przetestowania.

2. O włosy dbam według moich 2 sekretnych rytuałów.

RYTUAŁ WZMACNIANIA, na który składają się:

Maseczka przeciw wypadaniu pasm - należy zetrzeć na tarce korzeń czarnej rzepy i wycisnąć z niej sok. Jeśli jest twardy, można użyć sokowirówki. Świeżo wyciśnięty sok wcieram w skórę głowy i owijam ją ręcznikiem. Płyn spłukuję po godzinie i myję głowę.
Maseczka wzmacniająca włosy - mieszam 2 łyżki oleju sezamowego, żółtko, łyżkę majonezu i połowę szklanki śmietany 18%, następnie rozprowadzam już gotową maseczkę na wilgotnych włosach. Po pół godziny zmywam.
Maseczka wzmacniająca końcówki włosów - mieszam 2 żółtka z łyżeczką miodu i wmasowuję papkę we włosy. Przykrywam głowę foliowym czepkiem i okrywam podgrzanym ręcznikiem. Maseczkę trzymam pół godziny, po czym spłukuję letnią wodą z dodatkiem kilku kroplisoku z cytryny. Zabieg stosuję raz w tygodniu przez co najmniej 3-4 tygodnie.
Kompres z oliwy - podgrzewam pół szklanki oliwy z oliwek i ciepłą starannie wmasowuję we włosy. Wkładam foliowy czepek i owijam ręcznikiem głowę. Po 10 minutach spłukuję oliwkę szamponem. Kompres stosuję raz na 2 tygodnie.
Naturalny tonik - mieszam po łyżce stołowej ziela skrzypu, korzenia łopianu, szyszek chmielu i liści pokrzywy. Przesypuje zioła do słoika i zalewam 1/4 l czystego spirytusu. Po 2 tygodniach odcedzam mieszankę, a otrzymanym płynem nacieram skórę głowy co drugi dzień. Taki tonik świetnie wzmacnia włosy.

RYTUAŁ ODŻYWIANIA, na który składają się:

Kompres odżywczy - pół buteleczki olejku rycynowego, żółtko, sok z połowy cytryny dokładnie mieszam. Powinna powstać papka o konsystencji majonezu. Tak powstałą papkę nakładam na wilgotne włosy, wmasowuję opuszkami palców i następnie zakładam czepek foliowy. Po 30 minutach myję glowę szamponem.
Maseczka na piękny połysk włosów - czubatą łyżkę czarnej herbaty i suszonej szałwii zalewam dwoma szklankami wrzątku. Gotuję 2 godziny, dodając tyle wody, by jej poziom był zawsze taki sam. Przecedzam, studzę i naparem moczę suche włosy, potem głowę owijam czepkiem foliowym oraz ciepłym ręcznikiem. Pozostawiam je tak na godzinę, później spłukuję i gotowe!
Maseczka odżywcza - mieszam 2 żółtka, łyżkę oleju z pestek winogron i sok z połowy cytryny. Rozprowadzam maskę na osuszonych ręcznikiem włosach, owijam głowę folią, a następnie suchym ręcznikiem. Pozostawiam kompres na 15 minut. Następnie spłukuję włosy.
Dotleniający masaż - zawsze staram się masować głowę podczas mycia lub nakładania odżywki, bądź maseczki. Uciskam ją, zataczając koła od skroni w kierunku czubka głowy i od czoła do karku. Potem lekko pociągam za końce włosów, to świetnie dotlenia skórę głowy. Na taki masaż poświęcam ok 5-10 minut dziennie. Dzięki niemu moje włosy są mocniejsze, bardziej gęste i lepiej odżywione. Polecam!
stare 20-09-10, 11:55
czeko czeko jest nieaktywny
Senior Member

Zdjęcia: 2
1. Znam firmę Delia, a produktem którego używam jest ekskluzywny jedwab do ciała.
2. Podstawą pielęgnacji moich włosów jest stosowanie odpowiednio dobranych produktów do ich pielęgnacji jak i stylizacji. Dlatego wybieram szampony i odżywki przeznaczone do włosów suchych. Raz na tydzień stosuję również regenerującą maseczkę, która sprawia, że moje włosy są zdecydowanie gładsze i nawilżone. Po każdym umyciu włosów spłukuję je na koniec chłodnym strumieniem wody, a podczas suszenia traktuję je wyłącznie zimnym powietrzem. Jeszcze w lekko wilgotne włosy wcieram jedwab do włosów. Staram się już nie używać pianek (i powiem że dobrze mi to wychodzi pomimo iż kiedyś nie wyobrażałam sobie bez niej hm życia ). Gdy mam jakieś ważne "wyjście z domu" stosuję czasem lakier do włosów - stylizacja i odnowa . Te moje rytuały sprawiają, że moje włosy są gładsze i bardziej błyszczące
stare 20-09-10, 13:45
justyna1 justyna1 jest nieaktywny
Member

Zdjęcia: 5
odp.1 znam kosmetyki Delia ze słyszenia jednak do tej pory nie miałam przyjemnosci używac ich kosmetyków
odp.2 Odkąd pamietam miałam gęste i mocne włosy, fakt faktem ciężko się układają w skutek ich ilości ale jakoś daje sobie z tym radę Przywyczajona do tego,że jest ich dużo wpadłam w panikę gdy ujrzałam pewnego dnia kłaczki włosów na poduszce.Moje włosy były dosłownie wszędzie, w każdym pomieszczeniu na podłodze było ich mnóstwo.Postanowiłam szybko temu zaradzić : po pierwsze zmieniłam szampon na specjalistyczny, po drugie moja fryzjera poleciła mi specjalną maseczkę,zrobiona indywidualnie dla mnie i muszę przyznać ,że maseczka okazała się bardzo skuteczna.Musiałam ją nakładać dwa razy w tygodniu na półgodziny, owijać włosy folią i ręcznikiem a po upywie czasu zmyć.Maseczka może nie zachwycała zapachem ale jej skuteczna naprawde byla rewelacyjna.
Od tej używam wiec specjalnego szamponu i maseczki.Nie wsytawiam włosów na słoneczko, stosuję specjalne mgiełki ochronne a wieczorem codziennie przez półgodziny szczotkuje je dzięki czemu są sprężyste i lśniące.
Poza tym nie używam żadnych pianek, lakierów a nawet suszarki ponieważ niszczą one włosy i wysyszają nadmiernie.
Używam również sposobu mojej babcki -sok z cytyny, oilwa z oliwek, wywar z pokrzywy -wszystko to łącze ze sobą a po uzyskania jednolitej konsytencji nakładam na głowę.
Czasem na włosy nakladam również olejek arganiowy, która sprawia że włosy są lśniące, sprężyste i mocne.
Poza tym zdrowa dieta, umiar i odpwiednia pielęgnacja sprawiają że moja czuprynka znów prezentuje się świetnie.A włosy są gęste i mocne czyli takie jak lubię.
stare 20-09-10, 21:01
werax werax jest nieaktywny
Junior Member

1. MÓJ ULUBIONY KOSMETYK DELII TO SZAMPON CZEKOLADOWY DO WŁOSÓW BRĄZOWYCH ORAZ POMADKA NAWILŻAJĄCA 101.

2. Moje włosy to mój skarb. Ponieważ farbuję włosy od dawna, muszę o nie szczególnie dbać. Dlatego stosuję szampon do włosów brązowych, który cudnie odświeża ich kolor oraz nadaje im blasku. Nie zapominam o odżywce po każdym myciu. Raz w tygodniu robię włosom domowe spa - nakładam jedwab Delii i pozostaję w kąpieli. Para unosząca się w łazience działa na włosy dodatkowo, jak balsam pozwalając głębiej wniknąć dobroczynnemu preparatowi. Stosuję rewitalizator koloru. Raz w miesiącu odwiedzam fryzjerkę i podcinam fryzurę. Nie mogę unikać suszarki, ponieważ mam krótką fryzurę i myję włosy rano nadając fryzurze kształt. Ale i tak moje włosy, dzięki starannie dobranym kosmetykom, zachwycają fryzjerki.
stare 20-09-10, 23:37
yasmina yasmina jest nieaktywny
Junior Member

Niestety do tej pory nie miałam okazji używać kosmetyków Delia, ale chciałabym to zmienić. Moje włosy z racji tego że są rozjaśnione na bardzo jasny blond muszą dostawać duży zastrzyk odżywek, masek, wklepuję w nie ciągle jedwab, odżywki na gorąco, maski, robię też sobie płukanki z piwa i maski z jajek - bo wierzę w moc natury i wciąż szukam nowości
stare 22-09-10, 11:40
sympathy sympathy jest nieaktywny
Junior Member

II etap - wrzesień/październik 2010

1) Czy znasz kosmetyki Delia, jeśli tak, napisz, jakich do tej pory używałaś?
Znam kosmetyki Delia. Marka ta ma niezwykle bogate portfolio kosmetyczne. Słyszałam o skuteczności kosmetyków, a także o najwyższym poziomie jakości.
Do tej pory używałam:
  • odżywki z wapniem do paznokci łamliwych, aby zapewnić paznokciom zdrowy wygląd i wspaniały połysk.
  • szampon koloryzujący No. 1
2) Jak dbasz o swoje włosy? (ta odpowiedź podlega ocenie jury)

Co prawda włosy odrastają ale to nie znaczy, że możemy odpuścić sobie ich pielęgnację. Pielęgnację włosów należy dopasować do ich rodzaju. Moje przetłuszczające się włosy wymagają codziennego mycia, gdyż szybko tracą świeży wygląd.Odżywki i balsamy bez spłukiwania, zastępuję bardzo lekkimi odżywkami, które można spłukać i które nie obciążają włosów. Do modelowania wybieram kosmetyki lekkie, zwiększające puszystość.
Końcówki włosów regeneruję jedwabiem, który dodatkowo nadaje włosom niesamowitej miękkości i niepowtarzalnego połysku. Doskonale ułatwia modelowanie bez niepotrzebnego obciążania włosów. Ponadto produkt ten utrzymuje włosy w optymalnym stanie nawilżenia, likwiduje problem rozdwojonych końcówek włosów, regeneruje i nawilża włosy oraz działa wygładzająco. Pamiętajmy, że kosmetyki dobrane odpowiednio do ich stanu pozwolą poprawić ich kondycję i wygląd. Niewłaściwy dobór kosmetyków sprawia, że włos jest przeciążony, a skóra głowy osłabiona przez dużą ilość substancji zawartych w szamponach, odżywkach i maskach. Dodatkowym wrogiem jest suszarka, której działanie bardzo silnie wysusza nie tylko włosy, ale także skórę głowy. Sekret mojej pielęgnacji to czerpanie z natury. Pielęgnuję włosy wydobywając z nich naturalne piękno, zdrowie i blask!
stare 22-09-10, 20:18
Justi0510 Justi0510 jest nieaktywny
Member

1. Tak, znam kosmetyki firmy Delia. Do dzisiaj do przyciemniania brwi stosuję tylko hennę tej marki.
2. Włosy to wizytówka każdej z nas i atrybut kobiecości, więc warto o nie dbać poprzez odpowiednią pielęgnację, a szczególnie po lecie, kiedy były wystawione na wiele niekorzystnych czynników zewnętrznych. Ja zawsze po wakacjach odwiedzam salon fryzjerski, gdzie oddaję się w ręce specjalisty, który wykonuje profesjonalne cięcie. Krótsze kosmyki w jesienne dni są bardzo wygodne, bo ich pielęgnacja i układanie wymaga niewiele czasu, a ja mam go więcej na odpoczynek i inne drobne przyjemności Jestem właścicielką włosów cienkich, suchych, matowych i zniszczonych wielokrotnym rozjaśnianiem, dlatego na co dzień otaczam je szczególną troską. Do ich pielęgnacji używam kosmetyków przeznaczonych specjalnie do tego typu włosów. Do mycia stosuję odżywczy szampon do włosów cienkich i farbowanych z żeńszeniem i bambusem, który również dodaje mojej czuprynce objętości. Po dokładnym zmoczeniu włosów rozcieńczam niewielką ilość szamponu i rozprowadzam, zaczynając od delikatnego wmasowywania go opuszkami palców w skórę głowy. Włosy puczę zawsze bardzo starannie wodą o umiarkowanej temperaturze. Na koniec polewam włosy zimną wodą, aby zamknąć łuski włosów. Następnie stosuję balsam do włosów suchych i zniszczonych z olejkiem migdałowym i awokado, dzięki któremu stają się jedwabiście miękkie i lśniące. W końcówki włosów wcieram sok z miąższu aloesu, bo jest to dla nich pakiet ratunkowy, który doskonale je nawilża i chroni przed rozdwajaniem oraz sprawia, że znowu odzyskują witalność. Raz w tygodniu przygotowuję miksturę - płukankę, która koi podrażnioną skórę głowy i nadaje moim jasnym włosom złociste refleksy. Pół szklanki suszonych kwiatów zalewam litrem zimnej wody. Po zagotowaniu odczekuję jeszcze 5 minut i przecedzam. Następnie używam wywaru do ostatniego płukania po umyciu głowy.
stare 22-09-10, 23:15
Cleo
Guest

1. Słyszałam o tych kosmetykach ale nie ożywałam ich.

2. O włosy dbam w następujący sposób. Myje je nie częściej i nie rzadziej niż co dwa dni, ponieważ to nie jest zdrowe dla włosów. Jak myje głowę zawsze uważam żeby nie naciskać na głowę za mocno ponieważ to może prowadzić do łupieżu. Myje dwa razy raz żeby zmyć jakiekolwiek kosmetyki na ich i drugi raz żeby je odświeżyć. Po nałożeniu odżywki przeczesuje włosy grzebieniem i dopiero wtedy zmywam dokładnie odżywkę z włosów.
Jeśli susze włosy suszarka to zawsze "idę" suszarka w dol włosa. I zawsze używam produktów "heat resistant". Ale staram się suszyć włosy suszarka jak najrzadziej.
Także co około dwa miesiące obcinam końcówki. Chyba że włosy są zniszczone np. końcówki się rozdwaja, wtedy częściej.

stare 23-09-10, 18:56
Magdzia989 Magdzia989 jest nieaktywny
Junior Member

1. Słyszałam o kosmetykach Delli jednak są one bardzo trudno dostępne. Jeśli już coś się znajdzie to tylko pojedyncze egzemplarze.Jednak udało mi się dostać Fluid nawilżający MINERAL VELVET SKIN . Doskonale wyrównuje koloryt skóry korygując przebarwienia i rozświetlając ją. Skóra po nim jest dogłębnie nawilżona, odzyskuje świeży i zdrowy wygląd. Naprawdę gorąco polecam !!!

2. Mam długie, gęste włosy ,które trudno jest ujarzmić szczególnie rano dlatego zawsze na noc zwijam je w koczek lub warkocz. Myję je co drugi dzień dwukrotnie , ponieważ jak mówi moja mama pierwsze mycie jest podstawowe a drugie właściwe, zawsze po myciu stosuję odżywkę lub jedwab do włosów. Od czasu do czasu nakładam również maseczkę odżywczą. Staram się ich nie suszyć tylko poczekać aż wyschną same, jednak jeśli muszę już to zrobić to nie używam zbyt gorącego powietrza , a suszenie rozpoczynam od ich nasady, co chroni moje włosy przed nadmiernym przesuszeniem końcówek. Latem stosuję kosmetyki z linii przeciwsłonecznych, które zawierają filtry UV. Osobiście uważam że włosy i fryzura bardzo mocno wpływają na wizerunek człowieka, dlatego staram zawsze utrzymywać je w świetnej formie. Mam zaufanego i sprawdzonego fryzjera, w którego ręce zawsze i chętnie oddaję moje włosy.
Zamknięty Temat

Tagi
konkurs, testowanie kosmetyków

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania