ZAREJESTRUJ SIĘ
|
ZALOGUJ
TESTY KOSMETYKÓW ROZRYWKA KONKURSY FILMY E-MAGAZYN

stare 01-12-10, 10:54
justyna1 justyna1 jest nieaktywny
Member

Zdjęcia: 5
odp.1 znam kosmetyki Delia ze słyszenia jednak do tej pory nie miałam przyjemnosci używac ich kosmetyków
odp.2 Odkąd pamietam miałam gęste i mocne włosy, fakt faktem ciężko się układają w skutek ich ilości ale jakoś daje sobie z tym radę Przywyczajona do tego,że jest ich dużo wpadłam w panikę gdy ujrzałam pewnego dnia kłaczki włosów na poduszce.Moje włosy były dosłownie wszędzie, w każdym pomieszczeniu na podłodze było ich mnóstwo.Postanowiłam szybko temu zaradzić : po pierwsze zmieniłam szampon na specjalistyczny, po drugie moja fryzjera poleciła mi specjalną maseczkę,zrobioną indywidualnie dla mnie i muszę przyznać ,że maseczka okazała się bardzo skuteczna.Musiałam ją nakładać dwa razy w tygodniu na półgodziny, owijać włosy folią i ręcznikiem a po upywie czasu zmyć.Maseczka może nie zachwycała zapachem ale jej skuteczność naprawde byla rewelacyjna.
Od tej używam wiec specjalnego szamponu i maseczki.Nie wsytawiam włosów na słoneczko, stosuję specjalne mgiełki ochronne a wieczorem codziennie przez półgodziny szczotkuje je dzięki czemu są sprężyste i lśniące.
Poza tym nie używam żadnych pianek, lakierów a nawet suszarki ponieważ niszczą one włosy i wysuszają nadmiernie.
Używam również sposobu mojej babcki -sok z cytryny, oilwa z oliwek, miód,wywar z pokrzywy -wszystko to łącze ze sobą a po uzyskania jednolitej konsytencji nakładam na głowę.
Czasem na włosy nakladam również olejek arganiowy, która sprawia że włosy są lśniące, sprężyste i mocne.
Poza tym zdrowa dieta, umiar i odpwiednia pielęgnacja sprawiają że moja czuprynka znów prezentuje się świetnie.A włosy są gęste i mocne czyli takie jak lubię
stare 01-12-10, 16:43
olanta7 olanta7 jest nieaktywny
Junior Member

1. Nie znam kosmetyków tej firmy, ale słyszałam o nich.
2. Moje włosy to moja wizytówka. Dlatego dbam o nie szczególnie. Ponieważ rozjaśniam je co 3 miesiące, muszę używać odpowiednich kosmetyków do ich pielęgnacji oraz odpowiednio o nie dbać. Przede wszystkim myję je w letniej wodzie, nigdy gorącej! Oraz po rozjaśnieniu koniecznie podcinam końcówki, aby włosy nie rozdwajały się. Oczywiście do mycia używam szamponu Loreal, a po umyciu nakładam odżywkę, najlepiej tej samej firmy. Wszystko to przeznaczone do włosów blond i rozjaśnianych. Od czasu do czasu robię maseczkę firmy Wax oraz płukam srebrzykiem, aby rozjaśnione pasemka nie były żółte. Po umyciu nakładam jedwab aby łatwiej je rozczesać i aby były lśniące. Rzadko używam suszarki i prostownicy, ponieważ uważam że moje naturalne fale są także ładne. Jeśli już muszę ich użyć najpierw nakładam na włosy odpowiednie kosmetyki, które ochronią je przed wysoką temperaturą. Po umyciu czekam aż włosy same wyschną, nie suszę ich suszarką. No i oczywiście odpowiednie odżywianie, aby wzmocnić włoski od środka
stare 02-12-10, 15:01
Luna_89 Luna_89 jest nieaktywny
Senior Member

1) Czy znasz kosmetyki Delia, jeśli tak, napisz, jakich do tej pory używałaś.
Znam kosmetyki tej marki już od dawna. Miałam przyjemność używania Mineralnego Fluidu MINERAL VELVET-SKIN, lakierów do paznokci z serii CORAL PROSILK oraz DELIA NO 1.

2) Jak dbasz o swoje włosy?
Piękne i zadbane włosy powinny być wizytówką każdej ceniącej się kobiety...Zatem:
Myję włosy w letniej wodzie, 2-3 razy w tygodniu.Nigdy częściej,bo wtedy bardziej się przetłuszczają. Często zmieniam szampony,by nie przyzwyczajać włosów tylko do 1 rodzaju. Podczas mycia przez kilka min masuję skórę głowy,żeby pobudzić krążenie i bardziej odżywić włosy. Szampon rozcieńczam wodą-łatwiej się rozprowadza. Stosuję tylko odżywki w sprayu,gdyż są lekkie i nie obciążają włosów. Na końcówki i dla łatwiejszego rozczesywania używam jedwabiu w sprayu. Włosy czeszę tylko grzebieniem z szeroko rozstawionymi zębami. Nie używam suszarki, lokówki ani prostownicy.Nie farbuję także włosów. Lakiery utrwalające są również nie dla mnie. Stawiam na naturalność. Końcówki podcinam co 2-3 miesiące,a kilka razy w miesiącu nakładam na 30-45 min maskę odżywiającą oraz stosuję ziołowe płukanki. Poza tym regularnie zażywam suplementy diety,które dodatkowo wzmacniają moje włosy-różne witaminki, tabletki drożdżowe, skrzyp polny z pokrzywą itp. No i staram się jak najmniej stresować,bo to strasznie szkodzi włosom, które wtedy masowo wypadają.

"Pieniądze szczęścia nie dają - dopiero ZAKUPY!" ~ Marilyn Monroe
stare 03-12-10, 22:25
karolina00113 karolina00113 jest nieaktywny
Member

Zdjęcia: 2
1. Niestety, do tej pory nie miałam okazji wypróbować kosmetyków marki Delia.
2. Mam cienkie i suche włosy, co wymaga ode mnie wielu zabiegów pielęgnacyjnych. Myję włosy szamponem wzmacniającym, po umyciu dokładnie spłukuję je, najpierw letnią wodą, a następnie zimną. Delikatnie wycieram włosy ręcznikiem. Po wytarciu stosuję lekką dwufazową odżywkę w sprayu, zapewnia ona moim włosom gładkość i umożliwia łatwe rozczesywanie. Następnie na końcówki włosów nakładam cement termiczny i suszę włosy suszarką. Staram się jednak nie używać jej często i jeżeli jest to możliwe pozostawiam włosy do naturalnego wyschnięcia, wtedy w końcówki wcieram kroplę jedwabiu. Dzięki mojej trosce, moje włosy utrzymują sie w dobrej kondycji.
stare 04-12-10, 18:09
Mgiełka Mgiełka jest nieaktywny
Member

1. nie miałam przyjemności jeszcze, ale muszę to zmienić.
2.
Myję - szamponem do nich przystosowanym.
Odżywiam - od zewnątrz odżywkami i maskami, od wewnątrz w tabletkach.
Chronię - podczas stylizacji, układania, suszenia, kręcenia i innego niszczenia.
Strzygę - regularnie, bo podobno to też im pomaga.
Nie drażnię - jak chcą nawilżenia to im je daję, skoro zdecydowanie nie lubią farbowania to ich nim nie uśmiercam.
some tell lies to make it through the day...
others are just not facing the truth...
some are evil men at war with good...
and some are good struggling with evil...
6 billion people in the world...
6 billion souls...

and sometimes... all you need is one...
stare 05-12-10, 00:07
sylciar sylciar jest nieaktywny
Junior Member

Mieszkam w małym miasteczku i niestety nie spotkałam się jeszcze z tą firmą, ale bardzo bym chciała wypróbować kosmetyki Delia,bo zazwyczj używam kosmetyki polecane przez znajomych.
Z ciekawością poszukałam informacji w sieci na temat tych kosmetyków i jestem mile zaskoczona.

Jeśli chodzi o pielęgnację włosów zazwyczaj myję je szamponem z jedwabiem żeby się nie puszyły,podcinam końcówki regularnie,unikam suszarki,prostownicy choć nie jest to łatwe
Włosy podkreślają mój wygląd i są moją wizytówką dlatego codziennie spędzam wiele czasu na ich pielęgnację,uwielbiam ich świeży zapach,miękkość i elastyczność
stare 05-12-10, 11:56
angelka angelka jest nieaktywny
Junior Member

1.Niestety ale nie miałam jeszcze przyjemności testowania kosmetyków Delia ale jest to teraz idealny moment by je przetestować. 2.O swoje włosy dbam w sposób szczególny i najwięcej uwagi i czasu poświęcam właśnie włosom...Dlatego gdyż są one suche,zniszczone z rozdwajającymi końcówkami.A więc moja pielęgnacja włosów to myję głowę,następnie nakładam odżywkę po spłukaniu nakładam maseczkę przed rozczesywaniem spryskuje włosy odżywką która ma na celu wzmocnić moje rozdwojone końcówki.Często podcinam włosy dla zdrowego wyglądu i szybszego odrastania.Nie spinam włosów gdy nie jest to konieczne tylko po to aby moje włosy mogły oddychać swobodnie.Jest wiele sposobów pielęgnacji moich włosów ale wymieniłam te najważniejsze.
stare 06-12-10, 09:19
admin admin jest nieaktywny
Administrator

Zdjęcia: 287
Etap listopad/grudzień zakończony

Te etap jest już zakończony, wyniki do k. tygodnia, a kolejna szansa, aby dołączyć do grupy testerek Delia już od 20 grudnia. Zapraszamy!
stare 10-12-10, 12:39
admin admin jest nieaktywny
Administrator

Zdjęcia: 287
Smile Wyniki Delia

Dziękujemy za udział w tej edycji, kolejne testerki dołączają do grupy. Są to:

1) agabil1
http://ibeauty.pl/vbulletin/showthre...pad-999p2.html

2) Forward

3) makda6

4) Justi0510
http://ibeauty.pl/vbulletin/showthre...topad-999.html

5) tymka1989

Na skrzynki forumowe wyślemy Wam prośbę o przesłanie danych do wysyłki. Gratulujemy!

A kolejna szansa, aby dołączyć do grupy - już od 20 grudnia. Zapraszamy!
Zamknięty Temat

Tagi
konkurs, testuj kosmetyki

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania