06-03-11, 23:45
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
Jak dobrze wyprostować włosy...
... przy pomocy prostownicy? Włosów mam dużo i niby nie sa kręcone, ale wywijają się na wszystkie strony. Pod koniec prostowania mam wrażenie, zę kosmyki od których zaczynałam, już się wywijają. Kosmetyki, które mają pomóc uzyskać gładkie włosy też nie dają jakiegoś spektakularnego efektu. Zresztą większość strasznie obciąża włosy i wyglądają jak przetłuszczone.
|

09-03-11, 17:17
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Prostownica chyba najlepiej poradzi sobie z Twoim problem. Nie dość, że wyprostuje włosy od czubka głowy, aż po same końce to jeszcze ładnie wygładzi pasma i wszelkie odstające kosmyki, a nawet młode, wyrastające i pojedyncze włoski, które są zazwyczaj różnej długości i odstają na wszystkie strony. Te najnowsze prostownice nawet w pewnym sensie mają dbać o włosy, albo chociaż nie niszczyć ich aż tak bardzo...Poza tym ładnie nabłyszczają włosy i stają się one gładkie w dotyku, chyba m.in. braun ma taką w swojej ofercie. Prostownica przydaje się od czasu do czasu, ale naprawdę bardzo rzadko, bo przy częstym stosowaniu okropnie niszczy włosy (w końcu temperatura robi swoje  ). Ja używam sporadycznie, tylko od wielkiego święta, żeby wygładzić pasma, bo naturalnie mam proste włosy...

08-04-11, 17:00
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
Podziel włosy na sekcje. Zacznij od karku, przechodząc ku czubkowi, a póżniej na boki. Sekcje nie mogą być za grubę, każdą z nich podziel na mniejsze pasma żeby dokładnie wyprostować włosy już za pierwszym pociągnięciem prostownicy. Największym błędem jest jak ktoś jeżdzi prostownicą po mega grubych pasmach włosów w przekonaniu, że to je wyprostuje. Przejechane pasma możesz utrwalać lakierem.
|

08-04-11, 18:28
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Cytat:
Napisał Desiderata
Podziel włosy na sekcje. Zacznij od karku, przechodząc ku czubkowi, a póżniej na boki. Sekcje nie mogą być za grubę, każdą z nich podziel na mniejsze pasma żeby dokładnie wyprostować włosy już za pierwszym pociągnięciem prostownicy. Największym błędem jest jak ktoś jeżdzi prostownicą po mega grubych pasmach włosów w przekonaniu, że to je wyprostuje. Przejechane pasma możesz utrwalać lakierem.
|
popieram dakotę, niektórzy biorą dzielą włosy ' na dwa razy' i przejeżdżają po włosach 50 razy i są zdziwieni, że ich włosy się nie chcą wyprostować. dobrze jest też stosować kosmetyki ułatwiające prostowanie a co najważniejsze zabezpieczające je przed temperaturą. osobiście polecam nivea Straight & easy.
|

08-04-11, 22:42
|
|
Junior Member
|
|
|
|
Cytat:
Napisał kleo
popieram dakotę,
|
Desiderate.
Cytat:
Napisał kleo
osobiście polecam nivea Straight & easy.
|
A jak dla mnie skleja i obciąża włosy, bardziej polecam firmę Marion.
|

08-04-11, 23:02
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Dobra prostownica nie niszczy włosów, o ile uzywa się jej z głowa i stosuje ochrone włosa począwszy od mycia, skończywszy na zabiegu prostowania! Sama używam prostownicy od 5 lat, codziennie, albo co drugi dzień- i wszyscy zawsze powtarzają ze mam piękne włosy, zdrow i lśniace! Tylko ostatnio zafundowałam sobie rozjasnianie...  i mi się sianko na głowie zrobiło.... no ale to głupota na własne zyczenie... dobrze,ze włosy mi szybko rosna, to do lata pozbęde się tych sucharków 
No ale wracając do prostowania- ja swoją pielęgnację zaczynam od mycia- dwa razy szamponem- bo tak zawsze radziła mi fryzjerka, później maska na włosy, płukanko, pianka do włosów podnosząca je u nasady, następnie jedwab na końcówki, ewentualnie jakas odżywka w sprayu- delikatnie, bo włosy dostały juz porcję nawilżenia w masce  ogólnie używam kosmetyków do włosów suchych albo kosm.nawilzających....
GWARANTUJE, ze włosy przy takiej pielęgnacji nie stracą na zdrowiu
ps. pomijam oczywiscie rozjaśniane siano

09-04-11, 11:04
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Cytat:
Napisał Desiderata
Desiderate.
A jak dla mnie skleja i obciąża włosy, bardziej polecam firmę Marion.
|
ŁOJEJEU, JEJU, przepraszam 
to już chyba tak z przyzwyczajenia, że jak coś na D to pewno Dakota. ;P
więc tym razem popieram Desideratę
Ostatnio edytowane przez kleo ; 09-04-11 o 11:05
Powód: zle napisałam oczywiście:D
|
| Narzędzia wątku |
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy