02-04-11, 14:37
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
Jak przytyć
Poruszam temat, który wbrew pozorom dotyczy wielu z nas;]
Niektórzy mają problem żeby zrzucić parę kilo, ja natomiast mam problem aby przytyć parę kilogramów. Jem dużo, ruszam się i nic to nie daje. Ogólnie jestem zdrowa bo już nie raz poddawałam się badaniom.
Powiem że mam 22lata, 160 cm wzrostu i ważę 43 kg.
Macie jakieś sprawdzone sposoby na przytycie?
|

02-04-11, 14:48
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
43 kilo? aż dziwne, że nie masz anemii - ale to bardzo dobrze : )
poczytaj na www.dieta.pl tam jest dużo porad, może któraś wyda Ci się interesująca.
Ostatnio edytowane przez kleo ; 02-04-11 o 14:49
Powód: nie umiem czytać ze zrozumieniem :p
|

02-04-11, 17:42
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
Jak wygląda twoja dieta? Masz szybką przemianę materii?
|

03-04-11, 20:05
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
|
na pewno dieta wysokobiałkowa plus trening budujący mięśnie-ja tak od lat walczę z moją szczupłością.
|

05-04-11, 00:05
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Ja też chcę właśnie przybrać na wadze te parę kilków, ale różnie z tym bywa. Nawet jak uda mi przytyć ze 2 kg to potem na jakiś czas tracę apetito i znowu wracam do poprzedniej wagi  Poza tym mam b. dobrą przemianę materii i szybko spalam to co zjem,a jem czasami naprawdę duuuuuużo   W liceum nie na próżno miałam ksywkę "głodomorrrra"....heheh  
Ogólnie to w naszym przypadku zamiast diety "MŻ" powinno być "DŻ" czyli dużo żreć i w dodatku samych wysoko kalorycznych posiłków

08-04-11, 17:17
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Często słyszałam pod moim adresem (zwłaszcza jak jeszcze chodziłam do szkoły), że się odchudzam, głodzę itp. A jadłam tyle co dorosły facet, nie odmawiałam sobie żadnych słodyczy, niezdrowych dań, fast-foodów. Dobra przemiana materii robiła swoje  .
Przytyć było ciężko - moja waga przez kilka dobrych lat stała w miejscu 56kg przy wzroście 176cm  . Jak już przybywało ciałka tu i ówdzie, to zaraz jakieś stresy, brak apetytu i waga wracała na swoje miejsce lub jeszcze bardziej drastycznie spadała...
Dobrym sposobem okazała się zmiana środowiska (rozstanie z ex, wyjazd do innego miasta, nowa praca - tego oczywiście nie będę polecać nikomu, ale mi pomogło wrócić do "życia") i 3 miesiące ekstremalnego odżywiania. Jadłam głównie zupki chińskie (niedrogo, szybko i w warunkach hotelowego mieszkania inaczej się nie dało), na których przytyłam 9kg w ciągu 3 miesięcy  . I od tamtego czasu już nie miałam sytuacji, że moja waga drastycznie spada - nie ma wystających żeberek, wychudzonego jak u anemiczki ciała. Chociaż nadal jestem szczupła, to wyglądam lepiej, tylko teraz narzekam czasem na tą fałdkę tłuszczyku na brzuszku 
Tak więc zupki chińskie i tego typu niezdrowe jedzenie + jak najmniej stresów
|

09-04-11, 23:49
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Cytat:
Napisał Żmijka
Jadłam głównie zupki chińskie (niedrogo, szybko i w warunkach hotelowego mieszkania inaczej się nie dało), na których przytyłam 9kg w ciągu 3 miesięcy  .
Tak więc zupki chińskie i tego typu niezdrowe jedzenie + jak najmniej stresów 
|
Zupki chińskie i 9 kg - WOW  Też tak chcę...!!!  
Kurcze, a wydawałoby się, co to za posiłek taka zupka, a już na pewno nigdy nie pomyślałabym, że można po nich cokolwiek przytyć! Dlatego jestem w szoku! Nieźle... 

19-04-11, 16:15
|
|
Banned
|
|
|
|
Zupek chińskich nie będę polecać, za to warto zadbać, aby żywność, którą spożywamy była bogata w wielonienasycone kwasy tłuszczowe i białko. Polecam orzechy, słonecznik, pasty orzechowe, ponadto banany, winogrona, awokado, oleje, sery. Bardzo dobrze jest też codziennie wypijać pożywny owocowy koktajl na bazie maślanki lub kefiru (możemy dodać do niego miód i płatki). Trzeba chudnąć i tyć z głową
|

16-05-11, 17:28
|
|
Senior Member
|
|
|
|
|
Kurczę, też próbuję przytyć i mi nie wychodzi ;/ Jakoś ponad rok temu straciłam trochę na wadze i teraz wyglądam bardzo nieapetycznie. Sama apetytu też nie mam. Chyba zacznę liczyć kalorie, by jeść ponad dzienne zapotrzebowanie. Nie wiem, czy to pomoże przy mojej przemianie materii, ale spróbuję. Nie chcę się niezdrowo odżywiać, a to chyba byłby najłatwiejszy sposób.
|

17-05-11, 16:31
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Cytat:
Napisał Luna_89
|
Nie był to zamierzony "proces" i sama byłam zdziwiona, jak kiedyś kolega kupił wagę i na nią wskoczyłam z ciekawości  . Oczywiście krągłości tu i ówdzie były, ale jakoś tak nie zwracałam na to uwagi - dopiero po tym ważeniu jakoś tak mi zaczęło trochę przeszkadzać to "coś"  na moim brzuszku.
A jadłam tak, bo w sumie nie miałam zbyt dużego wyboru - pracowałam w hotelu, gdzie jakiś czas pomieszkiwałam, nie było gdzie coś samej upitrasić, a na codzienne obiadki w lokalach nie było stać  . Dużo godzin w pracy, dużo "szaleństw" poza pracą i jedzenie byle czego, aby głodną nie być  . A najszybciej i najtaniej było "faszerowanie" się zupkami chińskimi  . Czasem jakiś wypad na "normalne" jedzenie. Oczywiście były tez jakieś jogurty, czasem coś z puszki (lodówka mała, ogólnodostępna - to tez tam za bardzo nie dało się nic zostawiać  ). Ale! Do tej pory mam te kilogramy
|
| Narzędzia wątku |
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|