23-05-11, 16:30
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
jak schudnąc 10 kg?
Mam problem. Za 4 miesiące będę świadkować u swojej siostry i chciałabym jakoś godnie się prezentować, ale nie mam idealnych proporcji i przydałoby się schudnąć ok 10 kg.
jak tego cudu dokonać?;>
|

23-05-11, 16:44
|
|
Senior Member
|
|
|
|
|
Dieta niskokaloryczna i ćwiczenia, aeroby + siłowe. W 4 miesiące powinno się udać, będziesz tracić po 2,5kg miesięcznie.
|

10-06-11, 13:20
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Ja poleciłabym wyrzucić wszystkie wysoko przetworzone, gotowe, z białej mąki, słodkie produkty oraz nabiał (poza kozim).
Uzupełnij swoją dietę o surowe warzywa i owoce, one dostarczą błonnika który dosłownie "wymiecie" z Twojego organizmu to co zbędne. To samo dzięki orzechom i pestkom.
Staraj się jeść jak najbardziej pożywne śniadanie, a z upływem dnia coraz mniejsze ilości jedzenia - oczywiście w regularnych odstępach, nie większych niż 3 godziny!
Nie łącz węglowodanów (pieczywo, makaron, ziemniaki) z białkami (sery, wędliny, mięso, ryby, jajka, orzechy) - to jest recepta na to, aby Twój organizm mógł wykorzystywać w 100% to, co mu dostarczasz. Kiedy łączysz węglowodany z białkami, część z nich musi zgnić w jelitach, ponieważ te dwie grupy wymagają do strawienia innych enzymów.
Do tego wszystkiego ruch i jeszcze raz ruch. Tańcz, spaceruj szybkim krokiem, jeździj na rolkach, rowerze, graj w badmintona... cokolwiek. Byle przynajmniej przez 50 min dziennie. Jeśli zapiszesz się na siłownię, albo będziesz ćwiczyć z kimś, będzie Ci dużo łatwiej!
Ja sama zastosowałam te zasady i półtora roku temu schudłam (w zdrowym tempie, bez najmniejszego efektu jojo) 20 kilogramów. Teraz czuję się jak bogini  )))
Powodzenia  na pewno uzyskasz wymarzoną sylwetkę, każdemu może się udać!
|

15-06-11, 13:52
|
|
Member
|
|
|
|
|
Dzięki i mnie się przyda zapamiętać tę zasadę. Ciężko będzie pozbyć się tylko tych młodych ziemniaków.
|

13-07-11, 21:13
|
|
Member
|
|
|
|
|
Na tak szybkie schudnięcie to chyba tylko dieta dukana. Ale uważaj bo ponoć może być szkodliwa dla nerek.
|

26-08-11, 11:46
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
:)
Dużo ćwiczyć . Jeść owoce, warzywa. Unikać słodyczy, i produktów wysoko przetworzonych
.
|

26-08-11, 15:02
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
|
Iść do profesjolnalisty
Ponieważ udało mi się zgubić znaczną ilość kilogramów dzięki pomocy diety dobranej przez dietetyka w Setpoint to szczerze polecam takie podejście. Powolne chudnięcie - max 1.5 kg tygodniowo, bez głodzenia, bez skomplikowanych przepisów, zasad i ćwiczeń. Wadą jest cena konsultacji ale w świetle tego co dziewczyny potrafią wydać na głupie środki odchudzające czy na sukienkę albo na papierosy to uważam że warto sobie odmówić paru rzeczy i zainwestować w siebie. Dieta dobierana jest indywidualnie w oparciu o obecną wagę, stan zdrowia i upodobania.
|

26-08-11, 15:27
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
Sprawa jest prosta - przynajmniej w teorii, dieta - niskokaloryczna ok 1500 kcal dziennie i ćwiczenia, najlepiej aeroby. Taka bezpieczna ilość traconych kg to 3-4 na miesiąc, szybki spadek wagi może zaoowocować potem efektem jojo.
|

27-09-11, 10:03
|
|
Member
|
|
|
|
|
Odstawić tłuszcze, słodycze, pieczywo. Jeść warzywa, owoce, nabiał.
|

28-09-11, 10:15
|
|
Junior Member
|
|
|
|
Przede wszystkim nie trzeba od razu ze wszystkiego rezygnować, wystarczy ograniczyć spożywanie pewnych produktów. Np obiecaj sobie, że batonika lub 3 kostki czekolady zjesz tylko w niedzielę. Zostaw kartkę na lodówce z napisem: Jesteś głodna? Napij się wody! (widziałam taką kartkę u koleżanki i na nią świetnie to działało).
Najważniejsze to nastawienie do diety, jeśli bardzo, bardzo zależy Ci na zrzuceniu kilogramów dokonasz tego. Jedz dużo chudych serów, pij dużo wody mineralnej oraz chudego mleka, jedz warzywa, gotowane mięso z kurczaka, unikaj ziemniaków itd. Oprócz tego polecam Ci przede wszystkim bieganie lub basen. Najlepiej co drugi dzień.
Kobieta piękna, lecz pozbawiona bystrości umysłu, nie daje kochankowi nic poza fizycznym delektowaniem się jej urodą. Brzydka, ale mądra może do tego stopnia rozkochać mężczyznę w swojej inteligencji, że nie pragnie on niczego ponadto. Cóż może powiedzieć mężczyzna, któremu się trafia kobieta piękna, inteligentna i wykształcona?
|
| Narzędzia wątku |
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|