ZAREJESTRUJ SIĘ
|
ZALOGUJ
TESTY KOSMETYKÓW ROZRYWKA KONKURSY FILMY E-MAGAZYN

stare 09-11-11, 14:31
marleniaq marleniaq jest nieaktywny
Junior Member

Zdjęcia: 2
Sama jestem na etapie odchudzania, schudłam ok 10 kilo i chciałabym jeszcze 5.
Najpierw byłam na diecie kopenhaskiej, namęczyłam się jak jasna cholera i raz ją złamałam, tzn raz coś tam jakąś kanapkę na dobranoc zjadłam.
Schudłam niestety tylko 4 kilo, natomiast później zaczęłam odzywiać się podobnie. Befsztyk zamieniłam na pierś kurczaka (nie smażone tylko grillowane). Staram się nie jeść smażonych rzeczy. A jak coś podsmażam (czyli kawałeczki kurczaka do sałatek, czy warzywa, bądź czasem placki z tuńczyka) to tylko i wyłącznie na oliwie z oliwek extra vergine.
Słodycze zastąpiłam owocami. Jem mało, bo 2 "pełniejsze" posiłki, w międzyczasie owoce. Ostatni posiłek o 17, dużo wody. Zielona herbata na dobranoc, albo herbatka przeczyszczająca.
Twaróg i mleko odtłuszczone, nie jem zwykłych jogurtów tylko jogurty naturalne, wędliny chude, stawiam na warzywa i owoce.
Do tego ćwiczenia, trening ABT ,6 weidera (właśnie zaraz 35 dzień będę męczyć) i ponadto tak czy siak brzuszki.
Schudłam prawie 10 kilo w 3 miesiące.

Osobiście polecam właśnie dietę kopenhaską, a później starać się jeść podobnie do tego co w diecie.
Odpowiedź z Cytatem
stare 09-11-11, 14:51
youcansaveme youcansaveme jest nieaktywny
Member

Zdjęcia: 4
Cytat:
Napisał marleniaq Zobacz post

Osobiście polecam właśnie dietę kopenhaską, a później starać się jeść podobnie do tego co w diecie.
oj.. a ja nie polecam. schudłam na niej 5 kg, a schudłam 8.

ale aktualnie też poszukuję jakiejś dobrej diety, przytyłam i patrzeć na siebie nie mogę ;/ jakieś pomysły, dziewczyny?
Odpowiedź z Cytatem
stare 11-11-11, 14:22
ayame ayame jest nieaktywny
Senior Member

Ja polecam dietę wegetariańską tylko tak żeby jeść z 1500kcal. Zdrowa i cruelty-free i dużo z warzyw starać się jeść na surowo, a gotowane lub pieczone to najkrócej jak się da
www.dajjesc.pl
www.theanimalrescuesite.com

Dziękuję
Odpowiedź z Cytatem
stare 15-11-11, 13:55
jola jola jest nieaktywny
Senior Member

Zdjęcia: 2
Pamiętam jak byłam na studiach to po 1 roku przytyłam i zaczęłam się odchudzać..nie pamietam dokładnie czy ten mój sposób miał jakąs nazwę i skąd go wziełam ale był bardzo skuteczny od tamtej pory mineło kilkanascie lat a ja wciąż (urodziłam dzieci) jestem szuplutka. Polegało to na jedzeniu wszystkiego ale pod warunkiem " dobrego połaczenia" np. Nie można było łączyć białka z węglowodanami itp.

Do tego codziennie przez parę minut skakałam na skakance czy poszłam pobiegać i - jak dla mnie efekt był rewelacyjny

Proponuję poszukać coś może na ten temat i spróbować
Odpowiedź z Cytatem
stare 15-11-11, 15:01
anxiety_explosion anxiety_explosion jest nieaktywny
Senior Member

Wpisy: 1
Cytat:
Napisał jola Zobacz post
Polegało to na jedzeniu wszystkiego ale pod warunkiem " dobrego połaczenia" np. Nie można było łączyć białka z węglowodanami
tak, ja też to stosuję od dawna! Stopniowo i efektywnie - bezpowrotnie! - straciłam około 20 kilogramów Niełączenie białek z węglowodanami to idealny sposób na DŁUGOTRWAŁY efekt szczupłej sylwetki, nawet jeśli od czasu do czasu się zgrzeszy czymś mniej zdrowym (ale nadal przy zachowaniu zasad prawidłowego łączenia!)
Odpowiedź z Cytatem
stare 16-11-11, 14:14
nice nice jest nieaktywny
Junior Member

a może wybrałabyś się na na wczasy odchudzające, w końcu osiągnełaś juz wielki sukces, schudłaś 10 kg, może teraz czas na troszkę przyjemniejsze chudnięcie, moja znajoma, mówiła mi ostatnio, że w primavera spa w Jastrzębiej Górze organizują takie ciekawe turnusy odchudzające , uważam, że to wcale nie byłby głupi pomysł
Odpowiedź z Cytatem
stare 02-01-12, 00:37
olexandra olexandra jest nieaktywny
Member

Cytat:
Napisał anxiety_explosion Zobacz post
Ja poleciłabym wyrzucić wszystkie wysoko przetworzone, gotowe, z białej mąki, słodkie produkty oraz nabiał (poza kozim).
Uzupełnij swoją dietę o surowe warzywa i owoce, one dostarczą błonnika który dosłownie "wymiecie" z Twojego organizmu to co zbędne. To samo dzięki orzechom i pestkom.

Staraj się jeść jak najbardziej pożywne śniadanie, a z upływem dnia coraz mniejsze ilości jedzenia - oczywiście w regularnych odstępach, nie większych niż 3 godziny!

Nie łącz węglowodanów (pieczywo, makaron, ziemniaki) z białkami (sery, wędliny, mięso, ryby, jajka, orzechy) - to jest recepta na to, aby Twój organizm mógł wykorzystywać w 100% to, co mu dostarczasz. Kiedy łączysz węglowodany z białkami, część z nich musi zgnić w jelitach, ponieważ te dwie grupy wymagają do strawienia innych enzymów.

Do tego wszystkiego ruch i jeszcze raz ruch. Tańcz, spaceruj szybkim krokiem, jeździj na rolkach, rowerze, graj w badmintona... cokolwiek. Byle przynajmniej przez 50 min dziennie. Jeśli zapiszesz się na siłownię, albo będziesz ćwiczyć z kimś, będzie Ci dużo łatwiej!

Ja sama zastosowałam te zasady i półtora roku temu schudłam (w zdrowym tempie, bez najmniejszego efektu jojo) 20 kilogramów. Teraz czuję się jak bogini )))

Powodzenia na pewno uzyskasz wymarzoną sylwetkę, każdemu może się udać!
wielki szacun
Odpowiedź z Cytatem
stare 13-01-12, 11:57
Mena Mena jest nieaktywny
Junior Member

anxiety dobrze mówi! Polecam wywiad z Damianem Grabowskim, którego miałam przyjemność poznać osobiście, kiedy kibicowałam koleżance na mistrzostwach kobiet. Bardzo mądry i skromny człowiek!

Odpowiedź z Cytatem
stare 19-02-12, 17:57
trycja13 trycja13 jest nieaktywny
Senior Member

duzo ruchu!
Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania