ZAREJESTRUJ SIĘ
|
ZALOGUJ
TESTY KOSMETYKÓW ROZRYWKA KONKURSY FILMY E-MAGAZYN

stare 21-03-11, 23:38
niebieskimigdal niebieskimigdal jest nieaktywny
Junior Member

jak schudnąć - pomocy!!!!

błagam, pomózcie. chcę schudnąć co najmniej 5 kg. próbuję opanować się z jedzeniem od dwóch tygodni, ale po prostu nie mogę. obsesyjnie myślę o jedzeniu! i co z tego, że rano zdołam sobie odmówić słodkiej bułki. wieczorem zjem całą czekoladę. efekt jest taki, że waga pokazuje prawie 2 kg więcej!
czy ktoś ma podobny problem? jak pohamować łaknienie i zrzucić bagaż kilogramów?
stare 22-03-11, 19:18
elektricgirl elektricgirl jest nieaktywny
Senior Member

Zdjęcia: 32
Wyślij wiadomość poprzez Skype™ do elektricgirl
chrom podobno powoduje mniejszy apetyt na słodkosci. a co do tej bułki z rana to wcinaj bez oporu- w ciagu calego dnia spalisz. czekolada z wieczorem cię gubi- organiizm nie spala jej ( bo jak-podczas snu?) i magazynuje. rano solidne sniadanko, duzo wody w ciagu dna, warzywne przegryzki, trochę ruchu i ostatni lekki posilek wieczorem 3-4 h przed spaniem. nio ib ten ruch-rower albo cus
stare 22-03-11, 20:34
puella puella jest nieaktywny
Senior Member

Electricgirl ma rację na śniadanie możesz zjeść więcej, bo w ciągu całego dnia spalisz. A tak w ogóle ile masz lat, jaki masz wzrost i wagę? Uczysz się, pracujesz? W dużej mierze dieta zależy od sposobu życia.
Tak z podstawowych zasad, do których ja się od kilku lat stosuje i niezmienne waże ok 50 kg przy 165 cm to: ważne jest, żeby jeść 4-5 posiłków dziennie. Żadnych głodówek, bo tak jak mówisz będziesz obsesyjnie myśleć o kolejnym posiłku, a organizm zamiast chudnąć będzie magazynował, gdy zjesz coś więcej.
Pij dużo wody, zielonej i czerwonej herbaty (ta ostatnia to znany pogromca tłuszczu). Ćwicz, np na rowerku lub biegaj (wiosna przyszła, więc śmiało można to robić). Przed jedzeniem wypijaj szklankę wody (może być z cytyrną) tak na pół godziny przed planowanych posiłkiem. Żołądek nie bedzie pusty i szybciej strawi i usunie toksyny.
Więcej napiszę, gdy odpowiesz na moje pytania, bo będę mogła dostosować je do Ciebie

Tagi
dieta, odchudzanie, zbędne kilogramy

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania