02-05-11, 22:09
|
|
Senior Member
|
|
|
|
|
Jak uratować lakiery?
Dziewczyny, mam problem i proszę o radę. Mam dużo lakierów i często używam jednego, potem odstawiam na 2-3 msce, wracam do niego i okazuje się, że rozwarstwiony, nawet jeśli tylko raz robiłam nim manicure  czemu tak się robi i czy da się to uratować? Trzymam je w ciemnej półce, gdzie jest dość chłodno.
Z marek miałam Inglota, Oriflame, Wibo, Lovely, Essence.
|

02-05-11, 22:15
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
|
podobno trzymanie lakierów w lodówce pomaga.
swoją drogą to dziwne, że lakiery tak znanych marek nie nadają się do użytku po odstawieniu na dość krótki czas. takie rzeczy można wybaczyć lakierom z 3 zł.
Ostatnio edytowane przez kleo ; 03-05-11 o 10:44
Powód: bład
|

02-05-11, 23:33
|
|
Senior Member
|
|
|
|
|
No właśnie! Jak zrobiły mi tak dwa pastele Inglota - rozwarstwiły się po 4 miesiącach, a nałożyłam tylko raz i to na jeden palec, to myślałam, że się popłaczę!
|

03-05-11, 14:31
|
|
Banned
|
|
|
|
|
Słyszałam, że można dodać do lakieru kroplę zmywacza do paznokci, ale nie polecam tego sposobu ze względu na obecność acetonu. Ja mam specjalny rozścienczalnik do lakierów - można go kupić w Superpharm (ale nie tylko). Kosztuje grosze.
|

03-05-11, 20:17
|
 |
Member
|
|
|
|
no właśnie słyszałam, że jest coś takiego jak rozcieńczacz, ale nigdy nie używałam... poza tym jak ja mam wyschnięte i "zbabolone" lakiery to używam ich do stempelków  ) całusy :*
|

03-05-11, 21:28
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Dzięki dziewczyny, ale one w ogóle nie są wyschnięte, tylko rozwarstwione... I przez to jeszcze rzadsze niż na początku!
|

03-05-11, 22:04
|
|
|
|
Znam problem, ale nie mam pojęcia dlaczego się rozwarstwiają. Myślałam kiedyś, że może są przeterminowane-patrzę na datę i jest ok, to znów może dlatego, że ja źle je przechowuję i włożyłam do lodówki, ale to też nie pomogło, później do garnuszka z wodą, którą podgrzewałam, a później energicznie wstrząsałam i jakoś dało się pomalować paznokcie, ale jak postał to znów się rozwarstwiał. Może są nieprawidłowo przechowywane już wcześniej przez jakieś hurtownie? albo są przeterminowane przed kupnem i coś z nimi kombinują bo to dziwne, że tak szybko lakier nie nadaje się do użycia...
Nie znalazłam rozwiązania i jak musiałam wywalić tyle lakierów to teraz już kupuję 2 góra trzy i cały czas używam, aż do wykończenia.
|

03-05-11, 22:41
|
|
Banned
|
|
|
|
|
Rozwarstwia się pomimo, że nim wstrząsasz? W takim razie nie wiem co jest grane...
|

04-05-11, 11:05
|
|
Member
|
|
|
|
|
By przedłużyć żywotność lakierów warto zainwestować w rozcieńczalnik do lakierów do paznokci. Produkt ten znajduje zastosowanie, gdy lakiery wysychają i robia sie gęste i z tego, co powiedziała znajoma kosmetyczka "nie są tak inwazyjne jak praktykowane przez niektórych - dolewanie odrobiny zmywacza"
|

04-05-11, 22:10
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Cytat:
Napisał nelka83
Rozwarstwia się pomimo, że nim wstrząsasz? W takim razie nie wiem co jest grane...
|
Jak wstrząsnę to zwykle wszystko się połączy, ale jak poleży kilka godzin znów się rozwarstwia...
|
| Narzędzia wątku |
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|