ZAREJESTRUJ SIĘ
|
ZALOGUJ
TESTY KOSMETYKÓW ROZRYWKA KONKURSY FILMY E-MAGAZYN

stare 20-11-09, 10:51
bluekaktus bluekaktus jest nieaktywny
Junior Member

Zdjęcia: 2
jak zmienić kolor ciemnych włosów?

mam kłopot - chyba 4 miesiące temu zmieniłam sobie kolor włosy na czarno. teraz pojawiły się odrosty, naturalne w kolorze ciemno brązowym. zrezygnowałam z ponownego "zaczernienia" bo wyglądam zbyt poważnie. chciałabym zatem sobie je lekko rozjasnić, przefarbować, aby mieć włosy w kolorze orzecha laskowego. niesttey okazało się, ze włosy nie zmieniły koloru (tylko odrosty nieznacznie rozjasniałY). co robić aby bardzo ciemne włosy przybrały kolor orzecha laskowego :-) Czy trzeba użyć jakiegoś rozjasniacza (oby tylko nie zrobiły się żółte) czy raczej przefarbowywać do skutku orzechem laskowym? :-)

Magda
stare 24-11-09, 11:42
miaau700
Guest

Znam to

Ja mam taki sam problem niestety... i jedyne wyjscie to stopniowe robienie pasemek rozjasniaczem jak nie chcesz miec juz czarnego koloru a na pasemka zawsze mozna nalozyc jakis inny ciekawy kolor ale radze to zrobic u fryzjera
stare 12-12-09, 09:59
bluekaktus bluekaktus jest nieaktywny
Junior Member

no tak, zapytałam eksperta - a ekspert śpi i nie jest zainteresowany odpowiedzią :-(
szkoda :-(
myslałam, ze to jest fajny portal
stare 19-12-09, 17:33
rafalmagdajankowiak
Guest

Wink hej

Pędz do fyzjera on doradzi! lepiej jest szamponem koloryzującym farbować włosy bo nie ma odrostów
stare 19-12-09, 17:49
ewa9317 ewa9317 jest nieaktywny
Senior Member

Wpisy: 4
Zdjęcia: 24
a moze ekspert szuka jak najlepszego rozwiązania specjalnie dla Ciebie wszyscy wiedzą ze to długo trwa
stare 06-05-10, 15:39
WomenRule WomenRule jest nieaktywny
Junior Member

Też bym się chciała dowiedzieć... Zastanawiam się nad dekoloryzacją, ale to podobno strasznie niszczy włosy. Chyba, że się mylę, albo wymyślili jakieś nowe metody
stare 15-06-10, 09:30
izabela_seniorita izabela_seniorita jest nieaktywny
Junior Member

jak zmienić ciemny kolor włosów

żeby zmienić kolor włosów musisz je rozjaśnić rozjaśniaczem nie farbą , dobrze rozjaśnia rozjaśniacz Joanny 5-6 tonów, ale włosy są po nim szorstkie, dobry jest też rozjaśniacz Palett kolor XXL też 5-6 tonów . musisz liczyć się z tym, że kolor wyjdzie taki złoty trochę, ale dopiero na rozjaśniacz jak nałożysz jasną farbę to "złapie" kolor. możesz też używać szamponu rumiankowego to ten ciemny kolor Ci zejdzie do jaśniejszego i wtedy stopniowo farbuj na jaśniejsze(po tym szamponie jest brzydszy kolor ale łatwiej nałożyć jasną farbę). Ja też miałam jaki problem to właśnie zrobiłam tym drugim sposobem , a farba i tak się sama zmywa w zależności od tego jak często włosy myjesz. Od razu do jasnego koloru nie wrócisz, musisz stopniowo coraz jaśniejsze odcienie wybierać. Ewentualnie tak jak ktoś już wcześniej pisał możesz udać się do fryzjera na "zdejmowanie " farby. To chyba tak niszczy włosy jak rozjaśniacz, ale włosy szybko się regenerują.
stare 16-06-10, 13:39
kruufka kruufka jest nieaktywny
Banned

A moze płukanki z herbaty z rumianku???
stare 21-08-10, 15:09
Piranha122 Piranha122 jest nieaktywny
Member

Spróbuj myć włosy Nizoralem. Koleżanka tak zmyła czarną farbę.
stare 24-08-10, 11:32
ines ines jest nieaktywny
Senior Member

Zdjęcia: 10
Ściągałam kiedyś ciemny kolor z włosów. Faktycznie ten zabieg osłabił mi włosy, zaczęły mi się rozdwajać końcówki, ale po podcięciu wróciło wszystko do normy.

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania