ZAREJESTRUJ SIĘ
|
ZALOGUJ
TESTY KOSMETYKÓW ROZRYWKA KONKURSY FILMY E-MAGAZYN

stare 13-03-11, 23:01
madzia93 madzia93 jest nieaktywny
Junior Member

jak zrobić męskiego irokeza?

dysponuję maszynką, nożyczkami i włosami mojego kolegi (blond, długoś jakieś 5cm). powiedziałam, że sprobuję zrobić mu irokeza. może jakieś rady, zanim się za to zabiorę?
Odpowiedź z Cytatem
stare 14-03-11, 02:20
LadyGlen LadyGlen jest teraz aktywny
Senior Member

Zdjęcia: 2
hoho,czuje sie wywolana do tablicy! robilam irokeza jednemu z moich bylych.i mowie tu o prawdziwym duzym irokezie a nie jakies pozdziuty trzy centymetry na zelik.mialam wtedy 13 lat lat lecz pamietam to dzis.w duzym pokoju w miejscu gdzie nie bylo dywanu postawilismy taboret,usadzilam delikwenta i grzebykiem wyczesalam do gory srodek wlosow.warunki byly spartanskie<jeszcze jego matka wbiegala co chwila i gadala ze mam mu tego nie robic!macie tego nie robic,popamietasz mnie!> i nie bylo zadnych spinek,wsuwek,to kudly ktore mialy zostac spielam spinaczami do prania.zamknelam oczy i przejechalam<maszynka jakas dziadowska,tepa,bo powstalby van gogh,ale uszedl z zyciem i uszami>.potem poszlo lajtowo-raz,dwa scielam cala reszte,kudly zamiecione pod dywan i jazda na miasto : D tak sie robi irokezy

<ekhm,ekhm,ja ze swoim poszlam do fryzjera >
Odpowiedź z Cytatem
stare 30-03-11, 20:37
angelika1989 angelika1989 jest nieaktywny
Senior Member

Ja swojemu bratu robiłam, ale mniejszego od poprzedniczki heh
No więc wycięłam przy uszach maszynką resztę wyrównałam nożyczkami i wyszło super od tamtej pory brat czesze się już tylko u mnie
Co prawda naszym rodzicom się nie bardzo podobał, ale tam nie wszystko musi im się podobać Mój brat ogólnie ma bzika na punkcie swoich włosów, więc gdyby jemu się nie podobało było by gorzej heheh
Odpowiedź z Cytatem
stare 01-04-11, 12:23
HeliopolisKing HeliopolisKing jest nieaktywny
Member

Ja myślę, że w tym temacie mogę pomóc, bo nasiedziałem się przy robieniu mi takiej fryzury Mój sposób nie będzie może za fachowo podany, ale tak na chłopski rozum.
Jak facet ma dłuższe włosy to dobrze mieć jakaś spinkę. Wydzielić linię, to już musisz sama zobaczyć ile, od ucha do góry np. ok 7 cm i podpiąć te z góry włosy spinką by nie zlatywały, to samo z drugiej strony ucha symetrycznie. I zaczynasz maszynką najpierw od poziomu np 5 wygalasz włosy nad uchem. Później przedłużasz linię do tyłu głowy i tez wygalasz. Później w rękę nożyczki i te długie włosy na środku głowy skracasz do pożądanej długości i jak masz nożyczki takie specjalnie z ząbkami to cieniujesz włosy by się lepiej układały. Sprawdzasz, czy te nad uchem nie skrócisz jeszcze i stopniowo zmniejszasz po 5 na 4, lub 3 to zależy jak ktoś chce mieć je krótkie bo ja odradzam na "jeżyka", na koniec ściągasz z maszynki regulator i na karku wygalasz w literę V. Później na łapki mocny żel rozcierasz w dłoniach i od zewnątrz do wewnątrz głowy formujesz irokeza.
Jakieś pytania?
Powodzenia!!!
Odpowiedź z Cytatem
stare 01-04-11, 12:27
HeliopolisKing HeliopolisKing jest nieaktywny
Member

Ja myślę, że w tym temacie mogę pomóc, bo nasiedziałem się przy robieniu mi takiej fryzury Mój sposób nie będzie może za fachowo podany, ale tak na chłopski rozum.
Jak facet ma dłuższe włosy to dobrze mieć jakaś spinkę. Wydzielić linię, to już musisz sama zobaczyć ile, od ucha do góry np. ok 7 cm i podpiąć te z góry włosy spinką by nie zlatywały, to samo z drugiej strony ucha symetrycznie. I zaczynasz maszynką najpierw od poziomu np 5 wygalasz włosy nad uchem. Później przedłużasz linię do tyłu głowy i tez wygalasz. Później w rękę nożyczki i te długie włosy na środku głowy skracasz do pożądanej długości i jak masz nożyczki takie specjalnie z ząbkami to cieniujesz włosy by się lepiej układały. Sprawdzasz, czy te nad uchem nie skrócisz jeszcze i stopniowo zmniejszasz po 5 na 4, lub 3 to zależy jak ktoś chce mieć je krótkie bo ja odradzam na "jeżyka", na koniec ściągasz z maszynki regulator i na karku wygalasz w literę V. Później na łapki mocny żel rozcierasz w dłoniach i od zewnątrz do wewnątrz głowy formujesz irokeza.
Jakieś pytania?
Powodzenia!
Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
facet, irokez, męski

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania