ZAREJESTRUJ SIĘ
|
ZALOGUJ
TESTY KOSMETYKÓW ROZRYWKA KONKURSY FILMY E-MAGAZYN

stare 29-09-09, 20:34
JolkaPolka
Guest

Jeden krem pod oczy? Dobrze?

Dziewczyny, witam, mam już swoje lata i trochę zmarszczek pod oczami. Od jakiegoś czasu stosuję kremy pod oczy. Ale jeden i ten sam na dzień i na noc. I tak mi przyszło do głowy, że może wklepywać dwa różne? Jak wy robicie?
Odpowiedź z Cytatem
stare 01-10-09, 22:00
piękna&bestia
Guest

Witaj
Ja też mam swoje lata, ale w dalszym ciągu jeden krem pod oczy. Nie mam jakiegoś super ulubionego, zmieniam, staram się dopasowywać do wieku i... akurat w danej chwili zasobności mojego portfela. Bo czasem to cena takiego kremiku w ilości np. 10 ml może powalić...
Odpowiedź z Cytatem
stare 02-10-09, 19:51
Dodzia
Guest

JA jeszcze nie mam swoich lat
A serio - cos piszczy w trawie, bo ja mam taki niby jeden, ale dwa (do kupienia w Sephorze) - w jednym opakowaniu dwa kremiki z dwoma nakretkami. Te na dzien redukuja wory i cienie, w nocy ponoc scieraja zmarszczki. Przekonala mnie (jak zwykle zreszta) reklama, na ktorej krem byl gumka do scierania i niby ona w nocy scierala zmarszczki))
Wiec cos w tym jest. Zmarszczki mam male, ale mam i nie zmieniaja sie oczywiscie
Odpowiedź z Cytatem
stare 07-10-09, 23:25
JolkaPolka
Guest

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, czyli jednak coś jest na rzeczy... W takim razie zrobię rozeznanie, i chyba jednak dwa kremy sobie zapodam. Zobaczę jaki będzie efekt. Pewnie piorunujący
Odpowiedź z Cytatem
stare 09-10-09, 23:21
agf agf jest nieaktywny
Senior Member

Zdjęcia: 62
Kurcze, a co to są swoje lata? No właśnie, bo ja się zastanawiam jak to jest z tymi kremami. Przyznam się już,że mam 28 lat i prawdę powiedziawszy jedynym kremem jaki stosuję , a i to bardzo nieregularnie i nie codziennie, jest jakiś zwykły nawilżający. I tu moje pytanie - powinnam zacząć używać już jakichś specjalnych - pod oczy, na pierwsze zmarszczki itd? Z jednej strony słyszała, że tak, bo trzeba zapobiegać, a z drugiej strony, że lepiej zacząć stosować takie później, bo skóra się zbyt przyzwyczai i będzie jeszcze gorzej... I co mi poradzicie?
Odpowiedź z Cytatem
stare 19-10-09, 22:55
Beata Petrowa
Guest

Cytat:
Napisał agf Zobacz post
Kurcze, a co to są swoje lata? No właśnie, bo ja się zastanawiam jak to jest z tymi kremami. Przyznam się już,że mam 28 lat i prawdę powiedziawszy jedynym kremem jaki stosuję , a i to bardzo nieregularnie i nie codziennie, jest jakiś zwykły nawilżający. I tu moje pytanie - powinnam zacząć używać już jakichś specjalnych - pod oczy, na pierwsze zmarszczki itd? Z jednej strony słyszała, że tak, bo trzeba zapobiegać, a z drugiej strony, że lepiej zacząć stosować takie później, bo skóra się zbyt przyzwyczai i będzie jeszcze gorzej... I co mi poradzicie?
Masz rację - lepiej zapobiegać niż głowić się później co z tymi zmarszczkami zrobić. Stosuj to czego Twoja skóra potrzebuje, niezależnie od wieku. Jeżeli jest wysuszona, szorstka - stosuj krem nawilżający, jeżeli masz since pod oczami stosuj żel rozświetlający cienie i zmniejszający obrzęki. A jeżeli zauważysz iż pojawiają się pierwsze zmarszczki zacznij stosować najpierw okresowo, a potem też regularnie krem przrciwzmarszczkowy.

Beata Petrowa
Odpowiedź z Cytatem
stare 19-10-09, 23:18
taras taras jest nieaktywny
Senior Member

Zdjęcia: 22
Jak miło powitac eksperta
Mam małe pytanko dot.żelu pod oczy jest jakaś zasada w ich przechowywaniu - mogą stać na półce czy lepiej w lodówce?
Odpowiedź z Cytatem
stare 20-10-09, 22:42
mardud
Guest

Sama używam kremów przeciwzmarszczkowych i żelu. Jednak worki i cienie pod oczami wcale nie chcą się zmniejszać. Często rano wyglądam koszmarnie...
Odpowiedź z Cytatem
stare 27-10-09, 21:07
reginalda
Guest

Z tendencjami do cieni to sie juz podobno rodzimy.Mnie jako dziecko lekarz ciagle kazal morfologie robic bo niby chora jakas.A takie se mam i juz.Maskuje korektorem i ciesze sie ze to nie worki bo z tym gorzej jest.Ale moja zmora sa marszczace sie juz gorne powieki !!!Do lustra nie moge spojrzec,tak ich nianawidze!Tylko plastyka mi chyba zostala.Mysle o retinolu w ampulkach,ale nie wiem czy sobie nie zaszkodze i powieki mi nie opadna na uszy?
Odpowiedź z Cytatem
stare 27-10-09, 23:53
Beata Petrowa
Guest

Cytat:
Napisał taras Zobacz post
Jak miło powitac eksperta
Mam małe pytanko dot.żelu pod oczy jest jakaś zasada w ich przechowywaniu - mogą stać na półce czy lepiej w lodówce?
Zele pod oczy często posiadają właściwości chłodzące, ale ja zawsze radzę swoim klientkom by trzymały te kosmetyki w lodówce. Dzięki niskiej temperaturze właściwości przeciwobrzękowę żelu są leprze.
Tak samo jak radzę by trzymały tam łyżeczki do porannych okładów gdy mają kłopoty z opuchniętymi oczami lub sincami.
Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania