01-10-10, 00:33
|
 |
Administrator
|
|
|
|
Konkurs Chronolys SVR
Zapraszamy do nowego konkursu SVR, w którym można wygrać zestawy kosmetyków na pierwsze zmarszczki SVR.
Zadanie polega na rozwinięciu zdania:[COLOR="rgb(255, 0, 255)"] „Z pierwszymi zmarszczkami radzę (radziłam) sobie…[/COLOR]” (do max. 5 zdań) - wstawiajcie swoje wypowiedzi poniżej.
Szczegóły konkursu: http://ibeauty.pl/artykuly,3,47,984,...sze-zmarszczki
Serdecznie zapraszamy!
|

01-10-10, 08:18
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Z pierwszymi zmarszczkami radzę sobie doskonale. Nakładam maseczki,wcieram kremy więc wyglądam wspaniale(och ta skromność)  . Masaż wokół oczu codziennie wykonuję ,po takich zabiegach domowych od razu piękniej się czuję. Choć uważam że nie które zmarszczki uroku dodają(te wokół ust),ukazują bowiem innym ludziom że przed sobą uśmiechniętą osobę mają 
|

01-10-10, 09:26
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
Witam.
- Codziennie stosuję delikatne peelingi a raz w tygodniu bardziej intensywny gruboziarnisty.
- Regularnie wykonuję masaż twarzy zwiększający krążenie krwi i odprowadzający limfę z okolic oczu.
- Na cerę przynajmniej dwa razy w tygodniu nakładam naturalne maseczki, które sama wcześniej przygotowuję (Np. roztarte awokado+witamina E, lub siemię lniane itd...) a zraza po nich stosuję różnorodne kremy (zarówno te "apteczne" jak i te dostępne w drogeriach)
- Zaczęłam także interesować się zabiegiem mikrodermabrazji, którego jedną z wielu zalet jest stopniowe wygładzanie zmarszczek mimicznych, więc niedługo na pewno wypróbuję go "na własnej skórze" :-))))
- Od Dłuższego czasu również, stosuję zasadę: Przynajmniej w jeden dzień weekendu, który mam wolny od pracy, nie nakładam na cerę żadnych kosmetyków kolorowych - Zwłaszcza fluidu i pudru co pozwala się skórze dotlenić.

01-10-10, 12:31
|
|
Member
|
|
|
|
Zmarszczki? Owszem, mam takowe,
ale wyłącznie śmiechowe,
bo poza tym dbam o cerę,
więc zmarszczki idą w cho...rę!
Skórę zmywam tonikami,
obsmarowuję kremami,
masuję, naskórek ścieram,
dobry na nią wpływ wywieram!
Dbam też o samopoczucie
(cerę psują zgubne chucie...  ),
jem zdrowe i dobre rzeczy
- to od zmarszczek ubezpieczy!
Jeśli jeszcze wygram krem,
całkiem znikną, ja to wiem!
|

01-10-10, 13:58
|
|
|
Z pierwszymi zmarszczkami radzę sobie całkiem dobrze bo biorę je na śmiech i się ich nie boje 
Nie mam problemu ze swoim wygladem i nie boje sie zmian dlatego nie robie tragedii z kilku małych zmarszczek.Co wiecej?one dodaja mi uroku i wbrew pozorom kobiecosci i seksapilu bo dzieki nim wygladam jeszcze ciekawiej niz kiedys bo zmarszki da sie pokochac i zyc z nimi w zgodzie
|

01-10-10, 14:17
|
|
|
|
konkurs
Z pierwszymi zmarszczkami radziłam sobie przede wszystkim pozytywnym myśleniem- nigdy się tym nie dołowałam, zawsze rozumiałam, że to w końcu nastąpi i jedyną rzeczą jaką mogłam zrobić to żyć dalej, tak samo się cieszyć życiem i przede wszystkim uprawiać sport, który jest lekiem na wszystko. A jeśli chodzi o zabiegi i domowe spa to zawsze byłam zwolenniczką maseczki jogurtowo- owocowo- miodowej. No i oczywiście zdrowej diety
|

01-10-10, 15:48
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
|
Mam 26 lat i na razie nie mam zmarszczek poza mimicznymi,które po prostu musiałam polubić.Staram się dbać o moją cerę najlepiej jak potrafię.Nigdy nie zapominam o demakijażu, który jest bardzo ważny.Codziennie ma noc używam kremiku nawilżającego oraz delikatnego kremiku pod oczy np.z bławatkiem ,na dzień też kremik koniecznie z filtrem.Raz w tygodniu wykonuję: peeling,maseczkę oczyszczającą lub odżywczą (oczywiście nie jednego dnia,czynności są rozłożone w całym tygodniu),więc może zmarszczki nie pojawią się zbyt szybko i nie będą takie "złe".
|

01-10-10, 19:53
|
|
Member
|
|
|
|
|
"Z pierwszymi zmarszczkami radzę sobie" głowy nie zawracać. Wystarczy odpowiedni krem, raz w tygodniu maseczka, odpowiednie nastawienie i kłopot z głowy. A przynajmniej na razie. Zawsze warto jednak zawczasu zadbać o swoją skórę, aby odwlec jak najbardziej czas pojawienia się tych niewdzięcznych zmarszczek.
|

01-10-10, 20:48
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Od pewnego momentu uświadomiłam sobie,że już są i od tego czasu postanowiłam się z nimi oswoić.Podobnie jak w "Małym Księciu"A. de Saint - Exupery'ego przechodziłam rożne etapy,by w końcu się z nimi zaprzyjaźnić.Dlatego nie panikuję,gdy pojawi się nowa zmarszczka.Pomaga mi w tym moje pozytywne nastawienie do całego świata,dlatego na co dzień potrafię zarazić uśmiechem przypadkowo napotkaną osobę.
|

01-10-10, 22:19
|
|
Member
|
|
|
|
|
Jak sobie radzę? Otóż nie radzę sobie! Kręcę się w kieracie: złuszczanie, oczyszczanie, nawilżanie, odżywianie, demakijaż, maseczka i stwierdzam, że albo to wszystko zawracanie głowy, albo kosmetyki nie takie. Kurze łapki wokół oczu, bruzdy koło ust, jakieś zwiastuny na czole i koło nosa. Do tego podkrążone oczy...po prostu masakra! Nie wiem jak Wy to robicie dziewczyny, ale ja chyba się poddaję, bo jeszcze trochę i główne przyczyny moich zmarszczek (śmiech i głupie miny) przejdą w zapomnienie. No, ale na skrzywionej ponuro twarzy też się robią zmarszczki...
|
| Narzędzia wątku |
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|