ZAREJESTRUJ SIĘ
|
ZALOGUJ
TESTY KOSMETYKÓW ROZRYWKA KONKURSY FILMY E-MAGAZYN

stare 29-10-10, 00:30
admin admin jest nieaktywny
Administrator

Zdjęcia: 287
Smile Konkurs halloween z MAC!

Zapraszamy Was do konkursu, w którym można wygrać bardzo atrakcyjne zestawy kosmetyków MAC - marki, którą kochają profesjonalni makijażyści na całym świecie!

W każdym zestawie aż 9 kosmetyków do wykonania pełnego makijażu!

Wystarczy w tym temacie wstawić opis lub zdjęcie strrrrrasznego makijażu (cokolwiek przez niego rozumiecie;-)

Szczegóły konkursu: http://ibeauty.pl/artykuly,1,32,1083...smetykow-m-a-c

Strasznie zapraszamy! Konkurs trwa tylko do 5 listopada, nie przegapcie tej okazji!
stare 29-10-10, 00:52
ona12345 ona12345 jest nieaktywny
Banned

Moje straszne makijaże

Pierwszy makijaż typowo wampirzy,chciałam w nim pokazać strach ale i piękno
Reszta makijaży bardziej przerażająca
Nie mam niestety profesjonalnych kosmetyków,ale mam nadzieję,że trochę tym makijażem was przestraszyłam
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg wampirek.jpg (35.1 KB, 80 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg 100_3656.jpg (92.4 KB, 78 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg 100_4192.jpg (98.5 KB, 65 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg 100_4176.jpg (99.1 KB, 49 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg 100_4245.jpg (93.5 KB, 43 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg 100_4246.jpg (96.5 KB, 29 wyświetleń)
stare 29-10-10, 09:32
casablanca12 casablanca12 jest nieaktywny
Member

makijaż na haloween musi być naprawdę straszny i przyciągający uwagę. Proponuję, żeby oczy pomalować na kolor ciemno szary, a usta pociągnąć pomadką krwistoczerwoną.
stare 29-10-10, 11:01
elektricgirl elektricgirl jest nieaktywny
Senior Member

Zdjęcia: 32
Wyślij wiadomość poprzez Skype™ do elektricgirl
Grunt to dobra mina wrrrrrrrr!!!!!!!
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg IMG354.jpg (67.9 KB, 82 wyświetleń)
stare 29-10-10, 12:17
justyna1 justyna1 jest nieaktywny
Member

Zdjęcia: 5
Oczy malujemy w stylu smoky eyes, na usta nakładamy szminkę w krwistym kolorze.Policzki pokrywamy białym pudrem by nadać twarzy wrażenie bladości.Czerowną kredką w zewnętrznych kącikach oczu malujemy krwiste łzy.Brązową natomiast na jednym z policzków malujemy ogromną szramę.No i makijaż mamy gotowy
stare 29-10-10, 13:20
specifica specifica jest nieaktywny
Junior Member

Przyznam, że zawsze marzyłam, by być wielkiej, a wręcz strrrrasznie wielkiej sławy makijażystką. W dzieciństwie malowałam lalki, a pozniej maziałam wszystkie koleżanki pomadkami o wątpliwej konsystencji. Niestety, rzeczywistość i brak odpowiednich środków sprawiły, że te marzenia musiałam odłożyć na półkę :-) Jak sobie wyobrażam halloween'owy makijaż? Pozwólcie, że popuszcze lejce wyobraźni. Po przeczytaniu, tego zadania od razu, to zobaczyłam! Wymalowałabym twarz w kolory dyni. Jeszcze lepiej -stworzyłabym na twarzy ilustrację halloween'owej dyni. Oooo...sztuczne rzęsy, oczy w kształcie zezłoszczonej dyni (albo inaczej człowieka, podczas złości), wymalowane czarną kredką, to samo usta, wymalowane w taki grymas, jaki przyjmuje człowiek podczas wielkiego gniewu i nos jak pociągły kabaczek, pociągnięty czarną kredką. A cała twarz naaaa pomarańczowo, włosy schowałabym w rajstopę, która też była by pomalowana adekwatnym kolorem. Może wyszło by...wyjątkowo strasznie.

Ale to bardzo ekonomiczne podejście, nie trzeba by już zakładać dynii na głowę :-) A to święto bardzo lubię i zawsze jakieś mało "czarowne" , wręcz okropnie brzydkie odzienie przygotuję. Dzisiaj poważnie pomyślę o tym makijażu :-)
stare 29-10-10, 16:22
ol19 ol19 jest nieaktywny
Junior Member

Makijaż Haloween 2007
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg DSJ00543.jpg (5.9 KB, 94 wyświetleń)
stare 29-10-10, 16:33
kamitelon99 kamitelon99 jest nieaktywny
Junior Member

Starrrrraszny makijaż, to jest coś! Proponuję coś co może nie pomoże wyróżnić się jakoś specjalnie spośród grona wampirów, ale z pewnością przestraszy niejednego potwora. Oczywiście nie pomalowałabym się na pomarańczowo jak dynia, bo to z pewnością wystraszy wampiry. No a tego bym przecież nie chciała.Myślałam dużo o pająkach i nietoperzach. To takie niezwykłe zwierzęta! Niezwykłą inspiracją dla mnie jest również meksykańskie Dia de los muertos.

Kiedy już zacznę bawić się "w czarownicę" to pomaluję twarz na biało... Pomaluję oczy na kilka ciemnych kolorów... Może bordowy, czarny, ciemnoszary i granatowy. Eyelinerem podkreślę oczy na meeeega jaskółki i dokleję sztuczne rzęsy! Co za piorunujący efekt! Kąciki ust zaznaczę czarną konturówką a później pomaluję usta czarnym błyszczykiem. Brwi wypełnię też na czarno. Natapiruję włosy, a moje paznokcie będą bordowe. Zrobię sobie tatuaż nietoperza lub pająka (oczywiście zmywalny). Aby nie popsuć efektu ubiorę się jak to przystało na Halloween iiii... Strrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrraszny efekt gotowy!
stare 29-10-10, 21:03
envymee envymee jest nieaktywny
Junior Member

Zdjęcia: 2
Makijaż zombie!!

Ja dziś wykonałam makijaż na... moim bracie! A co! HAlloween to jedyny czas, gdy mężczyźni mogą mieć makijaż na twarzy

Profesjonalnych kosmetyków do charakteryzacji niestety nie mam, ale wykorzystałam wszystko, co kryła moja kobieca kosmetyczka i to, co znalazłam w szufladzie
W skład makijażu wchodzą:
blada cera
"smoke eye"
mocno zaznaczone brwi
czerwone usteczka
rana na czole, policzku i dużo, duuużo krwi!
W końcu mamy Halloween Może komuś przypadnie do gustu i zechce zrobić podobny?
strrrrrasznie, prawda?
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg Zdjęcie0045.jpg (31.9 KB, 78 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg Zdjęcie0047.jpg (36.9 KB, 57 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg Zdjęcie0054.jpg (26.4 KB, 57 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg Zdjęcie0055.jpg (18.5 KB, 49 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg Zdjęcie0050.jpg (23.0 KB, 79 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg Zdjęcie0051.jpg (32.0 KB, 58 wyświetleń)
stare 29-10-10, 21:30
agonstaw agonstaw jest nieaktywny
Junior Member

Talking

A ja zrobiłabym odwrotnie.Oczy umalowałabym na krwistoczerwony kolor,żeby wyglądały jakby były zalane krwią, a usta na sino lub na czarno, żeby były takie ziemiste.Jednym słowem przekrwione oczy i czarne "zziębnięte" usta.Jeszcze do tego kilka namalowanych szwów na twarzy jak u Frankensteina i strrrrrrraszeczny makijaż gotowy. Aż strach się bać!
Zamknięty Temat

Tagi
halloween, konkurs, konkurs na halloween

« - | - »
Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania