31-05-10, 00:39
|
 |
Administrator
|
|
|
|
Konkurs Pantene Pro-V Nature Fusion!
Zapraszamy Was do kolejnego konkursu, w którym można wygrać atrakcyjne kosmetyki do włosów. Tym razem do rozdania mamy 10 zestawów Pantene Pro-V Nature Fusion! Konkurs trwa do 14.06.2010.
Zadanie polega na napisaniu odpowiedzi (do 1000 znaków) na pytanie: „Naukowców Pantene natura zainspirowała do stworzenia przełomowej linii Nature Fusion. A jakie inspiracje Ty czerpiesz z natury?”
Wstawiajcie swoje propozycje poniżej.
Szczegóły konkursu pod: http://ibeauty.pl/artykuly,2,38,721,...-nature-fusion
|

31-05-10, 05:00
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
|
Konkurs.
Nie wiem, czy słowo inspiracja będzie tutaj właściwe.
Samo brzmienie słowa "natura" jest bardzo przyjemne - świeże, czyste.
Dwie najważniejsze sprawy : przede wszystkim natura otworzyła mi oczy na problem ekologii. Od jakiegoś czasu staram się używać tylko naturalnych kosmetyków. Ponad to obowiązkiem jest torba ekologiczna na zakupy, segregowanie śmieci oraz oszczędzanie wody(zmiana kilku prostych nawyków: krótkie prysznice, zamiast codziennych kąpieli, zagotowywanie własciwej ilosci wody, a nie pełnego czajnika etc.). To z takich przyziemnych spraw.
Natura wyostrzyła mi też zmysł na piekno. Spacery z aparatem fotograficznym to rytułał. Staram się uchwycić to co dookoła: kwiaty, las, chmury, zwierzęta - głównie to świat makro. Efekt niesamowity. Wszystko zamknęłam w tematycznych albumach. Nie przypuszczałam, że może mi to przynieść tyle radości, tym bardziej, że nigdy nie byłam duszą artystyczną.
|

31-05-10, 11:32
|
 |
Junior Member
|
|
|
|
|
Natura inspiruje mnie przede wszystkim do działania!!!
Nic tak nie pomaga zwlec się rano z łóżka, jak promienie słoneczne przebijające się przez żaluzje,
nic tak nie dodaje energii, jak otwarcie okna i powiew świeżego powietrza,
nic tak nie mobilizuje do spacerów, jak przepięknie ukwiecone drzewa w parkach,
nic tak nie zachęca do przejażdżek rowerowych, jak uczucie wiatru we włosach,
nic tak nie zachęca do umycia okien, czy zrobienia prania, jak piękne słońce,
nic tak nie zachęca do marznięcia na dworze jak biały puch, z którego można ulepić bałwana,
nic tak nie zachęca do biegania po parku jak dziecko, jak szelest jesiennych liści pod stopami,
nic tak nie mobilizuje do ciężkiej wspinaczki, jak obietnica pięknych widoków na szczycie,
i nic tak nie zrywa z leżaka, jak użądlenie pszczółki ;-)
Kocham naturę, bo to ona jest dla mnie inspiracją i mobilizacją życiową!!!
|

31-05-10, 14:27
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Konkurs Pantene Pro-V Nature Fusion
Natura jest moją nieustanna inspiracją,
bo staram się żyć z nią w zgodzie z pełna gracją.
Kocham kwiaty za ich zapach,piękno i "humory"
pielęgnuję je,troszczę się o nie,bo uczą mnie pokory.
Są mi wdzięczne niczym ludzie,
gdy dziecięce ukazują buzie.
Podobnie uwielbiam wszystkie zwierzaczki,
te duże i te małe jak bobaski.
Nauczyły mnie tolerancji i otwartości
i co najważniejsze -świadomości,
że trzeba pomagać temu drugiemu,
nie tylko sobie samemu!!!
|

31-05-10, 19:35
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
konkurs :)
Od urodzenia żyjemy w zgodzie z naturą,jesteśmy jej częścią,czerpiemy z niej wszystko!Powinniśmy się nią inspirować zaznaczając w ten sposób,że mamy w niej swe korzenie.Natura inspiruje mnie do tego,by wyzbywać się kompleksów,by być naturalną-a przez to najpiękniejszą.Przecież każdemu z nas najbardziej do twarzy z naturą.To ona mówi mi:bądź sobą taką,jaką Cię stworzyłam!Natura decyduje o moim samopoczuciu-na wiosnę każe mi się uśmiechać,być wulkanem energii,zaś zimą sprawia,że herbata z cytryną smakuje wyjątkowo-smaku tego nie zaznam ani wiosną ani latem ani jesienią.To natura sprawia,że mam chęć dbać o siebie i o nią.Ona zachęca mnie do podróży,poznawania nowych miejsc,kultur,zmieniania swojego wizerunku,całej mojej garderoby w zależności od pór roku.W końcu-pozwala mi czuć się kobietą,pomaga mi kochać,śmiać się,po prostu-żyć. To dzięki niej mam świetną sylwetkę,bo piękno jej darów inspiruje mnie,by właśnie nimi się żywić.Natura to naturalnie najlepsza inspiracja do życia dla każdego!
|

31-05-10, 20:30
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
Bo z naturą nigdy nie wie o nie wie sie, raz jest dobrze a..no właśnie co z tą naturą
Natura mym natchnieniem od małego,
wspaniałą częścią planu boskiego.
Energię do życia mi daje,
owoce z ziemi rozdaje.
Gdy nerwy od środka mną szarpią,
uspokajam się melisą lub szałwią.
Dzięki zielonym liściom natury,
dzień nigdy nie był ponury.
Natura w mym domu wciąż gości
i każdy mi jej zazdrości.
Ściany wzorzyste mam w kwiatuszki,
w kolorach natury me meble i ciuszki.
Gdy smutek ogarnia mą duszę,
wnet szybko na spacer wyruszę,
by piękno przyrody podziwiać
i wiedzą na jej temat zadziwiać.
|

01-06-10, 11:37
|
|
|
|
Inspiracje z natury
Każdy chyba podpatruje naturę i choć troch stara się na niej wzorować. Mnie osobiście bardzo inspirują nieliczne z plemion, które żyją jeszcze w zgodzie z naturą. Tam również żyją kobiety, i również są piękne. Od zawsze zastanawiało mnie jak sobie radzą bez tego wszystkiego co my mamy. Odpowiedź jest bardzo prosta. W przeciwieństwie do nas zamiast walczyć z naturą współpracują z nią. Ja też staram się korzystać z dobrodziejstw natury. Staram się zastępować niektóre drogie kosmetyki naturalnymi produktami. Doskonały przeciw pryszczom jest okład z rumianku lub przemycie nim twarzy. Krążące o tym zabiegu plotki wcale nie są prawdziwe. Rumianek wcale nie niszczy rzęs, rozjaśnia je tylko, jednak wystarczy omijać okolice oczu. Awokado podobno spożywane regularnie dostarcza witamin pomagających dłużej zachować młody wygląd. Wiele owoców idealnie nadaje się do przygotowania pilingu a ogórek oczyszcza poty.
|

01-06-10, 14:31
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
Z natury czerpię siłę do tego by żyć w zgodzie ze sobą, ze światem !
Czerpię siłę by kochać prawdziwie jak kocha się przygarniętego pieska
czerpię siłę do tego by dawać, tak za darmo nie oczekując rewanżu co szczerze jest bardzo trudne szczególnie dziś.
Czerpię siłę do walki o lepsze jutro - bez względu na wszelkie zakazy płynące od ludzi, stawiam na prostotę i szczerość. Tak natura to przecież matka , która najlepiej wie co jest potrzebne jej dziecku, czyli to co najprostsze jest najlepsze:
- najprostsze uczucia i gesty
- najprostsze słowa i myśli
- najprościej jest wtulić się w ramiona drzewa i marzyć o tym co piękne i dobre w ludziach, nie tylko o tych co są dla nas wspaniałomyślni, ale również i o tych co mają złe zamiary w stosunku do nas: Natura da nam wyciszenie , harmonie i ukojenie i pragnę jeszcze zacytować słowa piosenki zespołu akurat "spokój spokój wielki spokój przestrzeń między łzami w oku " tak to pochodzi z natury!!!!
|

01-06-10, 17:36
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
Natura jest moją inspiracją, kiedy gotuje, tworzę, maluję, ubieram się i urządzam pokój. Urodzilam się na wsi. Zycie moje od początku było podporządkowane siłom natury. Raz jest to grozny ojciec, który rzuca piorunami, kolejnego dnia, łagodna- matka, która daję owocami. Z naturą jestem za pan brat, a właściwie siostra. W dziecięcych latach rozwinął się we mnie artystyczny duch. Na łące zbierałam kwiaty i tworzyłam z nich wianki. Z mamą piekłyśmy placki z rabarbarem, gotowałyśmy konfitury z wiśni ,piłyśmy kompoty ubarwione smakiem i zapachem truskawek. Dzisiaj maluję i swoją najlepsza nauczycielkę, naturę, staram się uwiecznić na płótnie. Do tego segreguje śmieci, używam naturalnych kosmetyków (płatek ogórka na nos, peeling winogronami na policzki, płukanki z rumianku). Ściany mam pomalowane na kolor brzoskwiniony , a większość wyposażenia z drewna i wikliny. Do tego właśnie siedzę w lnianej sukience i w bawełnianych skarpetach „made in nature”.
|

01-06-10, 17:54
|
|
|
|
Jestem mężczyzną. Moją inspiracją są NATURALNIE kobiety.
|
| Narzędzia wątku |
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|