01-07-11, 08:31
|
 |
Administrator
|
|
|
|
|
Konkurs SVR - krem Lysalpha SPF 50
Zapraszamy do konkursu, w którym można wygrać krem z linii specjalistycznej ochrony słonecznej SVR!
Swój post wpisz w tej zakładce, jeśli chcesz wygrać jeden z 5 kremów do cery tłustej, trądzikowej i mieszanej Lysalpha SPF 50.
Zadanie konkursowe polega na rozwinięciu zdania: „Mój sposób na bezpieczne opalanie to…”. Uwaga! Pełna wypowiedź może się składać maksymalnie z 5 zdań!
Konkurs trwa do k. lipca.
Szczegóły na: http://ibeauty.pl/artykuly,3,47,1821...remy-2-w-1-svr
Zapraszamy!
|

01-07-11, 09:11
|
|
Member
|
|
|
|
|
Mój sposób na bezpieczne opalanie to:
Uumiarkowane dawkowanie słońca
M mała ekspansja na słońce w szczycie słonecznym
I idealne połączenie rozsądku z umiarem
A absolutne dawkowanie słońca, w pierwszych dniach ekspansji
R ruch, a nie leżenie tzw. "plackiem"
|

01-07-11, 09:36
|
|
Member
|
|
|
|
Mój sposób na bezpieczne opalanie, to przede wszystkim opalanie w gronie przyjaciół. Nawet jeżeli ktoś z nas zapomni o podstawowych zasadach opalania (niestety- to się zdarza, kiedy jest się na tropikalnej plaży. Zapomina się wtedy o całym świecie!) zawsze znajdzie się ktoś, kto sprowadzi nas na ziemie i uświadomi, że po każdym wyjściu z wody powinno się zaaplikować kolejną dawkę kremu ochronnego i tym podobne zasady  Poza tym... ruch oczywiście! Bezsensowne leżenie sprzyja tylko nierównomiernemu opalaniu i potem okazuje się, że na plecach można być spalonym jak rak, a na brzuchu- białym jak mąka. Dlatego najczęściej opalam się podczas szaleństw w wodzie czy grę w siatkówkę. Na zakończenie dnia oczywiście krem chłodzący... I można ruszać na podbój świata!
|

01-07-11, 10:20
|
|
Member
|
|
|
|
|
Mój sposób na bezpieczne opalanie to…
najpierw peeling całego ciała i twarzy, wklepywanie balsamu nawilżającego i kremu i odczekiwanie 2 godzin. Później nakładam balsam brązujący do ciała lub lekki samoopalacz, a twarz przecieram chusteczką samoopalającą. Następnego dnia rano wyglądam już jak Królowa Karaibów :-) Ale ja chcę czegoś więcej - powtarzam aplikację kosmetyków i już wieczorem mogę wbić się w ulubioną sukienkę, ciało potraktować balsamem z opalizującymi drobinkami, a twarz przyprószyć pudrem brązującym i wyglądam jak bogini - i to się nazywa BEZPIECZNE OPALANIE ;-)
|

01-07-11, 11:57
|
|
Member
|
|
|
|
|
Mój sposób na bezpieczne opalanie to:
Kierowanie sie rozsądkim
Opalanie w godzinach popołudniowych
Nie leżenie plackim na słońcu
Taniec wody w organizmie
Regeneracja skóry balsamami nawilżającymi
Owoce i warzywa w codziennej diecie
Letni makijaż kosmetykami z wysokim filtrem
Absolutna kontrola znamion
|

01-07-11, 13:44
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
Mój sposób na bezpieczne opalanie to kremów z filtrem używanie. Moja cera jest mieszana w strefie T przetłuszczana. Dlatego Lysalpha SPF 50 to idealne rozwiązanie ! Ogranicza wydzielanie sebum i świetnie matuje użyj go i ty to sam to poczujesz.
|

01-07-11, 13:52
|
|
Member
|
|
|
|
|
Mój sposób na bezpieczne opalanie
to kremów z filtrem stosowanie,
w południe słońca unikanie
i w cieniu przebywanie.
To wody mineralnej picie,
owoców i warzyw jedzenie,
ciałka nawilżanie
lecz przede wszystkim racjonalne ze słońca korzystanie.
|

01-07-11, 14:49
|
|
Junior Member
|
|
|
|
Mój sposób na bezpieczne opalanie to stosowanie domowej receptury mojej babci: piciu wielkiej ilości wody! Ta niepozorna H2O sprawia, że jesteśmy pięknie opalone. Bez niej wyglądałybyśmy jak spalone wióry, co nie jest atrakcyjne.
Pijcie dziewczęta wodę!
|

01-07-11, 15:39
|
|
Member
|
|
|
|
konkurs
Mój sposób na bezpieczne opalanie to umiar i rozsądek w dawkowaniu sobie przyjemności wylegiwania się na słońcu. Po pierwsze zawsze na 30 min. przed wyjściem na słońce nakładam krem z filtrem, na twarz z wyższą ochroną a na resztę ciała trochę niższy faktor. Po drugie nigdy nie opalam się w godzinach południowych. Po trzecie kąpiele słoneczne nie przekraczają 30 min. - bo lepiej częściej po mniej niż raz długo i z oparzeniami słonecznymi.
|

01-07-11, 15:42
|
|
Banned
|
|
|
|
Mój sposób na bezpieczne opalanie to przede wszystkim WIELKI, rozłożysty, kolorowy parasol plażowy, w cieniu którego schowam się przed najintensywniejszym słońcem.
WODA, dużo wody, picie jej ochłodzi i nawodni moje ciało. Filtry UVB/UVA by następnego dnia nie wyglądać jak rak z kreskówki ; ).
Stosowanie preparatów z betakarotenem, które przyśpieszają opalanie a skóra nabiera pięknego złotego koloru.
I bezwzględnie nie wystawiać się na działanie między godziną 11 a 15, ponieważ wtedy działanie jego promieni jest najsilniejsze.
|
| Narzędzia wątku |
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|