15-05-11, 23:29
|
 |
Administrator
|
|
|
|
Konkurs - testy kremu AA ECO
Zapraszamy Was do konkursu, w którym można zostać testerką jednego z 50 kremów odżywczych z olejem ze śliwki z nowej ekolinii AA ECO firmy Oceanic.
Wystarczy rozwinąć (max. do 5 zdań) wypowiedź: „Dla mnie ekologiczna pielęgnacja to…” i wpisać ją poniżej.
Testerki będą zobligowane podzielić się z nami swoimi opiniami nt. tego kosmetyku (wyślemy im ankietę z pytaniami).
Wszystkie szczegóły na: http://ibeauty.pl/artykuly,3,50,1664...dzywczy-aa-eco
Serdecznie zapraszamy!
|

16-05-11, 00:25
|
|
Senior Member
|
|
|
|
|
Przetestuj Krem AA ECO
Dla mnie ekologiczna pielęgnacja jest jedyną opcją w świecie bombardujących nas na każdym kroku chemikaliów,konserwantów,zanieczyszczeń.Kosmetyki ekologiczne/z odpowiednim certyfikatem/dzięki temu,że nie zawierają żadnych pestycydów,emulgatorów itp sprawiają,że czuję się piękna na dwóch poziomach- tym czysto fizycznym-skóra jest nawilżona,odżywiona i nie reaguje uczuleniami dzięki wykorzystaniu substancji naturalnych najwyższej jakości oraz na poziomie psychiki-mam pewnośc,że choc w minimalnym stopniu pomagam środowisku.Ta świadomośc pomaga mi delektowac się dobroczynnymi właściwościami kremów ,balsamów ECO-z rozkoszą nakładam je ,rozpieszczam naturalnie swoje ciało- aby tylko najmniej środowisko ucierpiałao.
|

16-05-11, 03:29
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
czym jest dla mnie ekologiczna pielegnacja? jest to przede wszystkim stosowanie kosmetykow z mineralnymi skladnikami, pozbawionych toksycznej chemii. nawet nie zdajemy sobie sprawy, jak bardzo trujemy wlasne cialo poprzez nieswiadomosc skladnikow danego kosmetyku! dlatego wazne by przed zakupem sprawdzic etykietke. istotne jest dla mnie rowniez czy dany kosmetyk byl testowany na zwierzetach - owe produjty omijam szerokim lukiem.
nie stosowalam kosmetykow tej firmy ale z checia sprobuje - jestem otwarta na nowosci.
|

16-05-11, 08:10
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
Dla mnie ekologiczna pielęgnacja to naturalna ochrona skóry przed promieniami słonecznym, zanieczyszczeniami powietrza i mniej lub bardziej doskwierającymi zmianami temperatury.
To niezwykła dbałość o składniki kosmetyków pochodzących z naturalnych plantacji, robi się je tylko z wyselekcjonowanych roślin, dzięki czemu pozwalają zachować zdrowy wygląd cery na bardzo długo.
Ekologiczna pielęgnacja to również dla mnie SKUTECZNOŚĆ pielęgnacyjnego działania kosmetyków.
To mnóstwo substancji aktywnych, które powodują, że nasza skóra jest gładka, jędrna i odżywiona, w kosmetykach ekologicznych spotkamy ich nawet o 100% więcej niż w zwykłych produktach stosowanych w codziennej pielęgnacji!
Stosując takie kosmetyki nie trujemy bardziej naszego środowiska, jak i również nie mamy świadomości, że były one stosowane na zwierzętach.
|

16-05-11, 09:05
|
 |
Member
|
|
|
|
|
Dla mnie ekologiczna pielęgnacja to wspaniałe rozwiązanie, gdyż mam skórę skłonną do alergii.Produkty do naturalnej pielęgnacji, bezpiecznej dla mnie, dla mojej skóry są również bezpieczne dla środowiska. Ekologiczna pielęgnacja to wiosna mego ciała i duszy, która trwa przez cały rok!
|

16-05-11, 09:07
|
 |
Member
|
|
|
|
... to przede wszystkim korzystanie z darów natury, których jest wokół nas tak dużo. Osobiście mam ten komfort, że przy moim domku mam mały ogródeczek, w którym rosną ogórki, pomidory, pietruszka, truskawki, porzeczki, itd. Nie muszę przez to zastanawiać się, czy ten pomidor tak ładnie wygląda, bo dojrzewał na słoneczku, czy po prostu to sama chemia  Uwielbiam przygotowywać maseczki z ogórków, dodawać do posiłków zdrowej pietruszki i pomidorów, jeść marchewkę z własnego ogródka, by moja skóra nabrała kolorków. Używam także kosmetyków w serii ekologicznych, bo są świetne w swoim działaniu, prawie tak samo jak moje warzywka i owoce.
|

16-05-11, 09:19
|
|
Member
|
|
|
|
|
konkurs
Dla mnie ekologiczna pielęgnacja to powrót do natury, cofnięcie się w czasie, kiedy to nie znano jeszcze sztucznych konserwantów i składników kosmetyków. Człowiek i natura to jedno, dlatego moja skóra kocha ekologiczne kosmetyki.
|

16-05-11, 09:40
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
Dla mnie
Dla mnie ekologiczna pielęgnacja to…naturalna maseczka zrobiona w domowym zaciszu.
Owoce czarnej porzeczki to najwspanialsze źródło niemal wszystkich niezbędnych do
dobrego funkcjonowania organizmu witamin, a przede wszystkim jedno z
najbogatszych źródeł witaminy C a 100 g owoców dostarcza 4 razy
więcej witaminy C niż wynosi norma dla dorosłych.
Czarna porzeczka to również
źródło witamin z grupy B, prowitaminy A, biotyny i kwasu foliowego
oraz wielu soli mineralnych, w tym szczególnie potasu, żelaza, wapnia,
magnezu oraz rzadkich mikroelementów, takich jak mangan, bor i jod.
Wyciąg z czarnej porzeczki najczęściej jest składnikiem
preparatów przeciwzmarszczkowych, a także poprawia
ukrwienie, działa oczyszczająco i bakteriobójczo.
Gdy nie wiesz z czego może być
twoja maseczka to nie myśl długo to CZARNA PORZECZKA !!!!!
|

16-05-11, 09:47
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Dla mnie ekologiczna pielęgnacja to odpoczynek od pośpiesznego nakładania kremu przed wyjściem z domu,to wykorzystanie darów natury zerwanych prosto z drzewa,aby zrobić maseczkę,krem czy peeling własnoręcznie,szczególnie kiedy jestem w Bieszczadach u mojej Babci  to relaks i degustacja naturalnym Światem
|

16-05-11, 09:50
|
|
Member
|
|
|
|
Dla mnie ekologiczna pielęgnacja to najlepsza inwestycja w zdrowie i piękno mojej skóry. Nic nie zastąpi dobrodziejstw, które daje nam natura. Ekologiczna pielęgnacja to zarazem szacunek do bogactwa naszej planety, m.in.. nie testowanie kosmetyków na zwierzętach czy tworzenie opakowań ekologicznych, nadających się do ponownego przetworzenia.
Nie używałam produktów tej firmy i z chęcią wypróbuję
|
| Narzędzia wątku |
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|