ZAREJESTRUJ SIĘ
|
ZALOGUJ
TESTY KOSMETYKÓW ROZRYWKA KONKURSY FILMY E-MAGAZYN

stare 03-11-10, 11:25
admin admin jest nieaktywny
Administrator

Zdjęcia: 287
Smile Konkurs - wygraj kosmetyki Xerial SVR!

Zapraszamy do kolejnego konkursu, w którym możecie wygrać świetne dermokosmetyki SVR - tym razem to zestaw do przesuszonej skóry: balsam do ciała i krem do stóp Xerial oraz peeling Xerialine!

Wystarczy rozwinąć zdanie: „Mój sposób na suchość skóry to…”.
Uwaga! Pełna wypowiedź może się składać maksymalnie z 5 zdań! Wpisujcie poniżej!

Więcej szczegółów: http://ibeauty.pl/artykuly,3,51,1090...o-suchej-skory
stare 03-11-10, 11:48
tygrysek82bu
Guest

Idealne nawilżenie

Idealne nawilżenie, od wewnątrz woda, czysta, źródlana, gasząca nie tylko moje lecz i skóry pragnienie, a z zewnątrz krem silnie nawilżający, najlepiej z faktorem chroniącym przed słońcem,
stare 03-11-10, 12:20
Dirrty Dirrty jest nieaktywny
Member

Przede wszystkim nie zapominam o tym, że nawilżenie nie polega tylko na uzyciu odpowiednich kremów. Staram się działać również od wewnątrz tj. piję co najmniej 1,5l wody dziennie, zażywam suplementy diety bogate w witaminy A, C i E (lub w miarę możliwości do potraw dodaję oliwy z oliwek jem pestki dyni, orzechy,warzywa i owoce)dzięki czemu skóra traci mniej wody, swoją dietę wzbogacam również o kwasy tłuszczowe. Staram się w miarę możliwości chronić skórę przed słońcem i wiatrem. Po każdej kąpieli stosuję oliwkę dla dzieci Johnson's Baby a następnie dobry balsam i krem nawilżający.
stare 03-11-10, 13:19
justyna1 justyna1 jest nieaktywny
Member

Zdjęcia: 5
Mój sposób na suchość skóry to nawilżanie i jeszcze raz nawilżanie- zarówno wewnętrzne ja i zewnętrznę . Po pierwsze piję dużo ilości wody mineralnej a po drugie smaruję skórę dobrymi kremami nawilżająco-ochronnymi.Staram się również nie przebywać w pomieszczeniach klimatyzowanych ponieważ one znacznie wysuszają naszą skórę, podobnie w pomieszczeniach gdzie pali się papierosy.Latem nie wystawiam skóry na słoneczko i pamiętam by codziennie dostarczyć skórze porcji witamin.Do tego staram się spedzać aktywnie czas na świeżym powietrzu i zdrowo odżywiać.Generalnie jednka stawiam na nawilżanie i odżywianie skóry
stare 03-11-10, 13:38
euphoria euphoria jest nieaktywny
Junior Member

akcja pod kryptonimem "Przyczajony Tygrys, Ukryty Smok".

Przyczajony Tygrys - to działanie Zewnętrzne, czyli to co sprawiło, że przyczajona suchość zamieniła się w nieistniejącą suchość: maść witaminowa z witaminą A. To odkrycie przełomowe, które moja sucha skóra pochłonęła w całości, w kierunku ekspresowego nawilżenia.
Ukryty Smok- to działanie Wewnętrzne, suchość została dobita, mieczem obosiecznym. Z jednej strony olej z wiesiołka, z drugiej strony odpowiednie donawilżenie wodą.
stare 03-11-10, 13:51
mamamichasia mamamichasia jest nieaktywny
Member

Sucha skóra to moja zmora - chwila nieuwagi i wyglądam jakbym miała łokcie i kolana należące do nosorożca. Dlatego pod prysznicem zabieram się ostro za te łuszczące się i wysuszone partie. Najpierw złuszczam je bezlitośnie peelingiem i szoruję szorstką rękawicą, a potem dopieszczam ciało w nagrodę za wytrwałość i wklepuję krem nawilżający i natłuszczający. Przed snem wkremowuję w te saharyjskie rejony bardzo tłusty, odżywiający krem i daję im odżyć przez noc.
stare 03-11-10, 14:16
mortese mortese jest nieaktywny
Member

Zdjęcia: 2
Ach, sucha i swędząca skóra na łydkach i udach nie dawała mi spokoju, zadrapałabym się na śmierć!
Chociaż oczywiście, dobrze znałam swoje przewinienia: ulubione kąpiele w gorącej wodzie, siedzenie tylko w ciepłych i suchych pomieszczeniach, a i z piciem dużej ilości wody byłam na bakier.
Powiedziałam sobie STOP- koniec z tym wszystkim- teraz staram się brać szybkie prysznice w niezbyt gorącej wodzie i zawsze noszę ze sobą butelkę wody do picia. Pomogło. A do tego po każdym prysznicu wcieram w nogi gęsty balsam z mocznikiem (chyba nie ma lepszej substancji jeśli chodzi o nawilżanie skóry!) i moja skóra wreszcie powoli daje mi spokój
stare 03-11-10, 15:24
Agatka864 Agatka864 jest nieaktywny
Member

Mój sposób na suchość skóry to przede wszystkim nie doprowadzenie jej do takiego stanuregularna pielęgnacja kosmetykami nawilżającymi (krem do twarzy,balsam do ust, balsam i oliwka do ciała i krem do stóp).Do kremu do twarzy i balsamu 3 razu w tyg dodaję kropelkę 1% kwasu hialuronowego. Zrezygnowałam z długiego leżenia w wannie, gdyż przesusza to skórę - zamiast tego prysznic i 2 w tyg peeling ciała. I nawilżanie od środka - capivit hydro control
stare 03-11-10, 15:58
haruna haruna jest nieaktywny
Member

Posiadam skórę mieszaną co bardzo utrudnia nawilżanie .
Gdzieniegdzie jest sucha a gdzie indziej nawilżona i gładka. Ten typ tak ma więc muszę szczególnie nawilżać nie wszystkie partie ciała , największy problem jak u większości stanowią dłonie i stopy więc ..
Mój sposób na suchość skóry to… używanie odpowiednich kremów, balsamów nawilżających,
, na usta balsam bądź maseczka : cukier, miód,wazelina (wszystko wymieszane razem nakładamy na usta ). Używam olejków do masażu i rożnych domowych maseczek np.z warzyw , owoców czy orzechow , mleka itd..
Dziękuje
stare 03-11-10, 17:31
megi22241 megi22241 jest nieaktywny
Senior Member

Wpisy: 4
Zdjęcia: 31
Mój sposób na suchość skóry to jeśli chodzi o twarz :raz w tygodniu peeling enzymatyczny(nakładam dość grubą warstwę,czekam około 15min i spłukuję,albo czekam 10 min a 5 min wykonuję masaż i spłukuję),co dziennie rano myję twarz żelem oraz stosuję kremy (latem nawilżające bądź matujące z filtrami)a zimą półtłuste aby zabezpieczyć skórę przed mrozem.Wieczorem zmywam makijaż mleczkiem i nakładam krem na noc. Mam cerę raczej mieszaną i czasami wrażliwą więc staram się dobierać kremy z filtrami oraz z ziołowymi składnikami,i witaminami które w odpowiedni sposób zadbają o moja suchą część twarzy jak i tłustą .Jeśli chodzi o ciało to także używam peelingu ale gruboziarnistego oraz nawilżam skórę różnymi balsamami.Czasami robię sobie kąpiel w wodzie z wiórkami kokosowymi bądź z kozim mlekiem w proszku.
Zamknięty Temat

Tagi
konkurs, svr, xerial

« - | - »
Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania