18-01-12, 08:56
|
 |
Administrator
|
|
|
|
|
Konkurs - wygraj lakiery do paznokci Wibo
Zapraszamy do konkursu, w którym można wygrać 3 najmodniejsze lakiery do paznokci Wibo: matowy So Matte, do kolorowego manikiuru Duo French Color i dający efekt krokodylej skóry Crocodile Skin!
Dodatkowo w każdym z zestawów (do wygrania mamy aż 10) - dwie niespodzianki!
Zadanie konkursowe polega na opisaniu (max. w 5 zdaniach ) manikiuru, którym chcesz zabłysnąć w tym sezonie. Opcjonalnie możesz zrobić i wstawić na forum zdjęcie swojego manikiuru! Wpisy i zdjęcia będą traktowane równorzędnie.
Uwaga! Aby wziąć udział w konkursie, trzeba zostać fanem marki Wibo na Facebooku: www.facebook.com/BadzPieknaWibo
Konkurs trwa od 18.01 do 1.02.2012.
Szczegóły na: http://ibeauty.pl/artykuly,1,32,2557...-paznokci-wibo
Zapraszamy!
|

18-01-12, 11:02
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
|
Karnawałowy manicure!
Mój idealny manicure na ten sezon to nietypowy french, mojego pomysłu, który jest wykonany w nietradycyjnych kolorach z brokatem i z oryginalnym wzorem
1. Maluję całą płytkę paznokcia srebrnym, metalicznym lakierem z brokatem, a końce maluję czerwonym lakierem.
2. Ciemno-fioletowym lakierem robię kreski w kształcie litery "K", niebieski brokat nakładam w miejsce tak jak na zdjęciu.
3. W "środku" literki naklejam srebrny dżecik, a wcześniej namalowane jedna przy drugiej kropki fioletowe i srebrne rozmazuje szpilką, tak że powstają serduszka <3 <3.
|

18-01-12, 11:27
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
Najpierw nakładam na całą płytkę paznokcia lakier w odcieniu czerwonym, czekam aż wyschnie i nakładam drugą warstwę dla lepszego efektu. Kolejnym krokiem jest nałożenie lakieru pękającego, jednak nakłądam go tylko ukośnie po wew stronie paznkocia, czekam aż wyschnie i nakładam srebrny lakier z brokatem do zdobienia pazkonci wzdłuż lini dzielącej lakier pękający z pozostała cześcia paznokcia. Wszystko to utrwalam bezbarwnym lakierem do paznokci. naprwdę świetny efekt, który nie wymaga za wiele czasu i wysiłku.
|

18-01-12, 12:37
|
|
Junior Member
|
|
|
|
Wzorki
Zdecydowanie na moich pazurkach będzie królować metoda water nails. Do pojemniczka dość dużego nalewam zimną wodę, w której puszczam kropelki lakieru - w moim przypadku są to lakier czarny i fioletowy z brokatem - na przemian, czyli raz fioletowy, raz czarny, fioletowy, czarny i tak dalej. Następnie szpilką robię wzorki w pojemniczku na lakierze. Wkładam palca i taki o to efekt wychodzi.
Ostatnio edytowane przez kkasiowa ; 18-01-12 o 12:42
Powód: brak zdjęcia
|

18-01-12, 12:45
|
|
Member
|
|
|
|
|
Niestety Bóg nie obdarzył mnie pięknymi paznokciami. Ciągle są łamliwe, więc i krótkie. Maluję je wyłącznie lakierem bezbarwnym. Ale nie ukrywam, że chciałabym kiedyś mieć manikiur: czerwony z przyklejonymi srebrnymi dżetami w kształcie korony.
|

18-01-12, 14:04
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
wibo
Jako wyznawczyni szalonego minimalizmu proponuję manicure klasyczny z nutką wariactwa. Paznokcie pomaluję na modny w tym sezonie fiolet, przy czym palec serdeczny u każdej ręki będzie w kontrastowym kolorze orange. Na to położę krokodyli lakier w srebrnym kolorze. Odpuszczę sobie juz inne udoskonalenia, bo według mnie:nic dodać, nic ująć!
|

18-01-12, 14:34
|
 |
Member
|
|
|
|
Paznokcie-jedna z naszych wizytówek-powinny być zawsze zadbane!
Ja z racji wykonywanego zawodu mam je zawsze króciutko obcięte i przypiłowane w kształt kwadratu.
Manikiur na ten sezon to kolory soczyste i od razu wpadające w oko.
Najlepiej z jakimś ciekawym, delikatnym wzorkiem, czy małą błyskotką na paznokciach palców serdecznych.
Mój manikiur to coś, co potrafię zrobić sama w domu!
|

18-01-12, 14:34
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
W tym sezonie stawiam na przebojowość oranże neony to kolory w których moje paznokcie czuja się bardzo dobrze wibrują i pięknie się prezentuja
|

18-01-12, 14:56
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
wibo
Najpierw jak zawsze warstwa diamentowej siły z Wibo, potem na paznokcie wkracza fiolet, mocna kobieca czerwień albo przyciągający róż i już 
Dla odrobiny, szaleństwa i błysku na jeden paznokiec u każdej z rąk odrobina brokatowego pyłku
|

18-01-12, 15:31
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
BLACK and GOLD na karnawał :-)
Ja polecam doskonały na okres karnawałowy bardzo elegancki a zarazem bardzo glamour manicur w kolorze " black and gold". Całą płytke paznokcia malujemy na kolor głęboka czerń. Ten czarny lakier nie może być ani perłą ani matt po prostu zwykła czerń. Dobrze, aby pazurki wcześniej opiłować na owalny kształt wtedy maniciur najlepiej wygląda. Końcóweczki paznokcia czyli linię w kształcie literki C malujemy złotym brokatowym lakierem. Całość pokrywamy silnym nabłyszczaczem. To on nadaje temu maniciurowi odpowiedni look. Pazurki wyglądają po prostu nieziemnko! :-) To sposób na prosty i elegancki manicur i każda z nas na pewno sobie poradzi :-)
|
| Narzędzia wątku |
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|