ZAREJESTRUJ SIĘ
|
ZALOGUJ
TESTY KOSMETYKÓW ROZRYWKA KONKURSY FILMY E-MAGAZYN

stare 01-04-11, 16:17
admin admin jest nieaktywny
Administrator

Zdjęcia: 287
Smile Konkurs - zestaw Flavo-C Auriga

Witam,
Zapraszamy do kolejnego konkursu marki Auriga, w którym tym razem można wygrać zestaw składający się aż z 4 dermokosmetyków Flavo-C: serum, maski, kremu i serum błyskawicznie liftingującego.

Wystarczy napisać, jak pielęgnujesz skórę wiosną (max. do 10 zdań) i wstawić poniżej.

Wszystkie szczegóły na: http://ibeauty.pl/artykuly,3,51,1572...-zestaw-auriga

Zapraszamy!
stare 01-04-11, 17:57
kleo kleo jest teraz aktywny
Senior Member

Wpisy: 1
Zdjęcia: 4
Bez względu na porę roku nasza skóra powinna być odpowiednio zadbana. jednak wiosna jest jedną z najpiękniejszych i szczególnych pór roku - wszystko pobudza się do życia, rozkwita w oczach dlatego także i my kobiety powinnyśmy wyglądać świeżo, radośnie i kwitnąco. Początkowo należy zrobić wszystko co tylko możliwe by zmniejszyć a najlepiej pozbyć się złego dotyku zimy. Najważniejsze jest to by przywrócić skórze właściwą gospodarkę wodno-mineralną, naprawić i odżywić nową warstwę lipidową skóry. Najlepszym sposobem będzie stosowanie kosmetyków, które w składzie mają witaminy np. A, E, C, a dodatkowo przyjmować je w inny sposób, wzbogać swoje posiłki w owe witaminy. Jak przy doborze każdego kosmetyku należy pamiętać by skóra oprócz nieskazitelnego nawilżenia, uelastycznienia i regeneracji miała także możliwość oddychania pomimo dotleniających właściwości kosmetyku. Warto aktywnie spędzać dzień na powietrzu- skóra na pewno nam to wynagrodzi, pięknym promienistym wyglądem, cieszyć pierwszym słońcem, dzięki produktom zapewniającym ochronę przed promieniami UV. Bardzo ważne jest zatem systematyczne, kompleksowe podejście do jej pielęgnacji ponieważ nawet najlepsze preparaty pielęgnacyjne nie są w stanie w ciągu jednego dnia zatuszować niekorzystnych zmian, jakie pojawiają się w skórze po zimie.
stare 01-04-11, 17:59
dakota dakota jest nieaktywny
straż forumowa

Wpisy: 13
Zdjęcia: 4
Skórę wiosną pielęgnuje tak, jak i o innych porach roku, czyli - jak najbardziej naturalnie. Trochę praktyki, metody prób i błędów i udało mi się wynaleźć dla siebie odpowiednią pielęgnacje, która jest prosta, nie zabiera dużo czasu, przynosi efekty a składa się z tych kilku rzeczy:

Kessa - odkąd w moje ręce wpadła ta rękawica, nie chcę znać innych peelingów, po takim masażu skóra jest jedwabiście gładka, dobrze oczyszczona i gotowa na dalszą pielęgnacje

- używam ich jako peelingu, maseczki lub wsypuję do woreczka, zawiązuje i wrzucam do wody do wanny, a jako owsiankę wcinam prawie codziennie

Naturalne kosmetyki - czyli ulubione mydełko z mlekiem i kurkumą, kremy do mycia twarzy, jak najdelikatniejszy szampon, olejek do włosów i handmade'owe kremy do twarzy, ziołowe maseczki

Chyavanprash - moje "powidełka" o przedziwnym smaku i niesamowitym składzie - jako codzienna bomba witaminowa

Zielona herbata - wiadomo

Sen - staram się wysypiać (no chyba, że akurat mamy z RudąGrażyną do obgadania nocą baaardzo ważne sprawy), bo choćbym nie wiem jak dbała o skórę, kilka zarwanych nocy zrobi swoje.

stare 01-04-11, 18:21
beyourself beyourself jest nieaktywny
Member

Moim sprzymierzeńcem w walce o piękną cerę na wiosnę jest duet muślinowej chusteczki i dobrego preparatu do oczyszczanie twarzy. Twarz oczyszczam preparatem i zmywam go chusteczkę zmoczoną w gorącej wodzie. Takie muślinowe chusteczki są rewelacyjne, pięknie usuwają martwy naskórek i wzmacniają działanie preparatów oczyszczających.

Drugim sekretem jest sok z aloesu. Dostępny w każdej aptece jako suplement diety, u mnie sprawuję się wyśmienicie jako tonik. Skóra jest po nim jedwabiście gładka.

Trzeci trik, to dbanie o skrórę od wewnątrz. Litry wody niegazowanej i zielonej herbaty z dodatkiem ananasa
stare 01-04-11, 19:21
angelika1989 angelika1989 jest nieaktywny
Senior Member

Wiosna to czas kiedy wszystko budzi się do życia.
Myślę, że nasza skóra też ...
Po tak ciężkiej przeprawie jak niskie temperatury, wiatr, deszcz, śnieg budzi się ona wiosną całkowicie szara
Jednak aby tak nie było stosuję kilka prostych sposobów:
1. Zimą zawsze stosuję krem ochronny najlepiej z filtrem UV
2. Oczyszczam tonizuje i nawilżam
3. Jem dużo warzyw i owoców
4. Piję wodę, która od wewnątrz nawilża nam skórę
5. Nasza skóra to nie podłoga więc peeling tylko raz w tygodniu
6. Nie wyciskam, bo to jeszcze bardziej pogarsza stan skóry
7. Stop dla chipsów, ciastek, paluszków z solą - sól zatrzymuje wodę w organizmie co sprawia, że nie są wydalane zbędne produkty przemiany materii.
8. Rano o 6 biegam dla zdrowia i żeby dotlenić organizm
9. W sklepie zawsze sprawdzam na produktach jak dużo polepszaczy zawierają, bo te szkodzą nam bardziej niż myślimy
10. Przede wszystkim stawiam na relaks najlepiej z ukochaną osobą przy boku
stare 01-04-11, 19:22
tymka1989 tymka1989 jest nieaktywny
Senior Member

Zdjęcia: 8
Tak samo jak wiosna, tak samo i moja skóra budzi się do życia po zimie- ale żeby się tak stało muszę jej troszeczkę dopomóc. To właśnie teraz ściągam z siebie stosy ciężkich ubrań, żeby wskoczyć w te lekkie, dlatego też zaczynam coraz bardziej przywiązywać uwagę do swojego wyglądu. Ponieważ coraz częściej wychodzę na podwórko (dotleniam skórę i umysł) moja skóra stała się bardziej pobudzona, a szare komórki odżyły i zaczynają nabierać zdrowego koloru Do pielęgnacji podchodzę systematycznie, bo przecież jednorazowy zabieg nic nie da. Na początek zmieniłam dietę- wprowadziłam owoce i warzywa dostępne na rynku (nowalijki), z których przyrządzam wiosenne lekkie sałatki czy twarożki. Następnie zaczęłam intensywnie nawilżać, uelastyczniać i pielęgnować skórę balsamami- jeśli trzeba to nawet 2 razy dziennie. Zawsze też usuwam resztki makijażu z twarzy, aby lepiej zadziałały maseczki oczyszczające. Większą uwagę zwracam też na stopy (całą zimę były bez odpowiedniej wentylacji i skazane na ciężkie obuwie)- staram się używać preparatów usuwających zrogowacenia, redukujące potliwość i również je nawilżam. Dodatkowym punktem dla mojej skóry jest to że nie palę papierosów, nie spożywam alkoholu i nie piję kawy- to podobno też ma duży wpływ na kondycję naszej skóry. Przed wyjściem z domu używam specjalnych kremów na dłonie i twarz, które chronią mnie przed wiosenną wietrzną pogodą
stare 01-04-11, 20:34
nadziejaiwiara nadziejaiwiara jest nieaktywny
Junior Member

zaczynam od rozpieszczania wnętrza, wierzę, że zrzucenie kotary melancholii, na rzecz otwartego okna, sprawia, że światło wewnętrzne - uzewnętrznia się. Jak po Ziemi, stąpa już, z pełną swawolą, Słońce, wybieram się do ogródka, około godziny 7-8, otwiera mój dzień, sztuka tai chi. Jak żuraw rozpościeram ramiona, rozkładam wachlarz własnych możliwości, faluje dłońmi w chmurach i pieczętuje nowe otwarcie. Jeśli już zadbam o część składową całości: JIN (dusza), myślę o uzupełnieniu: JANG (ciało). Po zaspanej zimie, odnowa, do której pierwszym krokiem jest peeling, to konieczność. Mój ulubiony peeling składa się ze startych moździerzem ziół ( wśród ulubionych: rozmaryn, liść brzozy, szałwia),oraz zmielonych w młynku od kawy, płatków owsianych i oleju migdałowego (doskonale regeneruje suchą skórę). Zawsze skórę zmywam zimną wodą, to istotny element całej pozimowej regeneracji. Na jeszcze wilgotną skórę (lepsze wchłanianie środków pielegnacyjnych) nakładam kwas hialuronowy z olejem dyniowym (w tym przypadku olej ten, zawiera witaminę A,C i D, a także beta karoten (!) ). Zawarty w tym oleju, beta karoten stanowi doskonałą okazję do tego, by nie tylko skórę "podkolorować" zdrowym odcieniem, ale także przygotować skórę na nadejście (w moim przypadku) rumieńców, spowodowanych wzrastającą temperaturą. Cała esencja ludzkiej egzystencji - dogadać się ze światem, by nasze JING I JANG, chciało zgrać się, w jedną melodię...

Ostatnio edytowane przez nadziejaiwiara ; 01-04-11 o 21:21 Powód: poprawka
stare 01-04-11, 20:39
annmagic annmagic jest nieaktywny
Senior Member

Zdjęcia: 2
W - warzywa i owoce, czyli odpowiednia dieta to podstawa pielęgnacji mojej skóry.
I - intensywna pielęgnacja: serum, maseczki, filtry dbają o moją cerę.
O - oczyszczanie: dokładne zmywanie makijażu, peelingi, toniki itd. pozwalają mi pozostać wiosennie świeże.
S -- systematyczność w dbaniu o siebie jest gwarancją wspaniałego wyglądu.
N -- nawilżanie powoduje, że moja skóra się zdrowo czuje.
A- apetyt na życie, uśmiech, radość to dzięki nim moja skóra jest promienna.
stare 01-04-11, 20:58
Enriette Enriette jest nieaktywny
Junior Member

O tym, że wraz z rzuceniem Marzanny do rzeki, pożegnaliśmy zimę oraz o tym, że ta zima była wyjątkowo sroga mówią mi zawsze na WIOSNĘ moje dłonie.
Z początkiem wiosny są suche, szorstkie, skóra jest ściągnięta, zaczyna piec a nawet boleśnie pękać między placami. Do tego dochodzą wiosenne porządki i skóra dłoni domaga się prawdziwej wiosennej kuracji.

O tej porze chętnie sprawdzam więc na własnej skórze (rąk) najróżniejsze metody pielęgnacji: od tradycyjnego naparu z siemienia lnianego, przez ciepłą parafinę i oliwę z oliwek, po najnowsze kremy z do rąk aplikowane na noc pod bawełniane rękawiczki.

Siemię lniane zalewam wrzątkiem i moczę dłonie przez 30 minut w ostudzonym naparze.
Na parafinową regenerację dłoni oddaję się chętnie w ręce profesjonalistek w gabinecie kosmetycznym. A w domu przyrządzam jeszcze miksturę z podgrzanej oliwy z oliwek.

Kiedy moje dłonie odzyskają swój wygląd, mogę się spokojnie skoncentrować na wiosennej pielęgnacji reszty ciała
stare 02-04-11, 11:30
kwiatuszeek123 kwiatuszeek123 jest nieaktywny
Junior Member

jak pielęgnujesz skórę wiosną
-3 razy w tygodniu biegam , dzięki czemu moja skóra staje się jędrna, a ciało się wysmukla, gubiąc nadprogramowe kilogramy zebrane zimą,
- naprzemienne prysznice (zimna ciepła woda) połączone z masażem rękawica sprawiają, że moja skóra jest jędrna i gładka,
-peeling domowej roboty składający się z fusów kawy, soli, cynamonu i żelu pod prysznic obowiązkowo 2 razy w tygodniu. Idealnie usuwa martwy naskórek, poprawia krążenie i przygotowuje ją do lepszego przyjęcia składników zawartych w balsamach.
-nawilżanie balsamem 2 razy dziennie, musi on obowiązkowo zawierać oliwę z oliwek i wit. A,
-picie 2 litrów wody w celu nawilżenia skóry od wewnątrz,
-odpowiednia dieta zawierająca dużo warzyw, owoców, chudego mięsa i ryb,
- a na koniec pedicure, żeby nie wstydzić się stóp
Zamknięty Temat

Tagi
auriga, flavo-c, konkurs

« - | - »
Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania