29-09-11, 13:31
|
|
Junior Member
|
|
|
|
Pilnik, grzebień obowiązkowo, natomiast z pincetą można się wstrzymać, dobrze wyregulować sobie brwi przed wyjazdem. Trzeba też pamiętać o zmywaczu i lakierze do paznokci o ile przed wyjazdem zrobiło się jakiś kolorem (brzydko wyglądają paznokcie ze zdartym lakierem). 
Dobrze też mieć ze sobą chusteczki odświeżające, zarówno do demakijażu jak i do higieny intymnej
Kobieta piękna, lecz pozbawiona bystrości umysłu, nie daje kochankowi nic poza fizycznym delektowaniem się jej urodą. Brzydka, ale mądra może do tego stopnia rozkochać mężczyznę w swojej inteligencji, że nie pragnie on niczego ponadto. Cóż może powiedzieć mężczyzna, któremu się trafia kobieta piękna, inteligentna i wykształcona?
|

30-09-11, 14:49
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Cytat:
Napisał lenia
Pakujac kosmetyczke mam jedną zasadę - koncówki wszystkiego, zeby było jak najlżej a wracajac zeby było juz w ogóle lekko 
|
Sprytne  Ja nawet nie będę się rozpisywać co zabieram w dalszą podróż, bo jest tego zawsze sporo - niby niezbędnik, a pół łazienki znika   No, może trochę przesadziłam

23-11-11, 16:02
|
|
Member
|
|
|
|
Cytat:
Napisał lenia
Pakujac kosmetyczke mam jedną zasadę - koncówki wszystkiego, zeby było jak najlżej a wracajac zeby było juz w ogóle lekko 
|
Ja podobnie tylko , ze wyjezdzajac np na wekeend ,zabieram wszystko w saszetkach np szampon , balsam do wlosow, czasami tez saszetki z kremem i wtedy mam wiecej miejsca w kosmetyczce. Czesto kupuje specjalnie na podroz takie male opakowania jak probki np w Rossmannie.
|

23-11-11, 16:14
|
|
Senior Member
|
|
|
|
|
Ja zawsze mam jakies miniatury kosmetyków, próbki, które trzymama na wyjazdy i jest lekko
|

07-12-11, 20:45
|
 |
Junior Member
|
|
|
|
|
o no, suoer pomysl z tymi probkami i malenkimi odpowiednikami duzych kosmetykow, jak robi rossman walsnie. zwlaszcza przydatne w podrozy samolotem jak sie ma ograniczenie w bagazu podrecznym ze kosmetyki tylko 100 ml : P
|

07-12-11, 21:35
|
 |
straż forumowa
|
|
|
|
Ja mam odłożoną kosmetyczkę, dobra- kuferek- wypełniony próbkami i miniaturkami. Gdybym musiała nagle wyjechać, czy coś w tym stylu - mam wszystko gotowe. Poza tym nauczyłam się już brać jak najmniej, czyli najpotrzebniejsze rzeczy tylko są ze mną. Nie paraduje w pełnym makijażu, dzięki czemu mam lżejsze bagaże, a poza tym - kto mnie tam zna?  Jak mam wymalowane same rzęsy, to widocznie tak ma być i tyle
|

08-12-11, 10:48
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Zgadzam się z Dakotą - po co się nie wiadomo jak malować na wyjazdach  ja też do kosmetyczki na podróż wkładam minimalistyczny zestaw do makijażu. Daje mi to nawet pewną satysfakcję, że wyjeżdżając, niejako "uwalniam się" od obowiązku malowania się
Stosuję też ten patent z końcówkami kosmetyków - często nawet specjalnie zostawiam resztkę i otwieram nowe opakowanie jakiegoś kosmetyku, żeby było na "w razie czego" gdybym miała wyjechać.
|

08-12-11, 11:29
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
My całkiem niedawno mieliśmy pewną przygodę z kosmetyczką na wyjazd.
Otóż, zostaliśmy zaproszeni na wyjazdowe świętowanie 30 urodzin naszej przyjaciółki.
Wszystko było robione na szybko
Po przyjeździe okazało się, ze zapomnieliśmy o żelu pod prysznic i .... paście do zębów (wiem, wiem!) - masakra! Echch, musieliśmy pozyczyć ;D
Ja myślałam, ze zapakował to Robert, Robert myślał, że zapakowałam to ja. No i wyszło jak wyszło, czyli niefajnie.
Po powrocie do domu od razu zabraliśmy się za pakowanie wyjazdowej kosmetyczki. Większość w małych opakowaniach. Rzeczy najpotrzebniejsze. Teraz już nie ma nerwów.
Nauczkę jednak dostaliśmy
|
| Narzędzia wątku |
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|